Κοινωνία

Ελεύθεροι οι Κουρτάκης - Τζένος: «Μαύρη μέρα για την δημοσιογραφία - Να μας πει ο Καμμένος τι έκανε στις Άλπεις πριν την Πρωτοχρονιά»

Ο Γιάννης Κουρτακης και ο Παναγιώτης Τζένος ζήτησαν τριήμερη προθεσμία απο το Β” Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους και ανέλαβε τη δίκη για την Παρασκευή και ήρε την κράτηση των δυο κατηγορουμένων. Οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο μετα απο μήνυση του υπουργού Άμυνας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Οι δικηγοροι του κ. Καμμένου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη στη δίκη.

Ήδη από νωρίς το απόγευμα ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής του Ομίλου Παναγιώτης Τζένος βρίσκονται στα γραφεία των «Παραπολιτικών» καθώς το Μονομελές Πλημελειοδικείο έδωσε προθεσμία τριών ημερών για την εκδίκαση της μήνυσης που υπέβαλλε ο Πάνος Καμμένος ύστερα από ρεπορτάζ που τον ενόχλησαν και τον οδήγησαν να ζητήσει την σύλληψη των δύο δημοσιογράφων.

Η απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελέως να ασκηθεί δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και όχι για απόπειρα εκβίασης ήταν ένα πρώτο «χαστούκι» για τον κ. Καμμένο ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης προανήγγειλε την έκδοση ημερήσιο φύλλου σε ένα μήνα από τώρα. «Όταν πριν από 14 μήνες κατοχύρωνα τον τίτλο «Ελευθερία του Τύπου» δεν πίστευα ότι θα έρθει κάποια στιγμή ένα καθεστώς, το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου να συλλάβει εκδότη και διευθυντή εφημερίδας εν ώρα εργασίας. Μέσα στον επόμενο μήνα η «Ελευθερία του Τύπου» θα κυκλοφορήσει ως ημερήσια» ε’ιπε ο δημοσιογράφος και τόνισε με έμφαση : «Σας ευχαριστώ και θα πω και εγώ « Χούντα είναι, θα περάσει..»

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζένος επεσήμανε ότι «σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν καθεστώς Ερντογάν. Ένας εκδότης και ένας διευθυντής εφημερίδας βρίσκονται στα δικαστήρια.» Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος «κατέπεσε πανηγυρικά η σκευωρία την οποία προσπάθησέ να στήσει η πλευρά Καμμένου για δήθεν απόπειρα εκβιασμού μετά την πρόταση της Εισαγγελέως και την άσκηση δίωξης μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση. Προσωπικά θέλω να πω ότι ο κ. Καμμένος επιστράτευσε το Τμήμα Εκβιαστών με αποτέλεσμα χθες στο γραφείο μου να μπουν 25 άτομα αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα εν ώρα εργασίας. Να μπουν σε γραφείο εφημερίδας για να συλληφθώ. Επιστράτευσε μάλιστα μία ομάδα αστυνομικών -επειδή είχα την ατυχία απόψε το βράδυ να βρίσκομαι στα κρατητήρια- η οποία δεν έχει ούτε τα βασικά εργαλεία για να κάνει τη πραγματική δουλειά της, η οποία δεν είναι η σύλληψη δημοσιογράφων.»

Ο διευθυντής του Ομίλου «Παραπολιτικά πρόσθεσε επίσης : «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Καλό θα είναι ο κ. Καμμένος να μην κάνει μαθήματα ηθικής και να μας απαντήσει για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις. Την περίοδο μάλιστα που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όπως και η ομάδα των «Παραπολιτικών» στην Ελληνικής Δικαιοσύνη. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα , όλα τα δημοκρατικά κόμματα που μας στήριξαν, την ΕΣΗΕΑ και χιλιάδες συναδέλφους , δημοσιογράφους και απλούς πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό μας. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Και να καταλήξω λέγοντας την προσωπική μου δημοσιογραφική άποψη : «Χούντα είναι θα περάσει»

https://youtu.be/4VlDYBKbSok

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...