Αρχείο

EKTAKTO: Η Ρωσία οχυρώνει την πρωτεύουσα της με S-400 - Άσχημες εξελίξεις - Πόσο κοντά είναι η σύγκρουση; (βίντεο)

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχει τεθεί η Μόσχα, καθώς ισχυρές δυνάμεις του ρωσικού στρατού, εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα αεράμυνας πυραύλων S-400 έχουν στρατοπεδεύσει στα προάστια της πρωτεύουσας και βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης.

«Οι μονάδες μάχης SAM των δυνάμεων της Μόσχας έθεσαν σε λειτουργία το νέο σύστημα αεράμυνας πυραύλων S-400 Triumph και βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης, προκειμένου να υπερασπίσουν την πρωτεύουσα και την κεντρική βιομηχανική περιοχή της Ρωσίας από αέρος», δήλωσε το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου εθνικής άμυνας στο πρακτορείο Interfax.

Το νέο σύστημα πυραύλων, γνωστό ως SAM, είχε δοκιμαστεί στην περιοχή Kapustin Yar στη νότια Ρωσία, και μετά από επιτυχείς δοκιμές μεταφέρθηκε στα προάστια της Μόσχας.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον τέσσερα οπλικά συστήματα S-400 τέθηκαν σε λειτουργία.

«Το βασικό καθήκον των δυνάμεων αεράμυνας είναι η προστασία των ζωτικών υποδομών, στρατιωτικών Αρχών, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εργοστασίων παραγωγής ενέργειας, καθώς και των στρατευμάτων των ενόπλων δυνάμεων, των τηλεπικοινωνιών και μεταφορών από επιθέσεις από αέρος», τόνισε το υπουργείο.

H Ρωσία είναι σαφές πως είναι πανέτοιμη και θέλει να δώσει την δική της απάντηση στις προκλήσεις των ΗΠΑ.

Πριν λίγες ημέρες, άρχισαν να καταφτάνουν, στο λιμάνι του Μπρεμερχάβεν, στη βόρεια Γερμανία, αμερικάνικα τεθωρακισμένα και οχήματα με στρατιωτικό εξοπλισμό, που θα σχηματίσουν την νέα μηχανοκίνητη δύναμη των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη.

Περίπου 4.000 αμερικανικοί στρατιώτες θα επανδρώσουν τα οχήματα και αναμένεται να φτάσουν μέσα στον Ιανουάριο. Αρχικά θα γίνει μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Πολωνία και στη συνέχεια οι δυνάμεις θα διαμοιραστούν σε επτά ανατολικοευρωπαϊκές και νοτιοευρωπαϊκές χώρες. Το αρχηγείο τους θα βρίσκεται στη Γερμανία.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία θα φιλοξενήσουν στρατεύματα από τη Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, με κάθε έθνος να δέχεται έως και 1.000 στρατιώτες, ώστε η Συμμαχία να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της περί αντιμετώπισης δυνητικής ρωσικής απειλής στο ανατολικό της άκρο.

https://www.youtube.com/watch?v=22jwXv3EqRY

https://www.youtube.com/watch?v=LymjvjTjZA8

 

https://www.youtube.com/watch?v=SfT6My-vDAc

 

https://www.youtube.com/watch?v=S7HtQZO4udY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...