ΕΚΤΑΚΤΟ: Τρέμει η γη: Συγκλονίζεται η Πάτρα και η Δ.Ελλάδα από απανωτούς σεισμούς με εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ – Διώχνουν τους μαθητές από τα σχολεία (συνεχής ροή, βίντεο)

Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2017, 11:54 πμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 9, 2017 στις 1:49 μμ

(Ανανέωση) Ο εγκέλαδος χτυπάει την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή ο σεισμός που σημειώθηκε στις 11.53. Σύμφωνα με νεότερη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 ρίχτερ, εστιακό βάθος 2 μόλις χλμ και το επίκεντρο προσδιορίζεται στα 7 χλμ ΒΔ του Ρίου και 12 χλμ βόρεια της Πάτρας. Μόλις τώρα υπάρχουν και νέοι μετασεισμοί.

Πριν λίγο δόθηκε εντολή στους μαθητές να φύγουν από τα σχολεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι  »έσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών από κατοίκους της περιοχής.


Μετασεισμός 3 Ρίχτερ ανοιχτά του λιμανιού της Πάτρας.

O σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε ότι μέχρι στιγμής το συμβάν φαίνεται να είναι μεμονωμένο και συνηθισμένο για την περιοχή και η εξέλιξη του παρακολουθείται.

———————————————-

Ο πιο μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 11.53 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 10 χιλιόμετρα, βόρεια από την Πάτρα. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση το μέγεθός του, ήταν 4,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Πάτρα, τις υπόλοιπες περιοχές της Αχαίας και σε κάποιες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως στη Ναύπακτο. Το μικρό εστιακό του βάθος, μόλις 5 χιλιόμετρα, έκανε τη δόνηση ακόμα πιο ισχυρή για τους κατοίκους.

Στις 12.03 είχαμε νέο σεισμό, πιο κοντά στην πόλη της Πάτρας. Το επίκεντρό του ήταν 6 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης και πάλι με εστιακό βάθος στα 6 χιλιόμετρα και μέγεθος στα 3 Ρίχτερ.

Στις 12.23 είχαμε ακόμα μία δόνηση μόλις 3 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,4 Ρίχτερ με το εστιακό βάθος να βρίσκεται και πάλι στα 5 χιλιόμετρα ενώ στις 12.27 οι σεισμογράφοι κατέγραψαν σεισμική δόνηση 2,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ 6 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας…

Συνεχείς δονήσεις έχουμε και ανοιχτά της Ναυπάκτου.

Από τις 11.56 μέχρι τις 12.19 σημειώθηκαν 4 σεισμοί. Τα μεγέθη τους ήταν 2,6 1,6 0,9 και 1,4 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Οι δύο πρώτοι είχαν εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και οι επόμενοι 15 και 24 χιλιόμετρα αντίστοιχα…

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές και τραυματισμούς.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου…

%ce%b5%cf%85%cf%81

%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%84

 • Assurbanibal

  Σεισμοί, λομοί και καταποντισμοί!

  • Lalakis – εν εέλδωρ

   Εδω κι ενα χρονο αναμενοταν αυξημενη σεισμικη δραστηριοτητα. Να δουμε ποσα ρηγματα θα αρχισουν τα ταλαντευονται.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΕΚΕΙ ΟΛΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ…
  ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΘΕΜΑ.

  • Proud to be Greek

   Ούτε κι εγώ.
   Καλό είναι για να εκτονώνονται οι δυνάμεις.
   Η ανυσηχία θα είναι να μην κάνει σεισμούς σε μια σεισμογενή περιοχή.

  • Lalakis – εν εέλδωρ

   σμηνος και 5αρια ομως ειναι καπως ανησυχητικο.

  • Fuck the NWO

   Εκτός από τη πολική βόμβα μας εκδικούνται με σεισμούς, τα κτήνη!

   https://uploads.disquscdn.com/images/030580ba48895905ff6808929063c0b7170bd3154df72ebe076b8dae73b4a697.jpg

 • Proud to be Greek

  ΠΑΤΡΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ :-)

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Πελασγοί: Το Δυναμικότερο Γένος της Ιστορίας

  Είμεθα πανάρχαιοι Πελασγοί! Είναι δε μεγάλη τιμή για μας διότι οι προπάτορες μας υπήρξαν το δυναμικότερο γένος της ιστορίας. Παρόλο που φέρουμε διάφορες ονομασίες κατά το φύλο (Αχαιοί, Ίωνες, Αιολείς, Αρκάδες, Μινωίτες, Μυκηναΐοι, Μακεδόνες κλπ) τρία υπήρξαν τα κύρια γενικά ονόματα του γένους των Ελλήνων:

  Πελασγοί ( εκ του Πελασγού) , Γραικοί ( εκ του Γραικού ) και Έλληνες ( εκ του Έλληνος ) Και θα ήτο περιττόν να τονίζουμε την καταγωγή μας αν οι «καλοθελητές»δεν προέβαιναν στον άγριο τεμμαχισμό και ακρωτηριασμό του ενδόξου Γένους μας, με σκοπό να το αφανισουν αριθμητικά και να το κάνουν νήπιο ηλικιακά.

  ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΣΜΕΝ

  Ο Πελασγός

  Ητο υιός του Διός και της Νιόβης, αυτόχθων πάππος του Θεσσαλού [Και όχι Ινδοευρωπαίος εκ του πουθενά, ή εξ Ασίας και Αφρικής όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αμαθείς ή κακόβουλοι κονδυλοφόροι] Η ετυμολογία του Πελασγός προέρχεται α/ εκ του πάλαι +γέγαα =γίνομαι παλιός β/ εκ του «Πέληον Αργος»=παλαιός γέρων(εξ ου και Αργος Πελασγικόν) γ/ εκ του πελαργός=ταξιδευτής δ/ εκ του περάω=περνώ θάλασσαν (μετανάστης, θαλασσοπόρος ) ε/ εκ του πλάζω=περιπλανώμαι δια θαλάσσης( λαός της θάλασσας) στ/ εκ του πέλας=πλησίον+άγω(οδηγώ, ηγούμαι μεταφέρω στους γειτονικούς λαούς) Όλα τα ετυμολογικά στοιχεία του ονόματος Πελασγός οδηγούν στον πανάρχαιο, ανήσυχο και τολμηρό λαό της θάλασσας που μεταναστεύει και ταξιδεύει (όπως ο πολύπλαγκτος Οδυσσεύς) Οι πρώτοι Πελασγοί ήσαν Αρκάδες που επέζησαν από τον Κατακλυσμό και από εκεί ορμώμενοι προσήγγισαν στις γειτονικές ακτές(Ιταλία, Μικρά Ασία, Μεσόγειο κλπ )

  Ο Γραικός

  Ητο προκατακλυσμιαίος ήρως, υιός του Θεσσαλού και δισέγγονος του Πελασγού που ήκμασε προ του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνος . Ετυμολογείται εκ του «γραίος =γεραιός ή γηραιός εκ της ΅γης + ρέωΆ ή ΅γη +έραΆ»[ Ο Κωνστ. Οικονόμου εξ Οικονόμων στο « Περί γνησίας Προφοράς» σελ.335 γράφει: «Γραικός είναι άνθρωπος τον μεν σώμα στερρός , κραταιός, το δε γένος γηραιός, ήτοι παλαιός, αρχαιόγονος, πρεσβυγενής και γεράσμιος» Για τον Έλληνα γράφει ότι είναι εκ του έλα, είλη, ήλιος, σέλας πάντα σημαίνονται το ταχυκίνητον και πολυέλικτον φως »(Αεροπορική Ιδέα , άρθρο Αννας Τζιροπούλου-Ευσταθίου τ.40 2004)] Πάντως η κοιτίδα μας είναι η Θεσσαλία με επίκεντρο τον Όλυμπο.

  Ο Έλλην

  Ητο υιός του Δευκαλίωνος και είναι μετεξέλιξη εκ της γενιάς των Πελασγών και Γραικών «Έλλην, γόνω μεν ην Διός, λόγω δε Δευκαλίωνος» Και η χώρα που κατοικούσαν οι Έλληνες ωνομάσθη Ελλάς, «πρότερον Πελασγία καλουμένη» [Ηρόδ. Β! 56] Ετυμολογικές εκδοχές α/ Ελλάς= η φωτεινή καθέδρα,(σελ+ελλά) β/ Ελλάς=ο φωτεινός λίθος(σέλ+λας) Κατά τον Αριστοτέλη το όνομα της πήρε από την Δωδώνη της Ηπείρου , όπου ζούσαν οι Σελλοί και οι καλούμενοι τότε Γραικοί και νυν Έλληνες . Το Πάριον Μάρμαρον γράφει: «Έλληνες ωνομάσθησαν , το πρότερον Γραικοί καλούμενοι» Η ονομασία ΅ΠελασγοίΆ είναι γενική και περιλαμβάνει μια ευρύτερη ομάδα που ξεκίνησε μεν από την ίδια περιοχή με κέντρο το Αιγαίο Πέλαγος (την Ελληνική Χερσόνησο και τις πέριξ του Αιγαίου ακτές) αλλά ξαπλώθηκε στην σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου, στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο και συν τω χρόνω πήρε διαφορετικά ονόματα. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Πελασγοί με διάφορα ονόματα είναι διεσπαρμένοι σε κάθε γωνιά του πλανήτου.

  Το διαβάσαμε από το: Πελασγοί: Το Δυναμικότερο Γένος της Ιστορίας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/12/blog-post_9964.html#ixzz4VGBho32s

 • BLUEARROW

  H ξανθή στο βίντεο ,καφεδάκι -κρουασανάκι απολαμβάνει το κούνημα .

  • Spyros Spyropoulos

   Περιμενες τιποτα αλλο απο….ξανθια???????

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Καποιοι αχαρακτηριστοι εχουν κρεμασει πολυ μεγαλο φορτιο στο ταβανι, ποσο βλακας πρεπει να ειναι καποιος που καθεται απο κατω και να χαζογελαει την ωρα που κανει σεισμο;;; Εδω και πολλα χρονια δεν απορω που αυτος ο λαος εφτασε σε αυτη την κατασταση.

 • VLAD the righteous

  σιγα μην ηταν σεισμος…κανα παρτι θα ειχαν τα φοιτηταρια κ την ακουσε ολη η πατρα.

 • Ουρανοδρόμος

  Θα βάλουν μυαλό να σταματήσουν τα σατανικά καρναβάλια;

  • Κωνσταντίνος Κομνηνός

   Τι να πουν και οι Βραζιλιάνοι…

   • Assurbanibal

    Να πουν «Σάμπα»!!!!

    • Κωνσταντίνος Κομνηνός

     ..γεια σου Γρουν με τις ατάκες σου..

     • Spyros Spyropoulos

      Μεγας ατακαδορος ο Ασσουρ!!!

  • Assurbanibal

   Ας σταματήσουν πρώτα τα κυβερνητικά καρναβάλια, και μετά βλέπουμε για τ’ άλλα…

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  η μεγάλη ειδηση της ημερας ειναι οτι αρχιζει η προσπάθεια για την αναθεωρηση του τουρκικου συνταγματος

 • Κωνσταντίνος Κομνηνός

  ..βέβαια έχει ξανακάνει κάποιες δηλώσεις πιο παλιά….50-50 τα αποτελέσματα…

  ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ
  http://anargyros61.blogspot.gr/2017/01/blog-post_9.html

 • Κωνσταντίνος Κομνηνός

  ….»Η Βικτόρια Νούλαντ, Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν ξόδεψε πολύ χρόνο και ενέργεια φέτος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εφέτος. Έχει ένα άλλο πολύ επείγον και πιεστικό πρόβλημα να λύσει, πριν εγκαταλείψει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τη διαμάχη στην Κύπρο.

  Ο τρόπος που θέλει να λύσει αυτή τη διαμάχη είναι με τη μετατροπή ενός δεύτερου μέλους της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, μετά την Ελλάδα, σε προτεκτοράτο. Καθώς βέβαια η προτεινόμενη λύση για την Κύπρο είναι οργανικά ασταθής, δυνάμεις εκτός της ΕΕ θα αποκτήσουν έτσι μια βόμβα στο εσωτερικό της, δηλαδή την δυνατότητα να προκαλέσουν μια Βοσνιακού τύπου σύγκρουση στο εσωτερικό, όχι εκτός των συνόρων της ΕΕ.

  Την ίδια στιγμή θέλει επίσης να εντάξει από τώρα την Τουρκία στην ΕΕ, μέσα από το παράθυρο της “λύσης του κυπριακού”, που ετοιμάζεται να επιβάλλει. Δυνάμει των προβλέψεων της υπό υιοθέτηση “λύσης”, η Τουρκία αποκτά μετά τις 12 Ιανουαρίου πολλά από τα δικαιώματα και τις εξουσίες (και καμία από τις υποχρεώσεις) των κρατών-μελών της ‘Ενωσης. Θα νομιμοποιήσει επίσης στη Γενεύη τη στρατιωτική της παρουσία στην Κύπρο και το δικαίωμά της να επεμβαίνει στρατιωτικά στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ……

  Ισχύει;;;;;

 • ΒΑΣΙΛΕΙΑ

  ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ HAARP ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ,ΜΙΑ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕΙΣΜΟΙ.ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ?