Κόσμος

Βρετανία: Χτίζει 17 κωμοπόλεις και χωριά για να αντιμετωπίσει την έλλειψη κατοικιών

Οι νέες αυτές κοινότητες, από την Κάμπρια στα βόρεια μέχρι την Κορνουάλη στο νοτιότερο άκρο της Αγγλίας, θα ενταχθούν στο σχέδιο κατασκευής έως και 200.000 νέων κατοικιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Γκάβιν Μπάργουελ

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για την κατασκευή 17 νέων κωμοπόλεων και χωριών στην αγγλική ύπαιθρο σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης κατοικιών.

Οι νέες αυτές κοινότητες, από την Κάμπρια στα βόρεια μέχρι την Κορνουάλη στο νοτιότερο άκρο της Αγγλίας, θα ενταχθούν στο σχέδιο κατασκευής έως και 200.000 νέων κατοικιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Γκάβιν Μπάργουελ.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα πολύ μικρό τμήμα από τις εκατομμύρια κατοικίες, τις οποίες η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να κατασκευάσει κατά το διάστημα 2015-2020 σε μία ήδη πυκνοκατοικημένη χώρα.

Διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν υποσχεθεί να πατάξουν το πρόβλημα της έλλειψης κατοικιών που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη οι αξίες των σπιτιών στο Λονδίνο και σε άλλες μεγαλουπόλεις σε βαθμό που η απόκτηση μιας κατοικίας να είναι ανέφικτη για πολλούς αγοραστές.

Οι κατασκευαστές ωστόσο εκφράζουν παράπονα για έλλειψη διαθέσιμων εκτάσεων και για τους αυστηρούς νόμους οικιστικού σχεδιασμού που καθιστούν παράνομη την ανάπτυξη σε ζώνες πρασίνου γύρω από τις υπάρχουσες πόλεις και εξουσιοδοτούν τα τοπικά συμβούλια να μπλοκάρουν την κατασκευή κατοικιών.

Η Βρετανία ζήτησε τον περασμένο χρόνο από τις τοπικές αρχές να απαντήσουν αν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αυτές τις νέες δομές που είναι βασισμένες σε μία ιδέα του 19ου αιώνα για τη στέγαση των αυξανόμενων πληθυσμών σε αυτόνομες κωμοπόλεις στην ύπαιθρο.

Ο Μπάργουελ ανακοίνωσε ποιές θα είναι αυτές οι περιοχές για πρώτη φορά την Δευτέρα και είπε ότι το κράτος θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στον οικιστικό σχεδιασμό και θα διαθέσει 7,4 εκατομμύρια λίρες για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τους.

Οι τρεις πρόσφατα ανακοινωθείσες νέες κωμοπόλεις, με περισσότερα από 10.000 σπίτια η καθεμία, θα κατασκευαστούν κοντά στο Έιλσμπερι, το Τόντον και το Χάρλοου, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τα νέα χωριά που θα κατασκευαστούν--μεταξύ άλλων στο Μπέιλριγκ του Λάνκαστερ, στο Λονγκ Μάρστον του Στράτφορντ-ον-Έιβον, στο Γουέλμπορν του Χάμσαϊρ και στο Καλμ του Ντέβον, θα περιλαμβάνουν το καθένα 1.500 με 10.000 κατοικίες.

Μαζί με άλλες επτά νέες κωμοπόλεις που ήδη ανακοινώθηκαν, οι νέες κατασκευές θα αριθμούν συνολικά περί τα 200.000 σπίτια, είπε ο Μπάργουελ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...