ΕΚΤΑΚΤΟ- «Νέο Αττίλα» ετοιμάζουν στην Γενεύη – Ανακοίνωση «χαστούκι» προς τον Αναστασιάδη από τα κόμματα του «ενδιάμεσου χώρου» – «Αναβαθμίζεις το ψευδοκράτος» – Kαταγγέλλουν την διαδικασία

Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2017, 12:36 μμ

Τέσσερα από τα πέντε κυπριακά κόμματα του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» με κοινή ανακοίνωση τους καταγγέλλουν την διαδικασία στη Γενεύη και δεν πηγαίνουν στη δεξίωση.

Η δήλωση είναι η ακόλουθη:

«Μετά από τη χθεσινή, τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων εδώ στη Γενεύη, ανάμεσα στους ηγέτες των  δύο κοινοτήτων, για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δηλώνουν από κοινού τα ακόλουθα:


Η αποδοχή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας των τουρκικών διαδικαστικών όρων και της πάγιας τουρκικής αξίωσης για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης («Διάσκεψη για την Κύπρο»), αναίρεσε μια πάγια ομόφωνη θέση της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και 40 χρόνια, η οποία έθετε ως όρο για τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης τη συμμετοχή σε αυτήν της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διασφάλιση της μη-αναβάθμισης του ψευδοκράτους ή του κατοχικού ηγέτη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε ως επιπρόσθετες προϋποθέσεις για τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης τη συμφωνία στο εδαφικό με την κατάθεση χαρτών και τη συμφωνία ή την ακτίνα συμφωνίας σε όλες τις άλλες εσωτερικές πτυχές του προβλήματος.

Δυστυχώς, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της πενταμερούς διάσκεψης («Διάσκεψη για την Κύπρο»), διαπιστώνεται από όλους ότι καμία από αυτές τις προϋποθέσεις  δεν τηρήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει προσκληθεί να μετάσχει στην Διάσκεψη για την Κύπρο, ενώ, την ίδια ώρα, η συμμετοχή σε αυτήν του κατοχικού ηγέτη αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.
Δεν υπάρχει συμφωνία ή έστω ακτίνα συμφωνίας στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, ενώ, επιβεβαιώνεται η κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας σε όλα τα εκκρεμούντα θέματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαράδεκτη απαίτηση για  εκ περιτροπής προεδρία ως προϋπόθεση για την οριστική αποδοχή των συγκλίσεων στη Διακυβέρνηση.

Δεν υπάρχει συμφωνία στο εδαφικό ενώ, παράλληλα, φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό οι χάρτες που κατατέθηκαν από τους δύο ηγέτες. Η απόκρυψη χαρτών από το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αποτελεί συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησής τους και ενισχύει την παραπληροφόρηση και την κοροϊδία του λαού.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος διασύνδεσης στο τραπέζι της Διάσκεψης για την Κύπρο των άλυτων θεμάτων των εσωτερικών πτυχών με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αυτά πρέπει να είναι και τα μόνα θέματα στην ατζέντα της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται η σύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Ως εκ τούτου δεν θα παραστούμε στη σημερινή δεξίωση η οποία αποτελεί μέρος της Διάσκεψης με την οποία διαφωνούμε.

Επιπρόσθετα, προτείνουμε τη συνολική επαναξιολόγηση της κατάστασης και της πορείας των διαπραγματεύσεων από το Εθνικό Συμβούλιο, με δεδομένες τις τουρκικές προθέσεις και θέσεις όπως αυτές καταγράφηκαν το τελευταίο τριήμερο αλλά και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Παλι πρωτος ρε αγριοχοιρε ???
  Κακη συνηθεια καταντησε !!!

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Απορια; γιατι οι εκλογεις ψηφισαν το μπουταροειδες; και οι αλλοι που ειναι; στη λοντρα;

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Γιατι πολυ απλα Κωτσαρη φαγανε τον προλογο, δεν σου κανει εντυπωση ΠΩΣ ταυτοχρονα εγινε δημαρχος ΚΑΙ ο καμινης ?
   Οι δυο σημαντικοτεροι δημοι της Πατριδας μας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εχουν για «κεφαλη» απατριδους, αριστερους, φουσταρες και αθεους ισλαμολαγνους, ΤΥΧΑΙΟ ???

 • squiglis σκετος

  Το σαιτ ειναι απιστευτα βαρυ για κινητο. Φορτωνει της παναγιας τα ματια οποτε ανοιξεις ενα αρθρο

 • Proud to be Greek

  Επι την ευκαιρία του κυπριακού οπου συχνά ακούγεται η λέξη «Εφιάλτης» οφείλω να αποκαταστήσω με λίγα λόγια το όνομα του Εφιάλτη γιού του Σοφονίδου.
  Του πρώτου και πραγματικού θεμελιωτή της Δημοκρατίας.
  ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

  Ηταν ένας λαϊκός επαναστάτης που βρήκε την ευκαιρια να πάρει την εξουσία όταν ο Αθηναίκός Στρατός πολεμούσε στην Ιθώμη.
  Λαϊκός επαναστάτης ενάντια στην δικτατορία του Αρειου Πάγου, όπου έθεσε σε απαναλειτουργία τα δικαστήρια της Ηλιαίας που είχε θεσπίσει ο Σόλωνας.
  Δίωκε οσους ολιγάρχες και τους Αρεοπαγίτες είχαν αδικήσει τον Αθηναϊκό Λαό, ή τον είχαν βλάψει με τις αποφάσεις τους, πηγαίνοντας τους να δικαστούν και να καταδικαστούν με αμετάκλητη απόφαση απο τον Αθηναϊκό λαό με εξόντωση (αποκεφαλισμό)
  Ενέπνεε τόσον τρόμο στους Αρεοπαγίτες, που το βράδυ που έκλειναν τα μάτια τους για να κοιμηθούν τον έβλεπαν στον ύπνο τους να τους σηκώνει απο το κρεβάτι και να τους σέρνει στα δικαστήρια για εξόντωση. Εξού και η φράση «βλέπω εφιάλτες».

  Αφαίρεσε την εξουσία απο τους ολιγάρχες Αρεοπαγίτες και την έδωσε στην Βουλή των Πεντακοσίων, στον Δήμο (λαό), και τα Δικαστήρια της Ηλιαίας (λαϊκά δικαστήρια – λαός).
  Και το κυριότερο είναι οτι ο κατατρεγμένος πολίτης απέκτησε αξιορέπεια οπου μεταξύ άλλων κατάργησε τις διακρισεις μεταξύ ευγενών και απλών πολιτών.

  Σε έναν χρόνο τον δολοφόνησαν οι ολιγάχρες και φρόντισαν να μην ακούγεται το όνομα του και να μην φράφονται πολλά γι αυτόν.
  Αλλα επειδή η Δημοκρατία που θεμελιώηκε το 462πχ δεν ήταν προσωποπαγής και άκμασε για 140 χρόνια.
  Σύμφωνα με τον Πλούταρχο ο Ιδομενέας πίστευε οτι στην δολοφονία του εμπλέκονταν ο Περικλής που τον φθονούσε και κατάφερε να πιστώθεί σε αυτόν η ίδρυση της Δημοκρατίας.
  Μνημονεύεται και απο τον Αριστοτέλη στην «Αθηναίων Πολιτεία»

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   Ε, όχι και άκμασε για 140 χρόνια. Ήδη το 404πΧ. με το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, η Αθηναϊκή δημοκρατία ήταν να την κλαίνε οι ρέγγες.

   • Proud to be Greek

    Ποιός το γράφει αυτό?
    Οι ολιγάρχες?

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Η ιστορία, την οποία αγνοείς κι απλά κάνεις κάποια copy paste για να δείξεις ότι γνωρίζεις. Ψάξε εσύ τον εφιάλτη σου αφού δεν ψάχνεις τον Χριστό. Μόνο από εκεί θα έρθει η σωτηρία, όσο και να χτυπιέσαι.

     • GuessWTF

      πως χτυπιεται; σαν χταποδι;

     • Proud to be Greek

      Δεν σε θέλω συνέχεια «μες στα πόδια μου» υπο τον φόβο μην αρχίσω και βρίζω κατα τα αλλα συμπαθέστατη Γκές.

     • GuessWTF

      θα σε επαναφερω στην ταξη, τεκνον μου..:Ρ

     • Proud to be Greek

      Τέλος πάντων………………………………………

     • GuessWTF

      αυτες οι τελιτσες αφηνουν πολλά υπονοουμενα.. :Ρ

     • Proud to be Greek

      Το αν είναι copy paste φαίνεται.

      Τον Χριστό πρεπει να τον ψάξεις EΣΥ που είσαι μέσα στην δολοπλοκία την ίντριγκα και την συνωμοσια.

     • GuessWTF

      ολοι εχουμε επηρεαστει από την..

     • DisqussioneR

      δεν την έβλεπα….

     • GuessWTF

      εβλεπες Εσμερλαντα; χαχχχχαχχα

     • DisqussioneR

      Άδικα καις θερμίδες!

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Εσύ αμφισβητείς το Άγιο Πνεύμα και μιλάς για Χριστό; Που τον ψάχνεις; Στους Τρανς; Έχεις και το θράσος να μιλάς;

     • GuessWTF
    • GuessWTF

     «Ἄρκει τό γε ἐαλώκειν»

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Αφού δεν γνωρίζεις γρι από ιστορία; Μόνο που επιμένεις απλά δείχνεις την άγνοια που σε διακατέχει. Ρώτα τη κουνιάδα σου, που τα ξέρει.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Εθνοσοσιαλισμος; η κατι αλλο;

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…
  34 ΑΙΩΝΕΣ.

 • DisqussioneR
 • Anna cy

  Πως θα συμμετάσχει η Κυπριακή Δημοκρατία αφού την κήρυξε ο Ερντογάν εκλιπούσα .Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί.Πες πες ο σουλτάνος το πίστεψε και ο Ανανστασιάδης και δεν εκπροσωπείται.Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κράτος έκτρωμα βαπτισμένο με νονούς τους δύο προέδρους.Όταν μιλούσε ο πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία και στην συνέχεια ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας σε δηλώσεις του τον αποκάλεσε»ο λεγόμενος πρόεδρος.» Τα τέσσερα κόμματα δεν θα συμμετάσχουν στο δείπνο και η Θεοχάρους έφυγε πυροβολώντας.Μπράβο Ελένη ,
  https://uploads.disquscdn.com/images/67f696a11efbdabc204c1edf7ae586c6f30f8b52d823d3e9aa8c1e919709a098.jpg