Κόσμος

Η ειρωνεία της τύχης: Πως πέθανε διάσημος «αντιρατσιστής» της Νοτίου Αφρικής την «Ημέρα της Συμφιλίωσης»

Ιδού πως περιγράφεται μία πραγματική τραγωδία που έλαβε χώρα πρόσφατα στη Νότια Αφρική:

«Όσο ζούσε ο Steven Otter στηλίτευε τους ομόφυλούς του Λευκούς ότι είχαν "παρεξηγήσει" την εγκληματικότητα των Μαύρων στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, σε μία από αυτές τις σκληρές φυλετικές ειρωνείες για την οποία η χώρα αυτή είναι διάσημη, ο Steven μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από δύο μαύρους ληστές στο σπίτι του την ‘Ημέρα της Συμφιλίωσης’, στις 16 Δεκεμβρίου 2016, πεθαίνοντας στην αγκαλιά της έγχρωμης συντρόφου του, Nathalie Williams - μπροστά από την 7χρονη κόρη του.

Ο υπουργός πολιτισμού της Νοτίου Αφρικής, Nathi Mthethwa, εξέδωσε μια δήλωση στην οποία θρηνούσε για τον θάνατό του: "Είμαστε συντετριμμένοι και εξοργισμένοι από την είδηση της θανατηφόρας επίθεσης που στοίχισε τη ζωή του συγγραφέα και πρώην δημοσιογράφου Steven Otter".

Όσον αφορά το χρόνο που έζησε ο Otter στον μαύρο δήμο της Khayelitsha, ο υπουργός Mthethwa δήλωσε: "Ο Steven Otter αντιπροσώπευε το πνεύμα του μη-φυλετικού διαχωρισμού. Αναφερόμενος στην απόφασή του να εγκατασταθεί στην Καγιελίτσα είπε ότι τον δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες ... το έθνος μας έχει χάσει έναν ανιδιοτελή άνθρωπο με μεγάλο χαρακτήρα".

Το πρώην αφεντικό του Otter, η δήμαρχος του Κέιπ Τάουν Patricia de Lille, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της για τη βάναυση δολοφονία κάποιου που κάποτε είχε ως επίσημο εκπρόσωπό της όταν ακόμα είχε το δικό της πολιτικό κόμμα, τους Ανεξάρτητους Δημοκράτες. Ωστόσο, τόσο η De Lille όσο και ο Otter μοιράζονται ένα πιο σκοτεινό παρελθόν έχοντας αναπτύξει κάποτε σχέσεις με αντι-λευκά επαναστατικά κόμματα, όπως το Παναφρικανικό Κογκρέσο (PAC), και τους Αφρο-Μαρξιστές Μαχητές της Οικονομικής Ελευθερίας του Julius Malema (ΕΤΑ)”.

Τραγικό! Μα είναι δυνατόν οι μαύροι εγκληματίες να μην γνωρίζουν τον Steven Otter ή να μην τους νοιάζει ότι ο Otter ήταν «ένας από τους καλούς» στη Νότια Αφρική;

Σημείωση: Από το βιβλίο του Steven Otter “Khayelitsha” ένα απόσπασμα:

«Με το να εγκατασταθώ στην Καγιελίτσα, προχώρησα σε μια αναζήτηση για την αλήθεια του θέματος. Ήξερα βαθιά ότι ο ρατσισμός δεν έχει κανένα νόημα, αλλά πολύ συχνά σκεφτόμουν ρατσιστικά πράγματα. Αυτό που εκτυλίχθηκε στην Καγιελίτσα, ως εκ τούτου, ήταν ένα ταξίδι στην καρδιά του δικού μου ρατσισμού, το μόνο ταξίδι που ήταν αρκετά ισχυρό για να πνίξει τις ρατσιστικές φωνές της πλειοψηφίας μέσα στη λευκή κοινωνία της νεότητάς μου».

Το ταξίδι του Otter για να πνίξει τα εναπομείναντα κομμάτια του «ρατσισμού» του (ο οποίος ως γνωστόν ανευρίσκεται μόνο σε άτομα της Λευκής φυλής, αν και οι απανταχού «αντιρατσιστές» ωρύονται ότι «δεν υπάρχουν φυλές, μόνο η ανθρώπινη», οπότε η θεωρία μπάζει, αλλά μην τους χαλάτε το παραμύθι) τελείωσε μέσα σε μία λίμνη αίματος. Του δικού του. Ο Τεξανός Λευκός εθνικιστής Preston Wiginton, πριν από λίγες εβδομάδες είπε στο CNN, "μερικές φορές το να είσαι ‘μισαλλόδοξος’ είναι σοφό".

http://redskywarning.blogspot.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...