Πολιτική

Γεννηματά - Παπανδρέου - Θεοχαρόπουλος - Τούντας: Η πρώτη συνάντηση της «διευρυμένης» Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον με την προσχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου του ΚΙΔΗΣΟ αλλά και του Γιάννη Τούντα, από την Κίνηση Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από πέντε μέρες, στις 12 Ιανουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και με κοινή τους δήλωση ανακοίνωσαν την συμπόρευσή τους από εδώ και πέρα.

«Εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία», αναφερόταν τότε στην κοινή δήλωση.

Εκφράζοντας τις ενστάσεις του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει σχετικά μόλις τρεις μέρες μετά, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος: «Ναι στην ενότητα και την συσπείρωση, αλλά, στο όνομα όσων έμειναν πιστοί, που είδαν τον περονόσπορο να στήνει χορό πολιτικής κερδοκσοπίας, οφείλω να πω: ενότητα δεν σημαίνει αναπαλαίωση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μία συγνώμη. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις εξελίξεις ως δικαίωση. Φοβάμαι ότι άλλοι την εκλαμβάνουν ως επιβεβαίωση της λογικής στην πολιτική όλα γίνονται. Αν τον Ιανουάριο του 2015 είχαν μπει στη Βουλή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Έμεινα όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια. Στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ