Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μήνυμα σε ΗΠΑ για Κόσοβο: Εκτόξευση ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου «Topol-M» - Δείτε το βίντεο

Αντίδραση από το Κρεμλίνο στα τεκταινόμενα στην Σερβία και στο Κοσσυφοπέδιο είναι σαφέστατα  η σημερινή εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Topol-M».

Ο πύραυλος  εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ για την ρωσική Άπω Ανατολή , ανακοίνωσε το τμήμα μέσων μαζικής επικοινωνίας του υπουργείου άμυνας .

Σκοπός της εκτόξευσης είναι να επιβεβαιωθεί η σταθερότητα της απόδοσης αυτού του τύπου πυραύλων, λένε οι Ρώσοι αλλά προφανώς και δεν είναι αυτός ο λόγος…διότι τέτοιου είδους πυραύλους οι Ρώσοι έχουν εκτοξεύσει πάρα πολλούς το 2016 .

https://www.youtube.com/watch?v=fzNRZWmr9NU

Σε άρθρο μας με τίτλο (Η Ρωσία ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά τα «πυρηνικά τρένα» – Εκτόξευσε με επιτυχία διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (εικόνες, βίντεο), είχαμε επισημάνει ότι το Κρεμλίνο ενεργοποίησε  αιφνιδιαστικά τα  αποκαλούμενα «πυρηνικά τρένα» BZHRK «Barguzin», η Μόσχα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις «ορμές» του ΝΑΤΟ σε Ουκρανία,  Βαλκάνια και κυρίως για να προειδοποιήσει ότι διαθέτει «τρόπους» εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων «μη ανιχνεύσιμους» από τα νατοϊκά ραντάρ, προκαλώντας σοκ σε ΗΠΑ και Ευρώπη .

Ο πύραυλος RT-24 Yars ή Topol”-MR έχει βάρος 49 τόνων, μήκος 20,9μ., διάμετρο 2μ. ενώ ο κάθε πύραυλος φέρει τουλάχιστον 4 Mirvs πυρηνικής κεφαλής (μέχρι 10 με μείωση της εμβέλειας) των 250kt με μέγιστη εμβέλεια 11.000χλμ και ταχύτητα 20μαχ ενώ φέρει σύστημα καθοδήγησης INS/GLONASS.

Η ρωσική πυρηνική ισχύς αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για οποιονδήποτε επιθυμεί να αμφισβητήσει τα συμφέροντα της Μόσχας,  σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και φυσικά  στα Βαλκάνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει σε  υψηλή ετοιμότητα η ρωσική 150η τεθωρακισμένη μεραρχία  η οποία «βλέπει» προς τα Βαλκάνια με παράλληλη ετοιμότητα των αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

Στο Κρεμλίνο η ρωσική στρατιωτική ηγεσία έχει στρέψει την προσοχή της …στην περιοχή και όλα τα ενδεχόμενα από τον Βλαδίμηρο είναι ανοικτά.

Μέχρι σήμερα το Κρεμλίνο δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση για τα περιστατικό με το σερβικό τρένο στο Κοσσυφοπέδιο, μετά όμως από την παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην περιοχή …έστειλαν το πρώτο «μήνυμα» και.....έπεται και συνέχεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ