Εθνικά θέματα

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά εκπαιδευτικού μειονοτικού σχολείου στην Ξάνθη για «φιλογκιουλενικές» απόψεις

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, με σημερινή του απόφαση, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ιδιωτικού μειονοτικού γυμνασίου -λυκείου Ξάνθης, που ζητούσε να μην γίνει δεκτός στο σχολείο ο εκπαιδευτικός Χότσικα Νιχάτ, η σύμβαση του οποίου είχε καταγγελθεί λόγω των «φιλογκιουλενικών» απόψεων που φέρεται να έχει, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε επίσημα ενώπιον της έδρας, ο νομικός παραστάτης του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης.

Υπέρ της διατήρησης του εκπαιδευτικού στα καθήκοντά του έχει ταχθεί το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), καθώς και το αντίστοιχο περιφερειακό όργανο στην Ξάνθη, ενώ με αίτησή του, το σχολείο ζήτησε να μην εφαρμοστεί προσωρινά η απόφαση, η οποία όμως είναι δεσμευτική.

Η συζήτηση της κύριας αγωγής προσδιορίστηκε για την 1η Φεβρουαρίου 2017 και μετά την σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης, το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Ξάνθης, είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τον εκπαιδευτικό πίσω στην τάξη του, από αύριο, Τρίτη.

Στην αίτηση του σχολείου αιτιολογείται ευθέως, ότι αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασης του μουσουλμάνου εκπαιδευτικού, επειδή θεωρεί ότι είναι «οπαδός τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως χαρακτηρίζεται το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τον εκπαιδευτικό εκπροσώπησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής, Δημήτρης Σαλτούρος. Παρέμβαση υπέρ του εκπαιδευτικού έκαναν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης Ελλάδας (ΟΙΕΛΕΕ), διά του δικηγόρου Κώστα Γούναρη και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδος (ΣΙΕΛΒΕ), διά του δικηγόρου Θανάση Ξυνίδη. Το ιδιωτικό γυμνάσιο- λύκειο Ξάνθης, εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αδνάν Πετσενίκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...