Αρχείο

Kωμωδία: Κυβέρνηση Star Wars και Α.Σώρρας για διαστημική ανάπτυξη... (βίντεο)


Η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, περί ανάπτυξης με την οποία “θα τρίβετε τα μάτια σας το 2017”, λοιδωρήθηκε από πολλούς. Η απόφαση όμως του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του υπουργού Νίκου Παππά για την ίδρυση της ελληνικής NASA ήρθε να τον δικαιώσει. 

Ταυτόχρονα, ο Α.Σώρρας δίνει το δικό του ρεσιτάλ.

«Χαστούκια και κλωτσιές μπορώ να σου δώσω» ή «όποιος έχει βγάλει χαρτιά για μένα έχει πρόβλημα… φύλου» είναι μόνο μερικές από τις ατάκες του Αρτέμη Σώρρα στο βίντεο teaser που έπαιξε ο Alpha και αναμένεται να προκαλέσουν ποικίλα σχόλια.

Ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» αυτοπροβάλλεται ως ο δισεκατομμυριούχος επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Επίσης δεν διστάζει να επιτεθεί λεκτικά στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, ενώ δεν λείπουν και οι απειλές για μηνύσεις.

«Εγώ μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600αρι. Για σένα προσωπικά μπορώ να σου βάλω χαστούκια και κλωτσιές. Όποιος τα θέλει για τον ίδιο να πάει να τα βρει».

https://embed.reembed.com/www.pentapostagma.gr/3g0-Rq2n4bq21FeIKP2rJla6

Ο Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, η οποία όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα”. Ο υπουργός μάλιστα, σχολίασε πως “πράττουμε το αυτονόητο, γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα”.

“Με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.).

https://www.youtube.com/watch?v=v1weMmgPExM

Το ΕΚΔΕ θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων , θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, τη διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη διαστημική έρευνα και τεχνολογία από την Ε.Ε. και διεθνείς διαστημικούς οργανισμούς. Η Ελλάδα θα επιδιώξει να καταστεί, επίσης, κέντρο προσέλκυσης εμπορικών εταιρειών που θα αιτούνται φάσμα στο διάστημα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών (όπως η Κύπρος και η Μάλτα) οι οποίες αποκομίζουν σημαντικά τέλη.

Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency)

Είναι χαρακτηριστικό ότι: α) η Τουρκία έχει, πρόσφατα, δημιουργήσει το δικό της Οργανισμό Διαστημικής Πολιτικής, β) η Ελλάδα απλά απουσιάζει από τις συναντήσεις Υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική και, γ) τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως –π.χ.- το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος”.

Ένας χρήστης του twitter, εμπνευσμένος από τη σχετική απόφαση, μόνταρε το δελτίο Τύπου στο φόντο των τίτλων του “Star Wars”. Αποδεικνύοντας ότι έχει αίσθηση του χιούμορ, ο Νίκος Παππάς έκανε retweet τη συγκεκριμένη ανάρτηση, επιδοκιμάζοντάς την.

Ε λοιπόν, αμέσως στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #greek_NASA και το τι ακουλούθησε, δείτε το παρακάτω:

https://twitter.com/velze_voula/status/826116097166413824




https://twitter.com/minouli7/status/826116747065450496


https://twitter.com/giopso/status/826118029096386561


https://twitter.com/alexandmich/status/826118860013187072






https://twitter.com/elenasagiadinou/status/826120758787182593






https://twitter.com/GVeltsi/status/826113640625496065




https://twitter.com/MSandion294/status/826111875259781120


https://twitter.com/kagouriki/status/826102937541816320


https://twitter.com/NPatakiaras/status/826138807087091712



Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ