Αρχείο

Μάστερ στο παζάρι για τους Τούρκους: Με αεροπορική κάλυψη από ΗΠΑ και Ρωσία θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την Al-Bab - «Τούμπαραν» τους Αμερικανούς με δόλωμα το «Ιντσιρλίκ»

Μάστερ στο παζάρι για τους νέο-οθωμανούς που «τούμπαραν» στο άψε σβήσε τους Αμερικανούς με δόλωμα το Ιντσιρλίκ και πήραν ΑΔΙΑΚΟΠΗ αεροπορική συνδρομή στην Συρία.

Οι Τούρκοι εδώ και τρεις μήνες με επικεφαλής τον Σουλτάνο Ερντογάν  «φτύνουν τους Αμερικανούς στην κυριολεξία στα μούτρα και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει».

Οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη να ήταν στην θέση της Τουρκίας θα είχε σβηστεί από το χάρτη των χωρών του ΟΗΕ, με συνοπτικές διαδικασίες και ένα οικονομικό εμπάργκο που θα θύμιζε μεσαίωνα.  

645x344-us-likely-to-provide-future-support-to-turkish-troops-near-al-bab-us-military-says-1483549000439

Μόλις ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Β. Καϊνάκ δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει θέσει  υπό αμφισβήτηση την παρουσία των συμμαχικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, επικράτησε πανικός στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Καϊνάκ τόνισε ότι το θέμα της χρήσης της στρατιωτικής βάσης από τον συνασπισμό υπό την αμερικανική ηγεσία  και το ΝΑΤΟ ήταν στην ημερήσια διάταξη της τουρκικής κυβέρνησης, δίνοντας στην ουσία την πρόκληση στην οποία έπρεπε να απαντήσουν οι ΗΠΑ.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο «μηχανισμός» λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ και o τουρκικός τύπος ανέφερε ότι με  ικανοποίηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε συνομιλίες με την Τουρκία για την στρατιωτική αεροπορική υποστήριξη στις τουρκικές δυνάμεις στην πόλη αλ-Μπαμπ στην  Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού των ΗΠΑ  προσθέτοντας ότι αναμένεται η βοήθεια  να δοθεί απλόχερα.

maxresdefault

«Υπήρξαν συζητήσεις σε διπλωματικό επίπεδο για την περαιτέρω πορεία», δήλωσε ο Σμήναρχος  John Dorrian, εκπρόσωπος του συνασπισμού για την καταπολέμηση του Daesh στους δημοσιογράφους του Πενταγώνου.

«Εμείς αναμένουμε ότι θα υπάρξει συνεχή υποστήριξη σε τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από την αλ-Μπαμπ», είπε ο Dorrian , επιβεβαιώνοντας ότι πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ είχαν υποστηρίξει σποραδικά τις τουρκικές δυνάμεις κοντά στην πόλη την περασμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος αρνήθηκε να πει ό, τι ήταν διαθέσιμη η υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά είπε ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι γνώριζαν ότι αυτή η υποστήριξη  ήταν σε προσφορά. 

Έτσι κάνουν τα κράτη που διαθέτουν ισχυρή εξωτερική πολιτική μας αρέσει δεν μας αρέσει στην πατρίδα μας και σε αυτόν τον τομέα οι Τούρκοι αντιγράφουν σύμφωνα με πολλούς ξένους κυρίως ειδικούς αμυντικούς αναλυτές τους βυζαντινούς.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και οι New York Times, λέγοντας ότι ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν στο επίμαχο θέμα της παροχής αεροπορικής υποστήριξης της πρώτης στη δεύτερη, στην επιχείρηση κατάληψης της Αλ Μπαμπ από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που την πολιορκούν.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι ενώ συνεχίζεται η αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας στην Τουρκία, στην Αλ Μπαμπ και εντείνονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις, τελικά βρέθηκε λύση στο ζήτημα και ΗΠΑ και Τουρκίας συμφώνησαν στο θέμα της αεροπορικής υποστήριξης.

Πάντως, υπογραμμίζεται η αδυναμία της Τουρκίας να καταλάβει τν Αλ Μπαμπ, χωρίς την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

turkishtank

 

 

Η Ελλάδα παραδίδει , δίνει, εγκρίνει διαχρονικά ότι ζητήσουν οι σύμμαχοι χωρίς όμως να παίρνει ως αντάλλαγμα απολύτως τίποτα , λες και δεν κατέχουμε ένα από το πιο σημαντικά γεωστρατηγικά μέρη του πλανήτη, από  το οποίο ελέγχονται ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΙ και η ανατολική πλευρά της πιο σημαντικής θάλασσας του κόσμου.

Το σίγουρο όμως είναι μέσα  σε αυτό το χάος που κτυπάει την Τουρκία είναι ότι οι νέο-οθωμανοί θα έχουν το τέλος των βυζαντινών ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και αφού έχουν διαλυθεί πρώτα στο εσωτερικό τους μέτωπο και μετά στο εξωτερικό .

υθεί http://www.dailysabah.com/americas/2017/01/04/us-likely-to-provide-future-support-to-turkish-troops-near-syrias-al-bab-us-military-says

https://youtu.be/M0BLSmum9B8

https://youtu.be/LnEpxyKnFuk

https://youtu.be/hT3r1Tshddk?t=1

https://youtu.be/JbUvyJXB9KI?t=2

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ