Αρχείο

Δραματικές καταστάσεις με το ανύπαρκτο κράτος: «Λιώνουμε χιόνι για να πιούμε νερό - Ο θεός να μας λυπηθεί!» φωνάζουν οι εγκλωβισμένοι πολίτες - Βγήκε ο Στρατός στους δρόμους - Έρχεται βίαιη επιδείνωση του καιρού


Ευτυχώς υπάρχει και ο Στρατός γιατί το κράτος για άλλη μια φορά βρέθηκε ανοχύρωτο. Νέα επιδείνωση και «πανελλαδικής εμβέλειας» χιονιάς θα έχουμε από απόψε ενώ θα χιονίσει και Αθήνα-Θεσ/κη! Μέχρι και το Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας  έβγαλε πρόγνωση με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για νέα μετεωρολογική «βόμβα». Ταυτόχρονα στη Κύμη η κατάσταση είναι δραματική: «Λιώνουμε χιόνι για να πιούμε νερό - Δεν ξέρω πόσο θ αντέξουμε ακόμα... Ο θεός να μας λυπηθεί!» φωνάζουν

Απελπιστική είναι η κατάσταση από τον χιονιά και την κακοκαιρία σε Αλόννησο, Σκόπελο και Κύμη ενώ πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα δύο νησιά των Σποράδων αλλά και ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι περιγραφές από Κύμη σοκάρουν. Τα σπίτια είναι θαμμένα κάτω από το χιόνι και οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε την πόρτα να ανοίξουν. «Παίρνουμε χιόνι και το λιώνουμε! Η χιονόπτωση ξεκίνησε ξανά.... Δεν ξέρω πόσο θ αντέξουμε ακόμα... Ο θεός να μας λυπηθεί!» γράφει μία χρήστης του Facebook από την Κύμη.

Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά στη χώρα μας – Σοβαρά προβλήματα και στις Οινούσσες εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Το νησί παραμένει χωρίς σταθερή τηλεφωνία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Οινουσσών, Στέφανο Βογιατζή.

Από το πρωί της Δευτέρας (09/01/2017) οι δρόμοι να είναι αδιάβατοι τόσο για πεζούς όσο και για οχήματα, ενώ αποκλεισμένες παραμένουν οι καλόγριες του μοναστηριού. Επίσης πρόβλημα αντιμετωπίζουν και κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πλησιάσουν στις μάντρες τους.

«Εδώ και τέσσερις μέρες φωνάζουμε και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Είμαστε χωρίς τηλέφωνα, οι δρόμοι και τα σχολεία είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις μάντρες τους, οι καλόγριες έχουν αποκλειστεί στο μοναστήρι. Αν ακούει κάποιος ας μας βοηθήσει», δήλωσε οργισμένος ο δήμαρχος Οινουσσών στο politischios.gr.

Πρόβλεψη έχουμε και από την Πολεμική Αεροπορία και μάλιστα από τον περιφερειακό σταθμό του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας που προβλέπει νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με χιόνι στο νομό Λάρισας από απόψε τη νύχτα.

Η πρόβλεψη αναφέρει ότι έρχεται νέο κύμα χιονόπτωσης από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας το κύμα χιονόπτωσης θα πλήξει κυρίως αύριο Τρίτη 10/01/2017 το νομό.

Αυτό σημαίνει, πως κατάσταση του ολικού παγετού θα διατηρηθεί και αυτή την εβδομάδα, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και -10 βαθμούς Κελσίου.

kimihttps://www.youtube.com/watch?v=kb0K7lD3R88Σαρώνει το πρωτοφανές κύμα ψύχους στη χώρα μας – Αρκετές περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αλόννησος, Σκόπελος και Κύμη – Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό.

Σιβηρία και σήμερα, Δευτέρα (09/01/2017) θυμίζει η χώρα. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές έχει πέσει ακόμα και στους -18 βαθμούς Κελσίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται και σήμερα σε Εύβοια, Κύμη, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Πού θα χιονίσει στην Αττική

Στην Αττική ο χιονιάς αναμένεται να χτυπήσει από το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον ΑΝΤ 1, ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα χιονίσει κυρίως στα ορεινά και στις βόρειες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμα και μέσα στο Λεκανοπέδιο. Μάλιστα, όπως είπε ο Τάσος Αρνιακός, κατά τόπους χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το πρωί της Τρίτης (10/01) και στις ακτές της Αττικής, όπως σε Ραφήνα και Μαραθώνα.

«Αυτή τη φορά ο χιονιάς θα είναι πιο ισχυρός από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ θα το ''στρώσει'' στα βόρεια του νομού» ανάφερε ο μετεωρολόγος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το «στρώσει» σε μία νοητή γραμμή από την Αττική Οδό και πάνω.

Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός στην Αττική αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση. Ωστόσο, ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και στους -5 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει από την Τετάρτη (10/01).

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Δευτέρα, όπου θα αρχίσει να χιονίζει από το βράδυ.

https://www.youtube.com/watch?v=-nzq2ruKe5oΓια νέα, «βίαιη» όπως την χαρακτηρίζει, επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, που τονίζει πως ο χιονιάς θα καλύψει όλη τη χώρα.

Προβλέπει χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ βάσει των εκτιμήσεών του, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Αττική, την Εύβοια και τις Σποράδες, το Βόρειοανατολικό Αιγαίο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη.

«Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσει αυτές τις χιονοπτώσεις, αρχικά η Θεσσαλονίκη (πολύ αξιόλογες χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη) και κατά δεύτερον η Αθήνα, που αν διατηρηθούν τα στοιχεία και δεν έχουμε "αστοχία" των προγνωστικών μοντέλων (όπως προχθές), στην Αθήνα αναμένονται από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Ολόκληρο το κείμενο της πρόγνωσής του:

Αν δεν χιονίσει και στην τελευταία γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αυτή η κακοκαιρία δεν πρόκειται να μας αποχαιρετήσει! Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιδεινωθεί εκ νέου ο καιρός σήμερα το βράδυ με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές.

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα σήμερα, θα αρχίσει να χιονίζει σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου (εκτός του νομού Ηλείας πιθανώς) με τάση τα φαινόμενα να επεκταθούν μέσα στο βράδυ-νύχτα και προς το ξημέρωμα της Τρίτης ΣΧΕΔΟΝ στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

Από το ύψος της κορυφογραμμής της Πίνδου και ανατολικότερα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, ενώ στα δυτικά πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση εξασθενημένες και περισσότερο τοπικού χαρακτήρα.

Θα χιονίσει από σήμερα το βράδυ και στη συνέχεια στα παρακάτω διαμερίσματα :

- Κεντρική και ανατολική Στερεά
- Αττική
- Εύβοια και Σποράδες
- Βόρειοανατολικό Αιγαίο
- Θεσσαλία
- Μακεδονία (πιο εξασθενημένα στα δυτικά αυτής)
- Θράκη

Ασφαλώς στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονίζει κατά περιόδους από το πρωί σήμερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία και αργότερα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο "επίκεντρο" της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις εκεί, κατά περιόδους, θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα!

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ :

Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσει αυτές τις χιονοπτώσεις, αρχικά η Θεσσαλονίκη (πολύ αξιόλογες χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη) και κατά δεύτερον η Αθήνα, που αν διατηρηθούν τα στοιχεία και δεν έχουμε "αστοχία" των προγνωστικών μοντέλων (όπως προχθές), στην Αθήνα αναμένονται από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της.

Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης όπου σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

ΠΑΛΙ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ :

"Νέος γύρος" χιονοπτώσεων αναμένεται την Τετάρτη το πρωί, αλλά για αυτό θα σας μιλήσω αύριο διότι υπάρχουν ακόμη κάποια ερωτηματικά για τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Πάντως τα νέφη θα είναι εφοδιασμένα με τέτοια ποσοστά υγρασίας, που μόλις εισέλθουν από τα δυτικά στη χώρα μας θα ξεκινήσει να χιονίζει σφοδρά σε αρκετές περιοχές αλλά θα το "γυρίσει" σχετικά γρήγορα σε βροχή η χιονόνερο διότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σχετική άνοδο.

Προς το παρόν, να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός από σήμερα το βράδυ και με το καλό να έρθουν και οι χιονοπτώσεις που τόσο περιμένουμε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δεν εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κτλπ)

Την ανυπαρξία του Κράτους και την ανικανότητα της Περιφέρειας να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς …Έτσι αναλαμβάνει να καλύψει το κενό ο Στρατός που από σήμερα το πρωί μηχανήματα και ερπυστριοφόρα είναι στο δρόμο για την Κύμη και τα χωριά της Εύβοιας!

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με πολλά χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα.

Το χιόνι στο σύνολο του δήμου ξεπερνά τα δύο μέτρα, ενώ τα προβλήματα στην περιοχή εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι-Κύμη, στους ορεινούς όγκους Κύμης και Κονιστρών καθώς και σε τμήμα της οδού Αυλωνάρι-Οκτωνιά.xionia-kimi-stratos

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου καταβάλλει αγώνα για τη διάνοιξη των δρόμων μέχρι και αυτή την ώρα με αρκετά χωριά να έχουν απεγκλωβιστεί, ενώ η επιχείρηση ξεκίνησε εκ νέου το πρωί της Δευτέρας με τη συνδρομή του Στρατού.

Στην περιοχή σπεύδουν μηχανήματα του στρατού, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος θεοδώρου, ο οποίος έγραψε στο facebook: «Και επίσημα ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!! kimi

Σας ενημερώνω και επίσημα πως μηχανήματα του στρατού είναι ήδη στο δρόμο προς Κύμη και η Περιφέρεια στέλνει μηχανήματα! Ζητάμε την υπομονή σας και την κατανόησή σας».

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ο χιονιάς και το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττουν από την Παρασκευή τη χώρα, ενώ δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στην ηπειρωτική Μαγνησία με τον υδράργυρο στο Πήλιο να έχει κατρακυλήσει στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Φλώρινα η θερμοκρασία έφθασε τους -19 βαθμούς, στο Νευροκόπι τους -16, στην Καστοριά τους -13, στην Κοζάνη τους -12, στις Σέρρες τους -11, στην Αλεξανδρούπολη τους -10 και στη Θεσσαλονίκη το πρωί τους -8 βαθμούς Κελσίου. Σε πολλά σημεία της βόρειας Ελλάδας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Ρόδου, φαινόμενο σπάνιο για το νησί.

Στην Κρήτη χιόνια έπεσαν μέχρι και τις βόρειες παραλίες του νησιού, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται σε πολλές περιοχές, μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αποκλεισμένα χωριά στο Λασίθι

Με το πρώτο φως της ημέρας βγήκαν στους… δρόμους γκρέιντερ και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Λασίθι όπου παραμένουν από χθες αποκλεισμένα χωριά και οικισμοί.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα χωριά: Ζένια, Αμύγδαλοι, Μέσα

Ποταμοί και Έξω Ποταμοί.

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δρόμοι που είναι κλεισμένοι εξαιτίας του χιονιά στην Κρήτη είναι:

Στα Χανιά

– Από Φουρνέ προς Ομαλό.

– Από Περιβόλια έως και Θέρισο.

– Από οροπέδιο Κράπη έως Ίμπρο και από Ίμπρο έως Καλικράτη.

– Κεραμιά , από Μαλάξα και από Παναγιά.

– Κακόπετρο προς Κάντανο και από Στροβλές προς Ομαλό και από Ανατολικό Σέλινο προς Ομαλό.

Στο Ρέθυμνο

– Επ. Οδ. Σπήλιου – Γερακαρίου.

– Επ. Οδ. Ανωγείων – Νίδας.

Στο Λασίθι

– Από Άγιο Νικόλαο προς Οροπέδιο Λασιθίου.

– Ε.Ο. Σητείας – Αγίου Νικολάου από το Τ.Κ. Χαμεζίου έως το Τ.Κ. Τουρλωτής.

– Ε.Ο. Σητείας – Ιεράπετρας, από το Τ.Κ. Λιθίνων έως Τ.Κ. Μαρωνιάς και από Τ.Κ. Ζήρου έως Σητεία.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στους δρόμους:

– Επ. Ο Ρέθυμνου – Αμαρίου (από Ι.Μ. Αρκαδίου και από Πράσσες προς Αμάρι).

– Από Οροπέδιο Λασιθίου προς Ηράκλειο και εντός της περιοχής Οροπεδίου.
Χιονισμένο το παλιό λιμάνι των Χανίων:
Χιόνια μέχρι τη θάλασσα στην Νέα Χώρα:
Το έστρωσε και στην πόλη του Ρεθύμνου:

Στα Ιωάννινα η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έριξε το τελευταίο τριήμερο 500 τόνους αλάτι για να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους, ενώ στη λίμνη των Ιωαννίνων πάγωσαν τμήματα στις όχθες. Στο Μέτσοβο το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -15 βαθμούς, ενώ στην Κόνιτσα, τα Τζουμέρκα και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων -12.

Στην Πτολεμαΐδα, η θερμοκρασία έπεσε στους -12 βαθμούς. Η βλάβη στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ, που είχε αφήσει χωρίς θέρμανση τους κατοίκους αποκαταστάθηκε και σταδιακά ομαλοποιείται η παροχή θέρμανσης της πόλης.

Στη Λάρισα η θερμοκρασία έπεσε στους -7 βαθμούς, ενώ χθες ρίχτηκαν στην πόλη 100 τόνοι αλάτι.

Στα Τρίκαλα σημειώθηκαν θερμοκρασία έως και -17 βαθμούς, ενώ η Περιφέρεια δίνει μάχη για να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι.

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην Πελοπόννησο, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

Στην Αχαΐα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μέχρι αύριο το πρωί για λόγους ασφαλείας, στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Πατρών και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών.

Παγετός επικρατεί στην ορεινή Ναυπακτία, όπου γίνονται ρίψεις αλατιού για να καταστούν προσπελάσιμοι οι δρόμοι.

Στην Αττική, κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, η περιφερειακή Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πέτρο και η λεωφόρος Φυλής, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Επίσης απαγορεύεται, από χτες το βράδυ,η κίνηση των φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, μετά τα Βίλια, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από την παραλία του Μύρτου στην Κεφαλλονιά.

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ θάλασσας και στεριάς…κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει ότι «βράζει».

Κρήτη: Πάγωσε το Οροπέδιο Λασιθίου -Το θερμόμετρο έδειξε -15

Στην επόμενη μέρα, μετά το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας, με την έντονη χιονόπτωση και τον πάγο στους δρόμους, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον υπηρεσιών, τοπικών αρχών και πολιτών. Οι θερμοκρασίες είναι πολικές ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου, καταγράφηκε ίσως η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Κρήτη, με τον υδράργυρο να κατρακυλά στους – 15 βαθμούς Κελσίου, λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας όπως βλέπετε στη φωτογραφία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, ο οποίος είπε ότι το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και -16,3 βαθμούς, νωρίτερα! Στο Οροπέδιο σε πολλά σημεία, το χιόνι έχει φτάσει το ένα μέτρο.

Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο στα Ανώγεια έδειξε -6 βαθμούς και στο Καστέλι -5.

Τα προβλήματα παραμένουν καθώς αρκετά χωριά είναι αποκλεισμένα, ενώ στις εθνικές οδούς απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Πάγωσαν και τα θερμόμετρα στη Φλώρινα

Χαρακτηριστικές των πολικών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην Φλώρινα είναι οι φωτογραφίες που ανέβασαν οι κάτοικοι στα κοινωνικά δίκτυα από τα θερμόμετρα των αυτοκινήτων τους όπου ο υδράργυρος φαίνεται να έχει κατρακυλήσει ακόμα και 23,5 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

«Πάγωσε» και αποκλείστηκε η Σκύρος -Για τρίτη ημέρα το πλοίο δεν μπόρεσε να κάνει το δρομολόγιο 

Για τρίτη ημέρα παραμένει αποκλεισμένο το νησί της Σκύρου, καθώς το πλοίο που τη συνδέει με την Κύμη στην Εύβοια δεν κατάφερε ούτε σήμερα να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο.

Το λιμάνι της Σκύρου μετά την επέλαση του χιονιά έχει ντυθεί και αυτό στα λευκά.

Οπως αναφέρει και η ανακοίνωση της εταιρείας, «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (καιρικά φαινόμενα, αυξημένη χιονόπτωση, κλειστός δρόμος Κύμη-Αλιβέρι) το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου Δευτέρα 09-01-17 με ώρα αναχώρησης 07:00 δεν θα εκτελεστεί».

 Χιονισμένη και πανέμορφη η Σαντορίνη - Σπάνιες εικόνες στο στολίδι του Αιγαίου

Δεν είναι σίγουρα και η πιο συνηθισμένη εικόνα να βλέπεις τη Σαντορίνη χιονισμένη. Όλοι την έχουμε συνηθίσει ηλιόλουστη...
και με αυτό το υπέροχο ηλιοβασίλεμα να τη λούζει λίγο πριν νυχτώσει. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών όμως, έπληξε και το πανέμορφο νησί του Αιγαίου. Στον Πύργο το έστρωσε με τους κατοίκους να βγάζουν φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες συνθέτουν το υλικό στο επόμενο βίντεο...

Αποκλεισμένα χωριά στη Νάξο - Λευκά τοπία σε όλο το νησί

Σοβαρά προβλήματα στη Νάξο πίσω από τις πανέμορφες εικόνες με τα χιόνια. Δυο φορές περισσότερο είναι το χιόνι που έπεσε στα ορεινά...
της Νάξου κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κορώνου Νίκο Χουζούρη, που όπως είπε, καθαρίζουν από το πρωί τα δρομάκια σε διάφορα σημεία του χωριού. Ολόλευκη και η Κορωνίδα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κορρές, επισημαίνοντας ότι γύρω στις 10:00 το μηχάνημα είχε καθαρίσει τον επαρχιακό δρόμο από τον Ποταμό και πλησίαζε στο χωριό.

Πέντε μηχανήματα του δήμου Νάξου κα Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκχιονίζουν το επαρχιακό δίκτυο του νησιού. Κλειστά είναι όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε Νάξο, Κουφονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, μετά από απόφαση του δήμου το βράδυ της Κυριακής...

https://www.youtube.com/watch?v=8QcA7hIlR6okimihttps://www.youtube.com/watch?v=licolNfxcSYhttps://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Floyis.triantafillakis%2Fvideos%2F1808469589407627%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ