Αρχείο

Έρχεται νέος φονικός χιονιάς - Σ. Αρναούτογλου: Προσοχή, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στη μέρα - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές της χώρας



Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook, «την Τετάρτη (11/01/2017) από τα Γιάννενα έως τη Φλώρινα και την Αλεξανδρούπολη και από τη Λαμία έως τη Λάρισα και την Θεσσαλονίκη, οι χιονοπτώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι ιδιαίτερα πυκνές, περιορίζοντας σημαντικά την ορατότητα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς στο διάβα τους δεν αποκλείεται να προστεθούν από 10 έως και 30 εκατοστά φρέσκου χιονιού (κατά μέσο όρο) μέσα σε ένα μόλις 6ωρο, ακόμα και σε πεδινές - παραθαλάσιες περιοχές!».

Και προσθέτει: «Αλυσίδες όπως και δήποτε αν θα πρέπει να μετακινηθείτε στα προαναφερθέντα τμήματα»!

Δείτε το post του κ. Αρναούτογλου:

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/1818859085020168:0&width=500

 Καταφθάνει νέος χιονιάς – Θαμμένη στο χιόνι η χώρα – Πού χιονίζει

Η «Αριάδνη» δεν λέει να «αποχαιρετήσει» την Ελλάδα και συνεχίζει να πλήττει μεγάλα τμήματά της, βυθίζοντας στο χιόνι ολόκληρες περιοχές και στην απελπισία χιλιάδες πολίτες.

Σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, το τοπίο είναι «λευκό» και το κρύο πολικό, με το πρωτοφανές -σε ένταση και διάρκεια- κύμα κακοκαιρίας να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.

Συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «παλεύουν» με τα προβλήματα, σε όλους τους δήμους, που επλήγησαν τις τελευταίες ώρες από τον χιονιά, καταβάλλοντας ολονύκτια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ για μία ακόμη ημέρα τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειονότητα, παραμένουν κλειστά.

xionia thes

Στη χιονισμένη Θεσσαλονίκη, που ξημέρωσε με -4 βαθμούς Κελσίου, οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης είναι «ανοιχτοί», αλλά οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί σε πολλούς δρόμους.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβάλλονται όλες οι προσδιορισμένες για σήμερα ποινικές και πολιτικές δίκες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υποθέσεις που διακόπηκαν για σήμερα θα συνεχιστούν κανονικά μετά τις 10 το πρωί. Το δικαστικό μέγαρο της πόλης λειτουργεί πάντως κανονικά από τις 8 το πρωί.

Σε 208 ανέρχονται τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν -με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης- από τις 5 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, 44 εκ των οποίων με αντιολισθητικές αλυσίδες, σημείωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

 

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διεξάγονται κανονικά καθώς η λειτουργία του αερολιμένα αποκαταστάθηκε αργά χθες το απόγευμα.

Σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των ΚΤΕΛ προς το ορεινό τμήμα του νομού, όπου ημερησίως εκτελούνται πέντε δρομολόγια, εξυπηρετώντας τα χωριά του Λαγκαδά, τον Σοχό, τον Ασκό, την Αρέθουσα και τη Μαυρούδα.

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι τα εννέα δρομολόγια που εκτελεί καθημερινά το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς την Αθήνα, διεξάγονται κανονικά.

Πολικό ψύχος επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία, όπου η Φλώρινα και η Πτολεμαϊδα ξημέρωσαν με -18 βαθμούς Κελσίου και με -14 τα Γρεβενά, ενώ λίγο μετά τις 7 το πρωί ο υδράργυρος στις πόλεις αυτές «έδειχνε» από -13 έως -10 βαθμούς Κελσίου. Αλυσίδες ή χιονολάστιχα χρειάζονται οι οδηγοί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, και σε τμήματα επαρχιακών δρόμων της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το φονικό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Εγκλωβισμένοι στη Χαλκιδική

xionia emak2

Στη Χαλκιδική, το μεσημέρι της Τετάρτης (11/01) βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο όρος Δραγουντέλι του Νέου Μαρμαρά.

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν χθες Τρίτη (10/01) τόσο ο Έβρος -εξαιρουμένων των δημοτικών ενοτήτων Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης- όσο και η Ανατολική Μακεδονία λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων.

Χιονίζει στη Θεσσαλία

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται το πρωί της Τετάρτης (11/01) στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, θέτοντας σε επιφυλακή τις δημοτικές Αρχές και τις περιφερειακές ενότητες των νομών.

Κλειστά είναι τα σχολεία και στους δύο νομούς ενώ οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Η σχετική απόφαση ελήφθη εξαιτίας του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων, αλλά και των νέων δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν. Οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο είναι ανοικτοί, αλλά είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο εθνικό δίκτυο.

Παράλληλα, στη Λάρισα η σφοδρή χιονόπτωση ξεκίνησε από τα ξημερώματα, με τη θερμοκρασία να έχει κατρακυλήσει στους -7 βαθμούς.

Το χιόνι έχει καλύψει πλήρως ακόμα και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεπερνώντας σε ορισμένα σημεία τα 20 εκ. Η μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη, ενώ έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός από εκείνα που πραγματοποιούν δρομολόγια Λάρισα-Αθήνα και Κοζάνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία η κίνηση των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Ελασσόνας, Αγιάς και Φαρσάλων πραγματοποιείται απαραίτητα με την χρήση αλυσίδων.

Στα «λευκά» η Ήπειρος - Απαγόρευση κυκλοφορίας

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/01) την Ήπειρο, δημιουργώντας προβλήματα στους οδικούς άξονες.

Ήδη μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και της Άρτας το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους όμως λόγω της χιονοθύελλας τα οδόστρωμα μέσα λίγα λεπτά ξαναγεμίζει χιόνι.

giannena copy

Η Πολιτική Προστασία από χθες έχει ρίξει αλάτι σε πολλούς δρόμους, ειδικά έξω από τα νοσοκομεία.

Στην πόλη των Ιωαννίνων ανάλογη χιονόπτωση έχει να σημειωθεί από το 1987.

Οι δήμοι συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού.

Εν τω μεταξύ, την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τις 8 το πρωί, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου, από το παλιό στρατόπεδο Φιλιππιάδας, μέχρι τη σήραγγα Κλεισούρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Με απόφαση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Ειδικότερα:

- Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το 120ο χιλιόμετρo.

- Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας

- Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης

- Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Καλπακίου - Κακαβιάς

Σε όλο το επαρχιακό εθνικό δίκτυο και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:

- Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων από το Πέτα έως το Σκαρπάρη

- Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

- Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη

- Επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου - Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.

Πυκνή χιονόπτωση στη Μαγνησία

Χιονίζει από το βράδυ σε όλο το νομό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, αλλά και στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Το θερμόμετρο έχει «κολλήσει» στους -4 βαθμούς κι έχει παγώσει το σύστημα ύδρευσης της πόλης ενώ υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο υδροδοτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ με αποτέλεσμα να μην υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου.

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά στο κέντρο ακόμη και στην παραλία του Βόλου, ενώ στα βόρεια προάστια έχει φθάσει τα 40 εκατοστά. Τα αυτοκίνητα κινούνται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές.

Οχήματα-αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Βόλου ρίχνουν τόνους αλατιού και θαλασσινό νερό στους δρόμους για να λιώσει το χιόνι και να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων. Επίσης, έχουν διακοπεί και οι αστικές συγκοινωνίες όχι μόνο προς τα προάστια αλλά και στο κέντρο του Βόλου. Με δυσκολία διεξάγεται και η κίνηση προς τις Α' και Β' ΒΙΠΕ του Βόλου και προς την Λάρισα όπου επιχειρούν πολλά εκχιονιστικά της Περιφέρειας.

Οι δρόμοι προς το Πήλιο, από τον Περιφερειακό και πάνω, είναι ανοιχτοί, αλλά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στη Φθιώτιδα

Δυσκολεύουν ιδιαίτερα οι συνθήκες στο Εθνικό Δίκτυο Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο τμήμα, από το 160 χλμ στον Άγιο Κωνσταντίνο μεχρι τις Ράχες, στο 240 χλμ.

Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας -Θεσσαλονίκης εντός των ορίων του νομού Φθιώτιδας.

Ωστόσο, τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν μάχη να κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση σε όλη τη Φθιώτιδα.

Στην πόλη της Λαμίας, σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση από τις έξι το πρωί. Το ύψος του χιονιού έφτασε ήδη τους 5 πόντους μέσα στο κέντρο της πόλης και πολύ περισσότερο περιφερειακά ενώ την ίδια στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μείνει ανοιχτή η εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τη Στυλίδα μέχρι τα Καμένα Βούρλα.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, ρίχνοντας αλάτι, προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτό το Εθνικό Δίκτυο, καθώς, μετά τη χιονόπτωση, οι χαμηλές θερμοκρασίες που είναι - 6 βαθμούς και ο παγετός μετατρέπουν το οδόστρωμα σε πίστα πατινάζ.

Απελπισία σε Αλόννησο, Σκόπελο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι των δύο νησιών των Σποράδων καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη υποσταθμός της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή.

Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει και τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί. Αποκλεισμένες είναι οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.

Αργά χθες (10/01) βράδυ κατάφερε να φθάσει στην Αλόννησο, μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, το οχηματαγωγό «Πρωτεύς» με δυνάμεις πυροσβεστών και στρατιωτικών από τον Βόλο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του δήμου Αλοννήσου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αποσταλούν στο νησί ερπυστριοφόρα-φορτωτές, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στη διάνοιξη των δρόμων, που εκτός από το πολύ χιόνι έχουν κλείσει και από μεγάλα δέντρα που έχουν πέσει από την κακοκαιρία.

Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος, που παραμένουν χωρίς ηλεκρικό ρεύμα, δεν έχουν και νερό αφού δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης και έχουν σπάσει ή παγώσει τα δίκτυα ύδρευσης.

Από την πρωτοφανούς έντασης χθεσινή χιονοθύελλα επλήγη και η Σκόπελος, οι δρόμοι της οποίας έχουν κλείσει και πάλι από το χιόνι και είναι αδύνατη η οδική επικοινωνία μεταξύ Χώρας και Γλώσσας. Στην Χώρα Σκοπέλου το χιόνι μέσα στα στενά σοκάκια έχει σκεπάσει τα πάντα και σε πολλά μέρη ξεπερνά και το ένα μέτρο.

Χθες αργά την νύχτα και έπειτα από τεράστιες προσπάθειες διάρκειας 6 ωρών των εκχιονιστικών μηχανημάτων και του δήμου Σκοπέλου, απεγκλωβίσθηκαν από τον όρμο του Αγνώντα οι 25 περίπου ταξιδιώτες που είχαν αποβιβαστεί εκεί από το πλοίο της γραμμής, αλλά ο δρόμος για τη Χώρα ήταν κλειστός.

Επιδείνωση καιρού «βλέπει» η ΕΜΥ

Για επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η ΕΜΥ, με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κατά τόπους πυκνές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια αλλά και τοπικές βροχές κατά τόπους ισχυρές στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά ο παγετός θα είναι και πάλι «παρών» τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -6 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπου πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 γρήγορα 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...