Κόσμος

Γαλλία: Ο Φιγιόν «απειλεί» να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας

Ο Φρανσουά Φιγιόν δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί την παραμικρή αμφισβήτηση για το πολιτικό ήθος του, απειλώντας να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας, αν ο ίδιος τεθεί υπό καθεστώς δικαστικής διερεύνησης, για την υπόθεση που συγκλονίζει τη Γαλλία με πρωταγωνίστρια τη σύζυγό του. Η Πενέλοπε Φιγιόν, κατηγορείται ότι επί σειρά ετών λάμβανε χρήματα για υπηρεσίες που ουδέποτε είχε προσφέρει.

Ο υποψήφιος με τη γαλλική δεξιά δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TF1, πως σε περίπτωση που ο ίδιος τεθεί υπό δικαστική έρευνα, θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της γαλλικής Προεδρίας.

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτε ανήθικο ή παράνομο αναφορικά με την σχέση εργασίας και τις αμοιβές της συζύγου του και υπογράμμισε πως δεν είναι τυχαία η στιγμή που όλα τα παραπάνω είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως ανέφεραν προηγούμενα δημοσιεύματα στη Γαλλία, η Πενέλοπε Φιγιόν είχε λάβει συνολικά πάνω από 500.000 ευρώ, για υπηρεσίες που φέρεται να μην είχε προσφέρει. Ο Γάλλος πολιτικός τόνισε επίσης πως ο ίδιος θα κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές