Κόσμος

Ισπανία: Συνελήφθη προπονητής πυγμαχίας που στρατολογούσε για το ISIS (εικόνες, βίντεο)

Οι ισπανικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν έναν μαροκινό προπονητή πυγμαχίας, με την υποψία ότι διηύθυνε έναν πυρήνα στρατολόγησης τζιχαντιστών για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Δύο μέλη του πυρήνα αυτού έχουν ήδη συλληφθεί πέρυσι στη Γαλλία και το Μαρόκο. Ο συλληφθείς, που είχε άδεια κατοικίας στην Ισπανία, κατηγορείται ότι εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητή κέρδιζε την εμπιστοσύνη νεαρών ανδρών για να τους στρατολογήσει ως ισλαμιστές εξτρεμιστές μαχητές.

«Ο κατηγορούμενος ήταν πολύ δραστήριος στην αναζήτηση νέων μελών και προσέγγιζε ευάλωτα και συναισθηματικά ασταθή νεαρά άτομα που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό», ανέφερε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο επικεφαλής του πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη σε έφοδο των αστυνομικών στο Σαν Σεμπαστιάν και κατηγορείται επίσης για πλύση εγκεφάλου και στρατολόγηση τζιχαντιστών μέσω του Διαδικτύου από το 2010.

Από το 2015 που το υπουργείο Εσωτερικών ανέβασε στο 4 το επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού, οι αρχές έχουν καταφέρει να συλλάβουν 181 υπόπτους τζιχαντιστές.

https://youtu.be/m4-TITxAzXY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές