Αρχείο

Αμερικανικό Ναυτικό: "Eίμαστε έτοιμοι για πόλεμο με Ρωσία και Κίνα - Η απειλή είναι αληθινή, ο χρόνος είναι τώρα" - Δείτε το βίντεο

Του Βασίλη Καπούλα

"Η απειλή είναι αληθινή, ο χρόνος είναι τώρα, το μέλλον του πολέμου εξαρτάται από εμάς". To Aμερικανικό Ναυτικό κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο προμηνύει ουσιαστικά σύγκρουση με Ρωσία και Κίνα καθώς στόχος είναι ο έλεγχος των θαλασσών... Το βίντεο δείχνει την στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ. Την ονόμασαν "φονικότητα διασποράς".

Η στρατηγική αυτή είναι ένα σχέδιο των ΗΠΑ για να διασφαλιστεί ο έλεγχος στους ωκεανούς  τα επόμενα χρόνια διασπείροντας τις δυνάμεις και όχι συγκεντρώνοντας τες.

Ταυτόχρονα θα δοθεί μεγάλη έμφαση σε νέα όπλα, αισθητήρες, εκπαίδευση και τακτικές για να ηττηθούν οι πιθανοί εχθροί.

Ο Ναύαρχος Thomas Rowden, Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων, είπε:

"Παρέχοντας μια πιο ισχυρή αποτροπή, θα αποτρέψουμε την πρώτη πράξη επιθετικότητας και αν αποτύχουμε, θα απαντήσουμε με μια επίθεση που θα επιφέρει τόση ζημιά που το μέγεθος της θα αναγκάσει τον εχθρό να σταματήσει τις εχθροπραξίες και θα τον καταστήσει ανίκανο να προχωρήσει σε επιπλέον επιθετικότητα".

Το αντιτορπιλικό USS Chafee μπορεί να αντιμετωπίσει και να επιβληθεί σε μια σειρά απειλών αλλά χρειάζεται μεγαλύτερης εμβέλειας όπλα για να εφαρμόσει πλήρως την νέα μας στρατηγική.

Η νέα στρατηγική των ΗΠΑ διαφέρει από τις προηγούμενες που είχαν επικεντρωθεί γύρω από ένα αεροπλανοφόρο και βρίσκονταν στο επίκεντρο των αμφίβιων επιχειρήσεων.

Η νέα στρατηγική βασίζεται σε ανθεκτικά, "ελαστικά" δίκτυα που θα συντονίζουν την δράση των πλοίων που θα έχουν διασκορπιστεί σε μεγάλες περιοχές ωκεανών.

Κάθε πλοίο θα είναι και "αισθητήρας" μαζί με όλα τα υπόλοιπα.

Έτσι οι εχθρικοί Στόλοι θα έχουν μεγαλύτερη δυσκολία ανίχνευσης, εντοπισμού και στοχοποίησης των Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων.

"Παραπλάνηση-Στόχευση-Καταστροφή. Οι εχθροί μας έχουν κατασκευάσει όπλα με τα οποία έχουν εντός εμβέλειας τα πλοία μας. Το νέο δόγμα υπονομεύει και εξολοθρεύει το πλεονέκτημα των εχθρών μας μέσω της παγκόσμιας διασποράς του Στόλου μας.

"Επιστροφή στον έλεγχο των Θαλασσών"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...