Κόσμος

Δικαστήριο του Παρισιού απήγγειλε κατηγορίες σε βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις του 2015

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα από δικαστήριο του Παρισιού εναντίον του Μοχάμεντ Αμπρινί, υπόπτου κλειδί στις τρομοκρατικές υποθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του.

Ο Αμπρινί, που κρατούνταν στο Βέλγιο όπου και συνελήφθη στις 9 Απριλίου, εκδόθηκε στη Γαλλία για μία ημέρα προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες από δικαστήριο του Παρισιού.

«Ο ανακριτής δεν του έθεσε ερωτήματα», δήλωσαν οι δικηγόροι του Εμανουέλ Πιερά και Στάνισλας Εσκενάζι.

Ο Αμπρινί είχε ταυτοποιηθεί αρχικά ως ένας από τους υπόπτους κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι και το Σταντ ντε Φρανς τον Νοέμβριο του 2015 που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων, καθώς είχε εμφανιστεί στις εικόνες του κλειστού συστήματος παρακολούθησης δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των βομβιστών αυτοκτονίας του Σταντ ντε Φρανς.

Εμφανίστηκε επίσης να συνοδεύει τον Σάλαχ Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό από τους τρομοκράτες του Παρισιού που επέζησε από τις επιθέσεις.

Ο Αμπρινί, που καταζητούνταν για μήνες, παραδέχθηκε μετά τη σύλληψή του ότι ήταν «ο άνδρας με το καπέλο» που φαίνεται και στις εικόνες του κλειστού συστήματος παρακολούθησης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου να συνοδεύει δύο τζιχαντιστές, λίγα λεπτά πριν εξαπολύσουν την επίθεσή τους. Η επίθεση στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είχε προκαλέσει τον θάνατο 32 ανθρώπων.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο Αμπρινί κατηγορείται τόσο στη Γαλλία όσο και στο Βέλγιο για τις επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς οι Βρυξέλλες έχουν επίσης ασκήσει διώξεις εναντίον του για την υπόθεση αυτή. Για αυτό τον λόγο διερωτώνται αν ο πελάτης τους μπορεί να δικαστεί «δύο φορές για τα ίδια γεγονότα», κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους προκαλεί «αδιέξοδα διαδικαστικά προβλήματα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...