Κόσμος

To ενδεχόμενο «μαύρων κύκνων» μετά την εκλογή Τραμπ εξετάζουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν «μαύροι κύκνοι», τυχαία δηλαδή και απροσδόκητα γεγονότα που είναι δύσκολο να προβλεφθούν και που οι αγορές θεωρούν απίθανο να συμβούν, καθώς επίσης η ενίσχυση του δολαρίου και ένας «αγώνας προς τον πάτο» (σ.σ. έκφραση για τις σημαντικές παραχωρήσεις διαφόρων χωρών με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων) στα πεδία της φορολογίας, της απορρύθμισης και της εμπορικής πολιτικής είναι οι μείζονες κίνδυνοι για μια παγκόσμια οικονομία η οποία μοιάζει κατά τα άλλα να ανακάμπτει.

Αυτά ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Συγκεκριμένα ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν «μαύροι κύκνοι» (σ.σ. τυχαία και απροσδόκητα γεγονότα που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν και οι αγορές θεωρούν απίθανο να συμβούν) που θα μπορούσαν να πλήξουν την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας το 2017, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε στους κινδύνους οι οποίοι απορρέουν από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που σήμερα ορκίζεται πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Αν οι ανατροπές που αναμένουμε για το 2017 ως αποτέλεσμα όσων συνέβησαν το 2016 αποδειχθεί πως είναι όλες αρνητικές και βρεθούμε σε μια κούρσα προς τον πάτο στο μέτωπο της φορολογίας, στο μέτωπο του εμπορίου, στο μέτωπο της ρύθμισης του χρηματοοικονομικού τομέα, αυτό για μένα θα είναι ένας αληθινά μεγάλος "μαύρος κύκνος" που θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες», σημείωσε η Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...