Κοινωνία

Δολοφονία αστέγου στη Δάφνη: "Τον έπνιξα με τα χέρια μου γιατί με έλεγε ζητιάνο"

Μόνο σοκ προκαλεί η κατάθεση του 59χρονου άστεγου που ομολόγησε πως δολοφόνησε έναν 73χρονο, επίσης άστεγο και πέταξε το άψυχο σώμα του σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή της Δάφνης. Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της 12ης Ιανουαρίου, όταν υπάλληλος του δήμου ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης (24.01.2017), ο 59χρονος άστεγος προσήχθη και ομολόγησε την πράξη του, περιγράφοντας στους αστυνομικούς με λεπτομέρειες πως και γιατί πήρε μια ζωή. Υποστήριξε ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2016 φιλοξένησε το θύμα σε εγκαταλελειμμένη εταιρία όπου είχε βρει στέγη. Όμως, 4-5 ημέρες μετά, το θύμα ξεκίνησε να τον βρίζει και να τον αποκαλεί «ζητιάνο» επειδή επαιτούσε. Αυτή ήταν η αιτία που του επιτέθηκε, τον γρονθοκόπησε και τον έσπρωξε, με το θύμα να χτυπά με το κεφάλι πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας.

Στη συνέχεια τον στραγγάλισε και έκρυψε το πτώμα στο εσωτερικό ενός ανελκυστήρα. Όταν όμως άλλοι άστεγοι παραπονέθηκαν για την έντονη δυσοσμία και, για να μην αποκαλυφθεί το έγκλημά του, έβαλε το θύμα μέσα στον υπνόσακο, έδεσε τα άκρα με καλώδια για «χειρολαβές» και μετέφερε τη σορό στον κάδο απορριμμάτων.

«Με έλεγε συνέχεια ζητιάνο και με έβριζε. Τον "φιλοξενούσα" σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο επίπλων. Μετά από 5 μέρες τσακωθήκαμε άσχημα. Τον χτύπησα, τον έσπρωξα και έπεσε πάνω σε μια λεκάνη τουαλέτας με το κεφάλι και τη μύτη. Ύστερα τον έπνιξα με τα χέρια μου και τον άφησα μέσα σε ένα φρεάτιο ασανσέρ του κτιρίου», ανέφερε, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο δράστης της άγριας δολοφονίας στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που τον συνέλαβαν.

Περιέγραψε λεπτομερώς και πως έκρυψε το πτώμα αλλά αργότερα αναγκάστηκε να το πετάξει στον κάδο. «Έπειτα από ένα μήνα κάποιοι άλλοι άστεγοι διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία. Έτσι, αποφάσισα να τον μετακινήσω. Τον έβαλα μέσα στον υπνόσακό του, έδεσα με καλώδια τις άκρες και τον μετέφερα στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται 30 μέτρα από το κτίριο», κατέθεσε.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο χώρο εντόπισαν διάφορα αντικείμενα εμποτισμένα με αίμα, τα οποία μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Πως έφτασαν στη σύλληψη
Μετά τον εντοπισμό της σορού του 73χρονου άστεγου, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ηροδότου, οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν την ταυτότητα του θύματος. Μια ταυτότητα που είχε βρεθεί στα σκουπίδια τους οδήγησε στους συγγενείς του 73χρονου άστεγου και συγκεκριμένα στον αδερφό του. Μέσω του DNA ταυτοποίησαν τα στοιχεία του.

Το γεγονός πως το θύμα φορούσε τέσσερις μπλούζες οδήγησε στην εκτίμηση πως ήταν άστεγος και έτσι οι έρευνες στράφηκαν σε χώρους όπου έμεναν άστεγοι. Διαπιστώθηκε πως το θύμα είχε επανειλημμένα απασχολήσει υπηρεσίες του δήμου, νοσοκομεία και αστυνομία, ενώ είχαν διαγνωστεί κατά το παρελθόν ψυχικές διαταραχές. Επέλεγε να μένει σε καταλύματα που αποτελούσαν εστίες μολύνσεων, ενώ σύχναζε σε περιοχές του Αγίου Δημητρίου, της Δάφνης και κυρίως στον σταθμό του μετρό Δάφνης στην πλατεία Καλογήρων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την εγκαταλελειμμένη εταιρία επίπλων στην οδό Ηροδότου 10, σε απόσταση 25 μέτρων από τον κάδο απορριμμάτων όπου βρέθηκε η σορός. Στο κτίριο της εγκαταλελειμμένης εταιρίας φαίνεται να ζούσε το θύμα κάτω από άθλιες συνθήκες. Εκεί έμενε και ο 59χρονος, ο οποίος είχε απασχολήσει την αστυνομία για απόπειρα κλοπής, κατοχή ναρκωτικών, οπλοφορία καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφία του υπόπτου σε έναν διερχόμενο που το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου είχε δει ένα άτομο να μεταφέρει κάτι στον κάδο απορριμμάτων, και προσομοίαζε σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...