Τρεις εκθέσεις- φωτιά διαλύουν τα όνειρα της κυβέρνησης και θέτουν σε εκλογικό συναγερμό τη ΝΔ – Ποιο είναι το οικονομικό επιτελείο του Κ.Μητσοτάκη

Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2017, 12:19 μμ

Πάνω από την Ελλάδα έχουν πέσει κορυφαίες δεξαμενές σκέψης και αναλύσεων, προσπαθώντας να προβλέψουν τις εξελίξεις. Όλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί στο παγκόσμιο επίκεντρο των εξελίξεων και το 2017 καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται “στον αέρα” και εκτιμούν ότι πλέον είναι σίγουρη η παράταση της.

Υπενθυμίζουν  ότι η χώρα έχει δανειακές υποχρεώσεις μέσα στον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, που αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στάσης πληρωμών με πιο ορατό και σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο, τις εκλογές.

Στη ΝΔ επιβεβαιώνουν ότι στον σχεδιασμό του πρωθυπουργού υπάρχει το σενάριο των εκλογών καθώς υπό το βάρος των μέτρων που θα κληθεί να υλοποιήσει θα αναγκαστεί να οδηγηθεί από τις εξελίξεις σε κάλπες.


Η ΝΔ έχει τεθεί σε εκλογικό συναγερμό και ο Κ.Μητσοτάκης συγκροτεί το οικονομικό επιτελείο του.

Πληροφορίες φέρουν τον Κυρ. Μητσοτάκη να επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή στην ομάδα αυτή του Θαν. Γόντικα, που εργάζεται σε κορυφαία θέση σε τράπεζα του εξωτερικού, καθώς και του επίσης τραπεζικού στελέχους Μίνωα Μωυσή και καταβάλλει ο ίδιος προσπάθειες να τους πείσει να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπολογίζει επίσης στον καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Θοδ. Πελαγίδη, στον καθηγητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, Μιχ. Αργυρό, καθώς και στην οικονομολόγο Μιρ. Ξαφά, που εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ΔΝΤ.

Στα υπ΄ όψιν του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκονται επίσης ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ, Ν. Σοφιανός καθώς και ο Στ. Πέτσας, που προέρχεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ήταν στην ομάδα των διαπραγματευτών με την τρόικα το διάστημα 2012-2014.

Για τη στελέχωση της ομάδας, τέλος, ακούγονται τα ονόματα του οικονομολόγου Σωτ. Χήνου, του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών Αιμ. Στασινάκη, καθώς και του στενού συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, Βασ. Σπανάκη, ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο των εφοριακών και σήμερα είναι γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ.

Eurasia Group: Aυξημένη πιθανότητα εκλογών

Το Eurasia Group στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα θεωρεί ότι το μείζον ζήτημα για τους πρώτους μήνες του 2017 θα είναι το ελληνικό χρέος, τονίζοντας ωστόσο ότι το περιβάλλον δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το Eurogroup του Δεκεμβρίου: η γερμανική κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη, επιμένοντας στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και αρνείται αν δεχθεί περαιτέρω ελάφρυνση από τη συμφωνηθείσα στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου, ενώ από την άλλη πλευρά το Ταμείο εξακολουθεί να θεωρεί την απαίτηση για πλεόνασμα 3,5% μη ρεαλιστική. Εν μέσω αυτής της διαφωνίας, η ελληνική κυβέρνηση καθυστερεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και αρνείται να υιοθετήσει νέα μέτρα λιτότητας.

Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση το Eurasia Group θεωρεί απίθανο το να καταλήξει σε συμφωνία το Eurogroup του Ιανουαρίου, αλλά εκτιμά ότι οι συνεδριάσεις του Euroworking Group, θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας και στη σύγκλιση απόψεων.

Το think tank τονίζει ότι όλες οι πλευρές θέλουν να αποφύγουν μια αποσταθεροποίηση, η κάθε μια για δικούς της λόγους: Η Αθήνα θέλει να αποφύγει τις εκλογές, τις οποίες «σίγουρα θα έχανε», το Βερολίνο θέλει να αποφύγει μία νέα κρίση για το ευρώ και το ΔΝΤ προσπαθεί να διατηρήσει τη θεσμική του δύναμη.

Περιμένοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική για να εκφέρει οριστική κρίση, το Eurasia Group διαβλέπει πως η συμφωνία πιο πιθανό να επέλθει στα μέσα του έτους. Το το Eurasia Group δεν αποκλείει πάντως την προσφυγή στις κάλπες σε μια προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να περιορίζει τις απώλειές του, συντηρώντας την ελπίδα να ανακάμψει σε επόμενη αναμέτρηση. Το think tank παρουσιάζει ως πιθανότερο σενάριο τη διενέργεια εκλογών το φθινόπωρο.

Goldman Sachs: Οι διαφωνίες των πιστωτών για την Ελλάδα

Εντάσεις στην Ευρώπη λόγω Brexit, αλλά και συνέχιση της διαφωνίας ανάμεσα στους θεσμούς για την συνέχιση του ελληνικού προγράμματος και τους δημοσιονομικούς στόχους προβλέπει η Goldman Sachs για το 2017, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα “μήλον της Εριδος”.

Καθώς η αξιολόγηση δεν φαίνεται ότι θα κλείσει έως το τέλος Ιανουαρίου, το κορυφαίο χρηματοπιστωτική ίδρυμα θυμίζει τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας: μια πληρωμή 1,5 δισ. ευρώ στον ESΜ στις 27 Φεβρουαρίου, κάτι περισσότερο από 1 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Απριλίου,  2 δισ. ευρώ στους ιδιώτες επενδυτές στις 17 Ιουλίου, σχεδόν 4 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου, και 1,5 δισ. ευρώ στον ΕSM στις 27 Αυγούστου, εκτός από άλλες μικρότερες υποχρεώσεις σε όλη την διάρκεια του 2017.

Citigroup: Η Ελλάδα παράγοντας εξελίξεων το 2017

Η Ελλάδα είναι ένα από τα κρίσιμα θέματα που θα καθορίσουν την πορεία των εξελίξεων στην Ευρώπη το 2017 σύμφωνα με την ανάλυση της Citigroup για τις προοπτικές της νέας χρονιάς και απαντά στο ερώτημα αν υπάρχουν νέοι κίνδυνοι στάσης πληρωμών και Grexit.

H Citi εκτιμά ότι μια ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν θα οδηγήσει στον ίδιο βαθμό πολιτικού δράματος, τουλάχιστον σε διεθνές επίπεδο, όπως στα προηγούμενα επεισόδια της ελληνικής κρίσης. Υπενθυμίζει ότι τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στην χρονιά είναι:

η ολοκλήρωση της δεύτερης αναθεώρησης και η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, που είναι ένα άκρως αμφιλεγόμενο ζήτημα για την κυβέρνηση,

η συμφωνία για πιο βιώσιμους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018 και

τα επιπλέον μέτρα λιτότητας που απαιτούν αυτοί οι στόχοι

η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Η Citigroup θεωρεί ότι οι πιστωτές δεν εμφανίζονται διατεθημένοι να προβούν σε νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δείξει ότι… κερδίζει κάτι από τις διαπραγματεύσεις. Αυτό – τονίζει η τράπεζα – θα συνεχίσει να μειώνει τη στήριξη προς την κυβέρνηση Τσίπρα και να αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών υποστηρίζουν το μνημόνιο αλλά και την παραμονή στο ευρώ και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πιθανό να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι κίνδυνοι για την Ελλάδα είναι σχετικά πιο περιορισμένοι από ό, τι στο παρελθόν. Ετσι, το Grexit είναι απίθανο να αποτελέσει κυρίαρχο κίνδυνο για το 2017, κατά την άποψη της Citi.

Ωστόσο, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, η διαπραγμάτευση θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο και θα χαθεί η προοπτική ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  1ος, μπορει ο κουλης να εστιασει το βλεμμα του σε ενα σημειο για πανω απο 30 δευτερολεπτα ???
  Σκεφτητε ποσο μπορει να εστιασει στα πραγματικα προβληματα της χωρας …..

 • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

  Καλημέρα.. :-)
  Είχα 2-3 μέρες να ακούσω για εκλογές και είχα αρχίσει να αγχώνομαι!
  Κούλης ή Αλέξης? Αλέξης ή Κούλης? Να ζεί κανείς ή να μη ζει??!! :P

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   χαχαχχαχαχαχχαχαχ καλημερα Εφη, που καταντησαμε λοχια ….να μην ξερεις
   ΠΟΙΟ απο τα δυο σκ@τα ειναι το πιο ΒΡΩΜΙΚΟ !

   • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

    Χαρακτηριστικό της νέας εποχής σε όλα τα επίπεδα..να σε φέρνουν σε σημείο να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα κακό και σε ένα χειρότερο.. και οι σωστές επιλογές να αποκρύβονται με κάθε πιθανό τρόπο..
    Αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ αυτή η κατάσταση..το αποκλείω!

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΝΟΥΛΟΜΑΝΟΥΛΟ ΕΥΤΗΧΙΑ!!!!!!!!!!💘💘💘💘💘

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    χαχαχχαχαχαχαχχα αμα ημουν γκομενα ρε μπαγασα θα με ειχες ηδη ψησει !
    Μαλλον εσυ εισαι πρωτος ΠΑΝΤΑ !!!

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΜΙΑ ΞΥΝΟΤΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!!!!!!!

   • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

    Καλημέρα, Χρηστάκη!! :-))
    Μανουλομάνουλο??!! Μα πού πήγε ο ρομαντισμός σου?τον πάγωσε η Αριάδνη?! :-))

    • Ελληνας Ορθοδοξος

     χχαχαχχαχαχαχα εισαι και συ μια ομως αδερφουλα μου …..

     • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

      Ε ας τον πειράξω και γω λιγάκι?!! :-)))

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      χαχχαχαχαχχαχ ταλενταρα μου εσυ !!!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!💋💋

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ. Χ Χ Χ

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

      Τώρα μάλιστα..κάτι γίνεται! :-)))

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΤΙΒΑ ΕΙΜΑΙ ΨΙΛΟΜΥΤΗΣ Ο ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ!!!!!!!!!!!Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!!!!!!! Χ Χ Χ

     • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

      Είμαι μια ταπεινή και σεμνή ύπαρξη… :P

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΩΡΑΚΙ!!!!!!!!!!!

  • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

   Καλημέρα Εὑτυχῖα ποὺ ὅπως λέει τὸ ὄνομα σου ὅπου πηγαίνεις φωτίζει ὁ τόπος καὶ κάνεις τοὺς πᾶντες εὐτυχισμένους. ;-)

   • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

    Καλημέρα, Ταξίαρχε, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :-))

    • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

     Ἐγὼ σὲ εὐχαριστῶ. Μοῦ φτάνει μόνο νὰ σὲ βλέπω. Εἶσαι μιὰ ὀπτασῖα. ;-)

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΙΠΠΟΤΗΣ!!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!✅✅✅✅✅

     • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

      Ἄμα ἔχω τὴν κατάλληλη πηγὴ ἔμπνευσης, λέω ὀμορφιές. ;-)

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!!!!!!!ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  Ας βγει οποιος λαχει, αδιαφορο θα ειναι ! ενδιαφερον θα εχει βεβαια αν η αποχη πιασει 70-99% επι του εκλογικου σωματος γιατι θα υπαρξει και ελπιδα καθοτι θα ενδεικτικη η βουληση των ελληνων για την ποθουμενη πραγματικη δημοκρατια που ειχαν οι ελληνες πριν 2500 χρονια!

 • Fuck the NWO

  Τα ερπετοσιωνιστικά think tanks ποντάρουν στην υπερθερμοπυρηνική ισοπέδωση των Βαλκανίων από το ΝΑΤΟ και τους μισθοφόρους του!

  https://uploads.disquscdn.com/images/f70773b3b3d575e5927bcaf7a5885449d0ab7899c874a8f4db617e74534467c1.png

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  Η
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ(ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ).
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ «ΥΓΙΕΣ»(=ΥΠΑΡΚΤΟ) «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
  ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ), ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΕΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ(=ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ) ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ
  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΟΝΕΣ
  ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ(ΥΠΑΡΚΤΟ)
  ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΥΤΟ,ΑΥΤΟΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟ
  ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΤΟΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΜΕΝΑ ΔΟΜΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ(ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ
  ΠΟΛΙΤΕΣ) ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΗΣ
  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΑΥΛΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ,ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ!ΕΙΝΑΙ
  ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΕΙΡΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΕΞΕΛΙΞΗ!! ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΓΕΙΟΥ
  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ(ΟΥΡΑΝΩΝ) ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!ΚΑΙ ΑΝ
  ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΤΠ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΠ!

 • Fuck the NWO
  • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

   Μα Έλληνας και να λέει τέτοιο πράγμα?? Έλα, ρε αγόρι, δε γίνεται.. :-)

   • Fuck the NWO

    Οι εμετικές δηλώσεις έρχονται δια στόματος του George Friedman.

    • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

     Α εντάξει..πάω πάσο.. άσε το …ερπετό να λέει ό,τι θέλει. ποσώς μας αγγίζει! :-))

     • Fuck the NWO

      Αν τον αφήσουμε να κάνει πράξη τις απειλές του είμαστε χαμένοι!

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΕΣΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥ.ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΣΒΕΣΤΟ ΦΩΣ!!!!!!!!!!

  • DisqussioneR

   Εσύ κατάντησες χειρότερος και απο τον αμέρικαν ιγκλ!

   • Fuck the NWO

    Κάνεις λάθος, διαβάζω τη σκέψη του Friedman και των συνεργών του.

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΧΑΖΑ ΑΤΟΜΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ ΝΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΝΝΟ.

     • Fuck the NWO

      Βρε φίλε ο Φρίντμαν δεν μπλοφάρει, μπορούν οι ΗΠΑ να μας επιτεθούν με πυρηνικά ανά πάσα στιγμή!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω!!!!!!!!!!!!!ΕΜΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ.

     • Fuck the NWO

      Ρε αγόρι μου ο τύπος μιλάει σοβαρά, τι δεν καταλαβαίνεις;

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑΝΝΗ!!!!!!!!ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΜΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ.ΕΞΩ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΦΑΓΑΝΕ.

    • DisqussioneR
   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!!!!!!!!ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ!!!!!!!!!!

    • Fuck the NWO

     Για να τα λέει έτσι ο George Friedman κάτι θα ξέρει!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΓΑ ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ.

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Αναθεωρηση του Κισσινγκερ που ειχε πει οτι το ’18 δεν θα υπαρχη Ελλαδα;

   • Fuck the NWO

    Τρις χειρότερα!

    Οι ερπετοσιωνιστές δείχνουν αποφασισμένοι να επισπεύσουν τη κατάρρευση του σύμπαντος χτυπώντας τα Βαλκάνια στο ψαχνό!

    • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

     Εχε υπ’οψιν σου οτι η Ελλαδα ειναι σπορος και να πεθανη θα βγη αλλη .

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΚΑΤΙΤΙΣ ΓΜΤ.

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΛΥΣΣΑΞΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΧΑΡΑΜΙ ΣΤΡΑΦΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

 • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

  Ουτε που το διαβαζω.Βριθει μασωνικων σχεδιων και πλανων.Αει σι..ιρ.Εκλογες και παραμυθια εδω εβγαλαν απο την ναφθαλινη τον Λεβεντη μονο και μονο για να κανουν οικουμενικη .Ολα βεβαια ειναι σχεδια των αφεντικων των 300 των εκειθεν του Ατλαντικου.Και με τον Τσιπρα αν χρειασθει θα παω τι να κανω; Ακου την σαβουρα τον μασωνο του παγκου για τι μην νομιζει κανεις οτι ητο αργομισθος επειδη δεν ηταν στην βουλη ετσι; Πληρωνοτανε κανονικα.

  • Fuck the NWO

   Τα ερπετοσιωνιστικά lobbys στοιχηματίζουν στον υπερθερμοπυρηνικό αφανισμό της Ελλάδος από το χάρτη, εξ ου και ο εκβιασμός για τα μέτρα-καρμανιόλα των 4,2 δις!

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝΕ.

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Αφιερωμενο σε οσους «πιστευουν» στην αξια του κουλη,
  μια ζωη «κουβαλητης» των ισχυρων θα ειναι ο αετοματης ……
  http://l7.alamy.com/zooms/78ed41579b774a7a8f0bcf4a2bb9ced2/cyclo-xichlo-f-vietnam-1995-regie-tran-anh-hung-le-van-cloc-li-stichwort-h89hm2.jpg

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΟΧΙ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΕΚΕΙ.

   • senario.com

    Γι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ προς το καλύτερο αυτή η χώρα. Μια ζωή τους ίδιους και τους ίδιους. Από την Σκύλα στην Χάρυβδη. Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  Η πραγματικη δημοκρατια που περιεγραψα λακωνικα προηγουμενως ειναι ως γενικευμενος τιτλος το εξεις κατωθι :::
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΓΕΙΟΥ
  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ(ΟΥΡΑΝΩΝ) ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

  ,και κρατιστε το καλα στο μυαλο σας γιατι καποιοι θα ενταχθουν σε αυτην
  και καποιοι θα συνεχισουν στο γνωστο ψευδεπιγραφο που βιωνουμε απαντες!

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  διοτι κυριοι οσοι δεν μετεχουν σε διαδικασιες αναδειξης ποιμεναρχων(κοινοβουλευτικες καλπες) το κανουν διοτι θεωρουν τους ευατους αξιους για κυριαρχους και σαφως επιθυμουν δημοκρατια!!!

  • Assurbanibal

   Απ΄ότι φαίνεται πάμε για εκλογές με κοινοβουλευτική δημοκρατία και μειωμένες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο.

  • VLAD the righteous

   ενα δικιο τωρα το χεις.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Ας δουμε τι λεει καποιος που τα εχει μαθει απο <> τα πραγματα, πριν μερικες μερες ο παναγιωτοπουλος ειχε προσκεκλημενο τον μπαλτακο, για οσους γνωριζουν πως παιζεται το παιχνιδι ηταν μια ακρως ενδιαφερουσα συνομιλια, δεν θα κατσω να αναφερω ολα τα σημεια αιχμης αλλα μονο ενα, στο τελος και οι δυο συμφωνησαν οτι οι τσιπροκαμενοι δεν μπορουν να πανε περα απο το φθινοπωρο του ’18. Και επειδη ετσι οπως το γραφω μαλλον δεν θα γινει ευκολα κατανοητο το ρεζουμε, εξηγω οτι οι υπογειες στοες που σχεδιαζουν το παιχνιδι το θελουν μεχρι εκει, εχω πει ομως πολλες φορες οτι για πολλους λογους υπολογιζω το μεγαλο μπαμ με το αλογο στο αλωνι του ’18, αρα πολυ ποιο πριν θα υπαρξουν πολιτικες εξελιξεις που θα οδηγησουν στην πολιτικη ανωμαλια που ειπε ο Βατοπαιδινος. Αλλα ειναι τα σχεδια του συστηματος αλλα Του Θεου.

  • Assurbanibal

   Αργά το πάνε και με πιάνει βαριεστημάρα…

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    Τσιπουρακι λορδε, ελα και εχω Αγιορειτικο !
    Ασε τα σκυλια να γαυγιζουν !

    • Assurbanibal

     Βάζω κάλτσες κι έρχομαι αδερφέ…!

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

    Αλλους τους πιανει βαριεστημαρα, αλλοι εχουν γονατισει, αυτος ειναι ο σκοπος τους.

    • Ελληνας Ορθοδοξος

     ΣΩΡΑΙΟΣ Ο Κωτσαρης !!!
     ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ !!!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΚΑΝΕ ΔΕΚΑΝΕΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΩΣΤΑΚΗ!!!!!!!!!!!ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!

     • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

      Καλυτερα ανθυποφανταρος.

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΕΣ.

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      χαχαχχαχαχχαχα κατι ξερω και εγω Χρησταρα ….

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      Χ Χ Χ ΕΓΩ ΑΠΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΕ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΝΕ.ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΙ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.

   • Call 090909090

    το μαλακο αρνι βυζαινει δυο μαναδες
    το καλο πραγμα αργει να γίνει κλπ κλπ
    αλλα ως χοιρος που να ξερεις εσύ από αυτα..:Ρ

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΠΕΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ!!!!!!!!!!!!ΑΨΟΓΟΣ!!!!!!!!!!

  • VLAD the righteous

   θεωρεις εσυ οτι μπορει κανεις απο δαυτους ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;
   ΟΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΕΛΟΣ!
   Οι συντεχνιες εχουν τωρα το ζουμι.

   • Assurbanibal

    Ποιός είσαι φίλε? Σε ξέρω?

    • VLAD the righteous

     ναι ρε…απλα απ τα πολλα μπανια το pro μου δημιουργησε θεμα ταυτοτητας.

     • Assurbanibal

      Για πες!

     • VLAD the righteous

      ρε κι εσυ κι εγω κ πολλοι αλλοι εδω μεσα δε γραφαμε στο pro κ μας σιδερωσανε;

     • Assurbanibal

      Ναι αλλά εγώ δεν έχω αλλάξει όνομα… άσε που είμαι ατσαλάκωτος ακόμη…

     • VLAD the righteous

      χαχαχα…ΕΝΤΕΛΩΣ, μεχρι παρεξηγησεως….κ ο λαλακης ακομα την εφαγε.
      Εσυ ομως;;
      Ουτε το τσαντιρι δε σε τσαλακωσε.

     • Assurbanibal

      Στο μοναδικό που μ’ έχουν μπανάρει είναι το κουτί της πανδωρας. Πουθενά αλλού…

 • VLAD the righteous

  ΡΕ..ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΛΕΜΕ!
  Κατα τ αλλα η πολιτικη στην ελλαδα ακολουθει τα χναρια του αλαφουζου!!
  ……υπο του μηδενος.

 • Assurbanibal

  Μια είναι η λύση για το πολίτευμα. Νεκρανάσταση Περικλέους και αναβίωση του Χρυσού Αιώνος…

  • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

   Καὶ ἀνεύρεση τοῦ χρυσόμαλλου δέρατος.

   • Assurbanibal

    Βασική προϋπόθεση!

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!!!!!!!

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Και του Παπαδοπουλου να ειναι ΔΕΝ με χαλαει καθολου !
   ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ !!!

   • Assurbanibal

    ΖΗΤΩ ΡΕ!

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΗΤΑΝΕ!!!!!!!!!!!!

  • VLAD the righteous

   ναι ρε….για να ελπιζει μετα κ ο μητσοτακης;

  • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

   Μπα…. το ξέρω ότι θα με βρίσετε..αλλά ούτε τότε ήταν ιδανικά..

   Καλησπέρα, Ασσούρ.. όλα καλά? :-))

   • Assurbanibal

    Καλημέρα, καλά όλα, εσύ?

    • Ευτυχία a.k.a. Shaffie

     Δόξα τω Θεώ.. ελπίζω και συ το ίδιο. ;-)

   • VLAD the righteous

    τοτε …ειχαμε ΕΤΑΙΡΕΣ φιλεναδα…
    γι αυτο οι ανδρες την αναπολουμε αυτη την εποχη!!!

    • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

     Τωρα εχετε Ουκρανεζες .Δεν τις λενε ουτε Λαϊς ,ουτε Φρυνη κλπ και τις λενε Νατασα,Ταμαρα κλπ.

   • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

    Ἰσχύει. Αὐτὰ ποὺ κατάφερε, τὰ κατάφερε καταδυναστεύοντας πολλὲς ἑλληνικὲς πόλεις τῆς Δηλιακῆς Συμμαχίας καὶ ληστεύοντας τὲς μὲ πρόφαση τὸ ταμεῖα τῆς Συμμαχίας. Καὶ μόλις πήγαιναν νὰ ἀποχωρήσουν ἀπὸ τὴν συμμαχῖα ἔστελνε στρατό. Ἐπέβαλλε τὸ δίκαιο τοῦ ἰσχυρου ὁ κατὰ τὰ ἄλλα «δημοκρατικὸς» Περικλής. Καὶ ἡ ἐπιθετικότητα του καὶ ἡ ἀπληστῖα του ὀδήγησε σὲ ῥήξη μὲ τοὺς Σπαρτιᾶτες ποὺ ὀδήγησε στὸν καταστροφικὸ Πελοποννησιακὸ πόλεμο.

  • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

   ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!! Ἦταν σύμμαχος μὲ τοῦ Ἀργεῖτες. Αὐτὸ καταδεικνύει τὸ ποιὸν του…

   • Assurbanibal

    Συμμαχία της Δήλου και ταμεία γεμάτα όμως!

    • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

     Ἐμεὶς εἴμαστε μὲ τοὺς Σπαρτιᾶτες ῥέ. Πελοποννησιακὴ συμμαχῖα. Μόνο οἱ Ἀργεῖτες ἦταν μὲ τοὺς Ἀθηναίους ἀπὸ ὅλη τὴν Πελοπόννησο. ;-)

     • Assurbanibal

      Εγώ είμαι καπιτάλα και πάω με τα φράγκα… εσύ που είσαι αριστερός πάνε με τα κουμούνια…

     • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

      Ἐγὼ κατάγομαι ἀπὸ γένος Δωρικὸ ὠρέ. Δὲν εἶμαι σὰν τοὺς φλούφληδες τοὺς Ἴωνες. ;-)

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!

     • Assurbanibal

      Πες τα ρε Χρήστο!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΟΠΩ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!!

     • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

      Ἄσε τῶρα τὶς γενικεύσεις. Δὲν εἶμαι ἴσα καὶ ὄμοια μὲ τὸ Ἰωνικὸ χοῖρο. Ἐγὼ ἔκανα ὁλόκληρη κάθοδο ἀπὸ τὴν Πῖνδο. Μὲ πιὰσαν τὰ ἀνθενωτικὰ μου τῶρα. Ὅταν μὲ πιάσουν τὰ ἐνωτικὰ μου, τότε θὰ λέμε γιὰ Πελασγούς. ;-)

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΣΠΕΙΡΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΚΤΛ.ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΤΟΣ!!!!!!!!!ΤΟ ΙΧΩΡ ΡΕΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!

     • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

      Ὑπήρχαν πολλὰ ἑλληνικὰ φῦλα ποὺ ὅλα μαζὶ κατοικούσαν στὸν Ἑλλαδικὸ χῶρο καὶ οἱκοδόμησαν κοινὸ πολιτισμό. Αὐτὸ τὸ ξεχνάγαμε ἀπὸ τὰ ἀρχαῖα ἤδη χρόνια. Τὸ μειονέκτημα μας εἶναι ἡ διχόνοια

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ!!!!!!!!!ΒΑΣΚΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΤΛ ΟΛΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝΕ ΕΓΡΑΦΑ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑΟΥΣ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΓΕΝΙΚΩΣ.

     • Assurbanibal

      ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΕΓΩ ΚΑΝΑΡΙΝΑΚΙ!!!!!!!!!! Χ Χ Χ

     • Assurbanibal

      Το πουλάκι τσίου Χρηστάρα!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΕΓΡΑΨΕΣ.

     • Assurbanibal

      Το ξέρω.

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      χαχχαχαχαχχαχαχαχχα οχι χοιροι ρε λορδε ?
      Με εκπληξη σε ακουω !!!

     • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

      Γνωστῆ Ἰωνικὴ κολοτοῦμπα. Τὶ λέμε τόση ὦρα; Ὅπου φυσάει ὁ ἄνεμος εἶναι…

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Α ρε συναδελφε μην τρως παραμυθι ποια κομμουνια; Οι πιο πλουσιοι ειναι τα χαχαχ! Ο πιο πλουσιος στην Ελλαδα ειναι ο Αλαβανος ,ο Σορος ξερεις οτι ειναι ; Ασε ολα ειναι μια φαρσοκομωδια μη μασας.

  • Proud to be Greek

   (Ο Εφιάλτης ο γιός του Σοφωνίδου και φίλος του Κλεισθένη ήταν ο θεμελιωτής της Δημοκρατίας οπου όσοι Αρεοπαγίτες & ολιγάρχες είχαν αδικήσει τον αθηαναϊκό λαό τους σήκωνε ακόμα και την νύχτα απο τα κρεβάτια τους για να τους πάει να δικαστούν στο Δικαστήριο των Ηλιέων που έιχε θεσπίσει ο Σόλωνας για να τους εξοντώσουν. Εξού και η φράση «βλέπω εφιάλτες».
   Κυβέρνησε έναν χρόνο και φυσικά τον δολοφόνησαν, και ο Περικλής πιστώθηκε (ασφαλμένα) την Δημοκρατία, ενω για τον Εφιάλτη κουβέντα)

   Ανοιξέ το σε καινούγια καρτέλα και άκου ενώ σεφράρεις

   • Assurbanibal

    Thanks!

    • Proud to be Greek

     Ενας τέτοιος μας χρειάζεται για να δικάσει και να εξοντώσει όλους όσους έχουν εξαπατήσει & αδικήσει τον ελληνικό λαό.

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  και βεβαια παρα τα οσα λενε οι παπαδες ,,,ακομη και οταν κοινωνουμε σωμα και αιμα ΧΡΙΣΤΟΥ ,,,ουσιαστικα αναγνωριζομαστε θρησκευτικα ως κυριοι(κυριαρχοι) και αρα δεν ειμαστε προβατα που χρειαζονται ποιμεναρχη! και αμα οι παπαδες ισχυριστουν το αντιθετο απο αυτο που ειπα ειναι σαν οι ιδιοι να αποκαλεσουν τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝ ως ποιμην(προβατο)!δεν ειμαστε προβατα και δεν ειμαστε γενικα ζωα , ειμαστε πανω απο αυτα καθοτι ειμαστε ανθρωποι και μονον οι ανθρωποι(οχι τα ζωα) ειναι φτιαγμενοι καθ’εικονα και καθομειωση θεου !!!!

 • Fuck the NWO
  • Call 090909090
   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!! Χ Χ Χ

    • Call 090909090

     ετσι χαχαχαχαχαχαχ

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΕΜ!!!!!!!!!!!ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΛΛΗΣΕ.ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΘΑ ΠΑΝΕ.

     • Call 090909090

      πολεμηστε εσεις εγω θα βλεπω μπραντ πιτ :Ρ

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΑΡΕΖΕ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΠΙΝΙΑΡΩ ΞΑΝΑ!!!!!!!!!ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΛΗ Η ΠΛΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΥΠΟΓΡΑΦΗ @ΑΡΧΙΑΜΑΡΤΩΛΟΣ.

     • Agnostimus

      Κάλεσα 090909090 και λέει φραγή εισερχομένων κλήσεων γιατί είναι απλήρωτο!

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝΕ.

 • Fuck the NWO
  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.

   • Assurbanibal

    Ελπίζω να γλιτώσουν τα νησιά Bora-Bora…

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     Η ΜΠΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝΕ.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Παιζεται πολυ γρηγορα και βαζω χαλαρωση.

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  μιλανε για νεους φορους και χαρατσια αλλα

  γιατι δεν μαζευουμε οι πολιτες τις αποδειξεις απο αγορες προιοντων και
  να αξιωσουμε(απαιτησουμε-διαταξουμε) απο την εφορια να επιστραφει αυτος ο
  παρακρατηθεν φορος(φπα και ειδικοι φοροι ποτων καπνων καυσιμων ,διοδια
  κλπ) που επιβληθει ηδη στο εισοδημα και να ζητησουμε συνψηφισμο?

  και ο σωρρας που το παιζει ευεργετης γιατι ποτε δεν καθοδηγησε τους συμπολιτες του να κινηθουν-απιτησουν τα δεοντα κατα αυτον τον τροπο απο την εφορια?

 • Assurbanibal

  Καλούνται όλοι οι Πελασγοί να προσέλθουν στο νέο θέμα με τους ξεβράκωτους Βρετανούς!

  • Ταξίαρχος Συριζαίος ΝΔκράτης

   Καὶ οἱ Δωριεὶς ὡς γνωστὸν θὰ θριαμβεύσουν πᾶλι στὸ πεδῖο τῆς μάχης…

   • Assurbanibal

    Καλά Δωριέα, έλα στο νέο θέμα να κάνουμε πλάκα τώρα…

 • Spyros Spyropoulos

  Οι εκλογες ειναι σιγουρες και κοντα!!!

 • Κωνσταντινος Χατζης

  Εαν κερδισει η ΝΔ τις εκλογες ειναι ενδεχομενο να οδηγησει την Ελλαδα στην ολοκληρωτικη καταστροφη οπως την αρχισε αυτη και το ΠΑΣΟΚ και με τον Α΄.η Β. τροπο να παραγραφουν τα αδικηματα σε βαρος του Λαου αυτοι που τα δημιουργησαν.Μα οι Ελληνες δεν βαζουν μυαλο και θελουν να εμπιστευθουν και παλι τις τυχες των στο φωφακι-τον Μητσοτακι και τα παρακλαδια των;Τον Τσιπρα ποιος τον οδηγησε στην εξουσια με το 3%;Αν σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου υπηρχαν τετοιοι πολιτικοι ουτε για οδοκαθαριστες στον δημο θα τους προσλαμβανανε.Φατε παλι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να φατε το κεφαλι σας οσο μπορει ν σας απεμεινε.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

   Ας βγει οποιος λαχει, αδιαφορο θα ειναι ! ενδιαφερον θα εχει βεβαια αν η
   αποχη πιασει 70-99% επι του εκλογικου σωματος γιατι θα υπαρξει και
   ελπιδα καθοτι θα ειναι υπερβολικα ενδεικτικη η βουληση των ελληνων για την
   ποθουμενη πραγματικη δημοκρατια που ειχαν οι ελληνες πριν 2500 χρονια!

   • Κωνσταντινος Χατζης

    Σωστη η αποψη σου.Αλλα με τακομματοσκυλα που εχουν δημιουργηση αυτα τα καθεστωτικα ειναι δυνατον να υπαρξει αποχη εστω και 55%;Μα δεν εχει γινει αντιληπτο οτι στους Ελληνες σημερα μεσα στο μυαλο τους εχει περαση ολη Μασονοεβραιοαμερικανικη θεωρια του ρομποτισμου και τους οδηγουν οπου θελουν;Ειναι λοιπον δυνατο οτι εχουμε υποστη απο τα κομματα της καταστροφης μας να συζηταμε την επαναεκλογη τους;Αν αυτο δεν ειναι εγκλημα σε βαρος μας τι μπορει να ειναι.

    • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

     κοντα στο 50% ηταν στις περασμενες καλπες , το θεμα ειναι να ειναι η αποχη ανω του 50% ! και μιλαω για αποχη και οχι λευκο ή ακυρο ή μικρο κομμα που σημαινει συμμετοχη οπως του υπολοιπου 47% που εβγαλε τους 300 στις τελευταιες καλπες!

     • Μπάμπης

      Δε χρειάζεται αποχή ,με την έννοια του ότι ποσοστό και να ψηφίσει, από εκεί θα προκύψει η όποια κυβέρνηση.Το σωστό θα είναι να ψηφίσουν όλοι & να βάλουν πανηγυρικά στη Βουλή όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα, κατακρυμνίζοντας τα ποσοστά όλων των μνημονιακών!!!!

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      οποιος θεωρει τον ευατο του υπηκοο(δουλο) μετεχοντας σε καλπες αναδειξης ποιμεναρχων ,,,,,παει και το δηλωνει ενυπογραφα (αφου για να μετασχει υπογραφει) ,,,,και συνεπως ,,οχι μονον 300 ποιμεναρχες θα εχει αλλα και δικαιωματα δεν θα εχει , αφου αποποιειται εμπρακτα την κυριαρχη ιδιοτητα του ως πολιτης!

     • Μπάμπης

      Αν και δεν το πιασα το σκεπτικό σου ακριβώς, ή θα πρέπει να μην ψηφίσει κανείς ή θα πρέπει να ψηφίσουν και οι πρώην αποχούντες για να πιέσουν τα πράγματα σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση που να εμποδίζει στους ίδιους να ξαναβγούν.

     • Κωνσταντινος Χατζης

      Αυτο φιλε μπαμπη ειναι αδυνατο,.Ξερεις γιατι;Διοτι ενω ολοι ειμασται αντιμνημονιακοι που μας κατεστρεψαν οι πολιτικοι που τα προκαλεσαν,μιλαμε παλι γιαυτους ποιος ποηγειτε.Να λοιπον γιατι ειναι αδυνατον.Αν μιλουσαμε για οποιοδηποτε αντιμνημονιακο κομμα το πραγμα αλλαζε.

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      δεν υπαρχει αντιμνημονιακο κομμα , για λογους που ηδη σας εγραψα και εδω!καθοτι τον διχασμο(κομμα σημαινει μοιρασμα ,υποδιερεση ενος συνολου) τον επιδιωκει αυτος που επιδιωκει και να διαφεντευει το συνολο!!!κομμα= διερει και βασιλευε προβατα!

     • Κωνσταντινος Χατζης

      Στην θεωρια ετσι καταγραφεται.(κομμα=κομματιασμα) Οταν ομως αυτο εγινε ππιστευω στους ανθρωπους με διαφορετικο πνευμα ειναι αδυνατο να εξηγησης την εννοια του.Και λοιπον οι απατεωνες της πολιτικης το λανσαρουν κατα το δοκουν μπαινου μπροστα οπως ο τσομπανης στο ποιμνιο του και τα προβατα ακολουθουν.

     • Μπάμπης

      Κώστα θα σου πω γιατί δεν είναι αδύνατο. Όλοι οι απέχοντες από τις προϋγούμενες εκλογές ήταν 40-45% ??? Αυτοί ποτέ δεν θα ψήφιζαν τα υπάρχοντα κόμματα. Αν αποφάσιζαν να συμμετέχουν, πιο πιθανό θα ήταν να φέρουν στη Βουλή το όποιο αντιμνημονιακό κόμμα για να χτυπήσουν τα ψευτοδίπολα ή τρίπολα των δημοσκοπήσεων!! Οι υπόλοιποι έτσι και αλλιώς θα σπάσουν σε πολλά παρακλάδια. Κανείς σώφρον πλέον δεν πιστεύει στους ψευτομεσίες τύπου Κούλη, όσο και αν τους πλασάρουν!!

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      μπαμπη αυτα ειναι αρλουμπες καθοτι να σου υπευθυμησω οτι το κινημα των αγανακτησμενων στο συνταγμα δημοκρατια ζητουσε ! και οταν λεμε δημοκρατια εννοουμε αυτην που θεωρειτε ως αμεση λες και η δημοκρατια δυναται να μην ειναι αμεση (που δεν δυναται να μην ειναι αμεση)!

     • Μπάμπης

      Σπάρτακε κάποιος δεν θα πρεπε να μπει στο πηδάλιο αυτής της χώρας?? Να δοκιμαστούν οι αδοκίμαστοι και αν αποτύχουν, να τους φτύσουμε και αυτούς και πάμε για άλλα?? Τι θα θελες να γίνει δηλαδή & με ποιο τρόπο???

     • Κωνσταντινος Χατζης

      Μα φιλε Μπαμπη.Αυτο το απολιθωμενο που αναφερειςμε το ονομα ΚΟΥΛΗΣ ηταν και αυτος οπως και ολο το σοιτου μελος των ανθρωπων που κατεστρεψαν την Ελλαδα.Ειναι δυνατον λοιπον ανθρωποι που λεγονται λογικα οντα να πιστευουν σαυτον και στην παρεα του;

     • Μπάμπης

      Κανονικά ΟΧΙ, όσο και να ορίονται οι δημοσκοπήσεις , αλλά μόνο στις κάλπες θα φανεί!!! Ας ελπίσουμε η ηλιθιότητα σκέψης που μας διακατέχει σαν ράτσα, να μην κάνει και πάλι το θαύμα της!!!

     • Κωνσταντινος Χατζης

      Εχω την γνωμη οτι η ρατσα ενδεχεται να μην κανει το θαυμα της. Και σαυτο θα σου θυμισω κατι που πρεπει παντα και καθε λογικο να τον προβληματιζει αν ειναι αληθεια που προσωπικα πιστευω χωρις να θελω να αθωονω.Ο Καρατζαφερεις γιατι διεγραφη απο τον Καραμανλη απο το κομμα;Διοτι ενω κερδισε τις εκλογες καθ οδον προς την Ριγιλης βγηκε ο ΣΗΜΙΤΗΣ.Τι συναιβει; Συναιβει κατι που αναπασα στιγμη μπορει και να ξανασυμβει οταν καποιος δεν ειναι αρεστος με το συστημα η δεν υπογραψει δηλωση υπακουης σαυτο.Δεν περνω το μερος του Καρατζαφερηη διοτι απο το να φωναζεις στην Βουλη ειστε κλεφτες και μετα να καλυπτει τους κλεφτες και να οδηγεις στην εξουσια Τραπεζητας και μασσονους ειναι οτι αποδεχεσαι αλλα και βοηθας το συστημα.

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      μαγκες μην πιστευετε σε εφε τηλεοπτικα! καθοτι η πολιτικη σκηνη ειναι το θεατρο που παιζεται ζωντανα απο την τηλεοραση! το κανουν απλα για να καθηλωσουν την προσοχη σας , σε αυτους και τιποτα περισσοτερο ή λιγοτερο απο αυτο!

     • Μπάμπης

      Θα δείξει, όλα παίζουν!!! Ωστόσο, ότι εσωκομματικά παρασκήνια και να έχουν τα διάφορα κόμματα & ότι παιχνίδια και να παίζουν μεταξύ τους , ο κόσμος είναι αυτός που ΔΕΝ πρέπει να επιτρέψει να ξαναμπαίνουν στη ζωή μας όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι!!!!

     • Κωνσταντινος Χατζης

      Αντιληφθηκα τι γραφεις. και εγω μιλω για 55% πραγματικη αποχη πλην των αλλων.
      Μηπως ομως την πραγματικη αποχη την μετατρεψουν σε ολα αυτα που αναφερεις και ετσι φθασουν εκει που θελουν;Διοτι οι Ελληνες μπορει να εχουν μεγαλη αποσταση απο την πολιτικη αλλα απο την διαστρεβλωση-προβοκατσια και κλεψια ειναι πρωταθληται

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      ειναι γεγονος οτι ειδικα αν ξαναγινουν κοινοβουλευτικες εκλογες θα πρεπει να δημοσιευθουν στην συνεχεια οι εκλογικοι καταλογοι που υπογραφουν οι μετεχοντες για λογους διαφανειας , διοτι διαφορετικα δεν θα πεισθουμε οτι η αποχη δεν ξεπερασε το 50% οταν στις περασμενες εκλογες ηταν ηδη πολυ στο σημειο αυτο!

     • Κωνσταντινος Χατζης

      Αγαπητε ΣΠΑΡΤΑΚΕ.με το ιστορικο ονομα.Ποιοι και ποια προσωπα θα εμπιστευθεις για την δουλεια αυτη;Αυτους που κανουν δημοσκοπησεις;Σωθηκαμε απο την ακεραιοτητα.

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      αν δεν δημοσιοποιηθουν τα εκλογικα βιβλια με τις υπογραφες οσων μετεχουν υπογραφωντας και πουν πως η αποχη ειναι μικροτερη του 50% , απατη καταφανεστατη θα ειναι! και τοτε ακομη και οσοι κυβερνησαν θα χασουν το ελαφρυντικο της κακοδιαχειρισης τους , οτι δηλαδη ο σκοπος αγιαζει τα μεσα!

 • nick greek

  ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ. Ο ΤΣΟΓΛΑΝ ΑΛΕΞΗΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΕΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΘΛΙΒΕΡΕ ΡΑΓΙΑ?