Αρχείο

Δεν μπορεί να σταθεί πουθενά πλέον ο Α.Τσίπρας και η κυβέρνηση του: Μορφή χιονοστιβάδας οι διαμαρτυρίες από τους πολίτες- «Βόμβα» Σκουρλέτη για πρόωρες εκλογές (βίντεο)

Δεν μπορεί να σταθεί πουθενά ο Α.Τσίπρας και τα μέλη της κυβέρνησης του. Μετά το χτεσινό περιστατικό που περιγράψαμε στο άρθρο μας Οι άντρες της προσωπικής του φρουράς έσωσαν τον Α.Τσίπρα από τη λαϊκή οργή: «Από εκεί πας ντουγρού για τη Σιβηρία και αυτό σου αξίζει!» φώναζαν εξοργισμένοι πολίτες σήμερα ο πρωθυπουργός ένιωσε την καυτή ανάσα νέων διαμαρτυριών προς το πρόσωπο της κυβέρνησης του και του ιδίου. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες υπήρξε ανάλογο επεισόδιο στην Καλαμαριά σε ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου.

Ίσως γι αυτό το λόγο χτες ο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης άνοιξε «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές .

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό NORTH, ο κ. Σκουρλέτης, αφού πρώτα είπε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές, στη συνέχεια δεν το απέκλεισε, λέγοντας:

«Αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει όχι από επιλογή της κυβέρνησης αλλά από μια πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα από ένα απόλυτο αδιέξοδο που δεν μπορεί να το αποκλείει κανείς, όταν βρισκόμαστε κάτω από καθεστώς μνημονίου».

Διευκρίνισε πάντως ότι

«σε καμία περίπτωση εμείς δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό».

Τι συνέβη σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 10.30 στο πρωθυπουργικό γραφείο που στεγάζεται στο ΥΜΑΘ. Εκεί τον περίμεναν εργαζόμενοι...
στον ΟΛΘ, οι οποίοι έχουν ζητήσει από χθες να συναντηθούν μαζί του, χωρίς όμως να έχει κλειστεί ραντεβού. Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό, όμως κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη από την αστυνομία.

Διαμαρτυρία με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ πραγματοποιεί και ο Ζαφείρης Τζούτζιας, ιδιοκτήτης καταστήματος υαλικών στην περιοχή της Δελφών στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εξαιτίας των εργοταξίων του Μετρό.

Ο κ. Τζούτζιας βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση από το 2009 και σήμερα ήρθε έξω από το ΥΜΑΘ κρατώντας ένα πανό το οποίο αναγράφει:

''Κύριε πρωθυπουργέ τι θα κάνετε για εμάς τους επαγγελματίες που μας έχει καταστρέψει το Μετρό''.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα σούπερ – μάρκετ “Καρυπίδης”, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση συμπαράστασης προγραμματίζουν και μέλη του Π.Α.ΜΕ. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες σε μια αδιέξοδη κατάσταση και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς και τις θέσεις εργασίας χωρίς αλλαγή στις συμβάσεις με κουτσούρεμα των μισθών, αναμένεται να ζητήσουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Να σημειωθεί ότι στις 12.00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down (Ροδοπόλεως 4, Καλαμαριά).

Στη 13:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΕΘ - Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων, από 12 δομές φιλοξενίας του νομού Θεσσαλονίκης. Εκεί θα βρίσκεται και ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

Μέλη συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, περίμεναν με ένα... ταψί γεμιστά την κυρία Φωτίου -προφανώς ενθυμούμενοι την απίστευτη δήλωσή της- έξω από το Θεατράκι της Οδού Χηλής στην Καλαμαριά. Επιχείρησαν μάλιστα να μπουν στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν από άλλη είσοδο ωστόσο συνάντησαν δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες τους απώθησαν.

Παρέμειναν για λίγο στο σημείο, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν ξανά στην κύρια είσοδο του θεάτρου.

Μάλιστα νωρίτερα δεν επέτρεψαν στην διευθύνουσα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού, Ρία Καλφακάκου και τον Κωνσταντίνο Μέλλιο πρόεδρο του ΔΣ της Ο.Λ.Θ. να μπουν στο χώρο.

Φωτίου: Γιατί διαμαρτύρονται; Τα γεμιστά είναι καλό πράγμα

Λίγο αργότερα η Θεανώ Φωτίου σχολίασε τη διαμαρτυρία των πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο όπου θα μιλούσε η ίδια.

«Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι ζητάνε, ποιο είναι το αίτημα δεν το κατάλαβα. Τα γεμιστά είναι καλό πράγμα και ελπίζω να αρέσουν σε όλους σας. Ελπίζω να μην νομίζετε ότι είναι βρισιά όπως μου λέει ο Γεωργιάδης» είπε χαρακτηριστικά η κα Φωτίου.

Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η κα Φωτίου, προσπαθώντας να εξηγήσει πως ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει έστω και με τη λιτότητα, έδωσε το παράδειγμα των γεμιστών και του πώς μια οικογένεια χορταίνει με το "τίποτα".

"Άλλωστε τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε", είχε πει η κα Φωτίου...

https://www.youtube.com/watch?v=PWjfvtEgikg

https://www.youtube.com/watch?v=zzDbOCbxeqA

https://www.youtube.com/watch?v=A4C4k4onYCs

https://www.youtube.com/watch?v=mugqKsOPZ78

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...