Πολιτική

Δεν πάει ο νους σας! Ο διαφορετικός τρόπος που ευχήθηκε ο Ερντογάν για το νέο έτος

Τα έχασαν όσοι πήραν στα χέρια τους την ευχητήρια κάρτα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το νέο έτος.

Η Τουρκία απέστειλε στον ξένο Τύπο, τους διπλωμάτες και Τούρκους αξιωματούχους μια κάρτα μαζί με ένα κομμάτι του τοίχου του κοινοβουλίου που «βομβαρδίστηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν» στις 15 Ιουλίου, ημέρα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα.

Το κομμάτι της γκρίζας πέτρας συνοδεύει μια φωτογραφία του κατεστραμμένου κοινοβουλίου με τη λεζάντα: «Η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Αυτό το κομμάτι από μάρμαρο σας αποστέλλεται ως σύμβολο της δέσμευσης της Τουρκίας στη δημοκρατία», αναφέρει η κάρτα που εστάλη στο AFP από την τουρκική πρεσβεία στο Παρίσι.

«Εύχομαι καλή χρονιά, εμποτισμένη με την πιο βαθιά αίσθηση δημοκρατίας», καταλήγει το ευχετήριο μήνυμα που υπογράφει ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου 4.000 ευχετήριες κάρτες έχουν σταλεί σε διπλωμάτες και δημοσιογράφους σε διάφορες χώρες του κόσμου, εξηγεί το γραφείο Τύπου. Στην Τουρκία τις ίδιες ευχές έλαβαν μέλη της κυβέρνησης, πρυτάνεις πανεπιστημίων, δήμαρχοι και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το τουρκικό κοινοβούλιο καταστράφηκε στις 15 Ιουλίου από αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, το οποίο οι αρχές αποδίδουν στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Γκιουλέν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...