Αρχείο

Εικόνες χάους στην Αθήνα- Ποια είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο -Που θα χτυπήσει σήμερα ο χιονιάς (εικόνες,βίντεο)

Στα λευκά «ντύθηκε» όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής από τη χιονόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίστηκε σε ορισμένες περιοχές και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τις πρώτες πρωινές ώρες είναι ο παγετός από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να μετατρέψει σε παγίδες τόσο σημεία του οδοστρώματος όσο και πεζοδρόμια.

Εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στου Ζωγράφου για να αντιμετωπίσουν το χιονιά.

Η πυκνή χιονόπτωση έχει δημιουργήσει απίστευτες εικόνες στην συνοικία του Ζωγράφου και στην Πολυτεχνειούπολη.

Το έστρωσε στην Κυψέλη το βράδυ

Λόγω του χιονιά και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία στο λεκανοπέδιο. Η απόφαση ισχύει και για τα ιδιωτικά σχολεία με ελάχιστες εξαιρέσεις για να διευκολυνθούν οι γονείς, κυρίως μικρών παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη ενημέρωσή τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους οικείους δήμους, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν επακριβώς τα προβλήματα ή μη που έχει προκαλέσει η χιονόπτωση».

Παράλληλα στον δήμο Αθηναίων δεν θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στα λευκά και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη

Χιόνισε και στην Ακρόπολη

Βγαλμένο από παραμύθι θυμίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο

Την ίδια ώρα η τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας:

-Στη λεωφόρο Καρέα, από την Ηλιούπολη.
-Στη λεωφόρο Κατεχάκη, από την οδό Πίνδου.
-Στον περιφερειακό Λυκαβηττού, από την οδό Γλύκωνος.
-Στο Γαλάτσι, στις οδούς Πρωτοπαπαδάκη και Βενιζέλου.
-Στο Ψυχικό, στις οδούς Καρπενησιώτη και Μουσών.

Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία επίσης:
-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.
-Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.
-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414.

Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει και από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για τα φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Η κακοκαιρία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος είχε ενημερώσει εγκαίρως για την επέλαση του χιονιά,  θα συνεχιστεί και σήμερα με πυκνή χιονόστρωση.

«Η ημέρα ξεκινά με πολύ πυκνές νεφώσεις και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα με εξάρσεις και υφέσεις σχεδόν στο σύνολο του νομού αλλά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενίσουν και θα εντοπίζονται στις Βόρειες και Ανατολικές περιοχές και ουρανός θα παρουσιάσει μεγάλα ανοίγματα. Άρα οι όποιες χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο σε όλο το βόρειο τόξο του νομού θα είναι πάρα πολύ πυκνές κατά διαστήματα. Νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι κάτω από το μηδέν (-1 βαθμούς Κελσίου) αλλά από το μεσημέρι και μετά το θερμόμετρο θα δείξει δύο έως τρεις βαθμούς πάνω από το μηδέν. Στα βόρεια προάστια ενδεχομένως να έχουμε ολικό παγετό» εξηγεί ο κ. Καλλιάνος.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ειδικότερα, σήμερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 (μείον 6) έως -02 (μείον 2) βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -11 (μείον 11) έως -02 (μείον 2) βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τοπικές βροχές η χιονόνερο και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και νότια από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και σταδιακά και στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 11-01-2017

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμος: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ