Κόσμος

Απίστευτες δηλώσεις T. Μακέιν: «O Πούτιν είναι δολοφόνος και τραμπούκος»

Λάβρος εμφανίστηκε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν εναντίον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του ενδεχομένου να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Μόσχας.

Ο Μακέιν, σχολιάζοντας τις φήμες ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την πιθανότητα να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, είπε ότι ελπίζει πως η κυβέρνηση θα απορρίψει αυτήν την «επικίνδυνη πορεία». «Η τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είναι προγραμματισμένη να γίνει εν μέσω εικασιών ότι ο Λευκός Οίκος μελετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Ελπίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα βάλει τέλος σε αυτές τις εικασίες και θα απορρίψει μια τέτοια επικίνδυνη πορεία», ανέφερε.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα συνεργαστεί με άλλους γερουσιαστές προκειμένου να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις κυρώσεις αυτές.

Για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μακέιν είπε ότι πρόκειται για έναν «δολοφόνο και τραμπούκο» που θέλει να είναι εχθρός των ΗΠΑ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν θα είναι ποτέ εταίρος των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους», μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Και οι τρεις προηγούμενοι πρόεδροί μας είχαν υψηλές προσδοκίες ότι θα οικοδομούσαν μια εταιρική σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση. Όλες οι απόπειρες απέτυχαν, όχι από έλλειψη καλής πίστης και προσπάθειας εκ μέρους των ΗΠΑ αλλά επειδή ο Πούτιν θέλει να είναι εχθρός μας. Μας χρειάζεται ως εχθρό. Δεν θα είναι ποτέ εταίρος μας, ούτε στη μάχη εναντίον του ΙΚ. Πιστεύει ότι η ενίσχυση της Ρωσίας συνεπάγεται την αποδυνάμωση της Αμερικής. Ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να το θυμάται αυτό όταν θα μιλάει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα πρέπει να θυμάται ότι ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι δολοφόνος και τραμπούκος που επιδιώκει να υπονομεύσει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής. Θα ήταν αφελές και επικίνδυνο να σκέφτεται κάτι άλλο ο ανώτατος διοικητής μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Νωρίτερα, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει τις κυρώσεις. Ο Μακέιν από την πλευρά του σημείωσε ότι τα μέτρα σε βάρος της Μόσχας υιοθετήθηκαν με αφορμή τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και την Κριμαία και θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, δεδομένου ότι το Κρεμλίνο δεν είναι πρόθυμο να αλλάξει στάση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ