Αρχείο

Βίντεο: Το Ισραήλ κατέρριψε drone που κατασκόπευε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις εβραϊκές πόλεις Ιουδαία και Σαμάρεια - Ποιος ήταν πίσω από την επιχείρηση κατασκοπείας

Ο ισραηλινός στρατός κατέρριψε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα  της ΕΕ (δεν αναφέρεται χώρα) το οποίο κατασκόπευε εβραϊκές πόλεις κοντά στην Χεβρώνα, προκαλώντας ένα ακόμη επεισόδιο σε έναν ακήρυκτο πόλεμο που διεξάγεται στην περιοχή μακριά από τα «μάτια της δημοσιότητας».  

Το σοκαριστικό βίντεο από την "συντριβή" (κατά τα ισραηλινά ΜΜΕ στην πραγματικότητα κατάρριψη) του ευρωπαϊκού  μη επανδρωμένου αεροχήματος, αποκαλύπτει την ωμή κατασκοπεία της ΕΕ σε  εβραϊκές πόλεις και χωριά, ειδικά σε Ιουδαία και Σαμάρεια αλλά και την κατασκοπεία κατά των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, αναφέρει ο τύπος της χώρας με οργή.

img733779

Ένα drone όπως ονομάζονται διεθνώς  αυτά τα εναέρια οχήματα, «φορτωμένο» με ειδική εξελιγμένη βιντεοκάμερα καταγραφής «συνετρίβη» σε  δάσος στο όρος της Χεβρώνας,  αποκαλύπτοντας μια κατασκοπευτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με σκοπό την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.

Μόνο που το μη επανδρωμένο αερόχημα δεν έπεσε αλλά καταρρίφθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού  που το εντόπισε και το εξουδετέρωσε μιας και διαθέτει ένα  από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο.

Το υλικό από το drone ανακτήθηκε από Ισραηλινούς ειδικούς του στρατού και  αφορούσε αποκλειστικά εικόνες από την Ιουδαία και την Σαμάρεια, σύμφωνα με το κανάλι 2 .

Οι σκηνές αυτές δείχνουν το drone να  πετά χαμηλά πάνω από τους κατοίκους πριν αυτό «πέσει » δίπλα σε ένα αυτοκίνητο στο δάσος.

Οι ισραηλινές αρχές νόμισαν αρχικά ότι πρόκειται για προσπάθεια κατασκοπείας με σκοπό την πρόκληση μελλοντικής επίθεσης από την Χαμάς ή την  Χεζμπολάχ, άλλα έμειναν στην κυριολεξία  άναυδοι όταν ανακάλυψαν  ότι αυτό είχε σταλεί από την ΕΕ, ενεργώντας από κοινού με τους κατοίκους των αραβικών πόλεων για να κατασκοπεύει τις  εβραϊκές πόλεις στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.

Στην περιοχή που κατέγραφε με την κάμερα του το drone υπήρχαν βάσεις παρακολούθησης  των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με τεράστιες  κεραίες. Το μη επανδρωμένο όχημα είχε καταγράψει τα πάντα και περιείχε πολλά τέτοια βίντεο .

Εβραίοι έποικοι της οργάνωσης Regavim κατηγόρησαν ανοικτά  την ισραηλινή κυβέρνηση για αποτυχία να δράσει κατά της παράνομης κατασκευής  Αραβικών κατοικιών από την ΕΕ,  όσο και για την ξεδιάντροπη  πράξη  κατασκοπείας εναντίον εβραϊκών κοινοτήτων και  θέσεων του ισραηλινού στρατού .

«Αυτό που ξεκίνησε ως παράνομη  κατασκευή συνεχίζεται και τώρα είναι επιβλαβής για [μας] και την ασφάλεια μας ». είπε Oved Arad, ο επικεφαλής του χερσαίου τμήματος της οργάνωσης Regavim.

«Εδώ και χρόνια  η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει στην παράνομη κατασκευή στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια αραβικών οικισμών για τους Παλαιστίνιους  . Τώρα αποδεικνύεται ότι οι υπάλληλοι της ΕΕ, μαζί με τους Παλαιστίνιους, κατασκόπευαν ισραηλινούς οικισμούς  και ευαίσθητες τοποθεσίες στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια. Το υπουργείο εξωτερικών πρέπει να απαντήσει σθεναρά και κατηγορηματικά εναντίον της  δραστηριότητας αυτής, η οποία ξεπερνά την κόκκινη γραμμή και είναι πολύ επικίνδυνη», τόνισε ο ίδιος.

Η κατάσταση είναι περισσότερο περίπλοκη από ότι φαίνεται διότι στο όλο σχέδιο εμπλέκονται  οι ΗΠΑ και ο Ομπάμα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε προσφερθεί  να μεταφέρει υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, το 90% της Ιουδαίας και της Σαμάρειας, σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Walla news.

Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται από πηγές που παρευρίσκονται στις μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής.

hermes-9000

Ωστόσο, οι γενναιόδωρες προσφορές του Νετανιάχου δεν ικανοποιούσαν την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία προτίθεται να ζητήσει τουλάχιστον το 97% της περιοχής.

Ο Νετανιάχου από την πλευρά του Ισραήλ προφανώς επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη απομάκρυνσης των ισραηλινών πολιτών από τις οικίες τους σε Ιουδαία και Σαμάρεια.

Αυτή η περιοχή αποτελεί «κατοικία» για περίπου 360.000 Εβραίους, οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι σε περίπου 2% της εδαφικής έκτασης των περιοχών αυτών.

Το θέμα είναι ποίος έδωσε την εντολή από την ΕΕ για να προβεί στην πράξη αυτή γνωρίζοντας ότι στο Ισραήλ παρακολουθούνται τα πάντα.

https://youtu.be/Hdx9059-JtA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές