«Έλα στον θείο για να διοριστείς»: Ρεκόρ προσλήψεων στο Δημόσιο με «βούλα» ΣΥΡΙΖΑ – Οι φόροι των 700 εκατ ευρώ πάνε στην «οικογενειακή υπόθεση»

Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2017, 11:16 πμ

«Έλα στον θείο για να διοριστείς» φαίνεται πως είναι η τακτική που ακολουθεί o ΣΥΡΙΖΑ καθώς ένας από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, έχει διορίσει ότι…κινείται.

Οι φόροι των 700 εκατομμυρίων ευρώ από καύσιμα, καφέ, τσιγάρα και ποτά θα πάνε στις προσλήψεις 27.700 δημόσιων υπαλλήλων, με 1.756 συμβασιούχους να μονιμοποιούνται από το παράθυρο. Μάλιστα, περισσότερα από 2,000 κομματικά στελέχη αμείβονται με παραπάνω από 2.500 ευρώ μηνιαίως!

Ρεκόρ προσλήψεων έχει υπάρξει στο Δημόσιο με τη «βούλα» του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι να έρθει στα πράγματα καταδίκαζε τις επί χρόνια παρόμοιες πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων!


Τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο δείχνει κι η πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την απασχόληση, αφού στο Β τρίμηνο του 2016 σε σχέση με αυτό του 2015, οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν από 304.900 σε 332.600!

Όντας στα έδρανα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ…καταδίκαζε τέτοια φαινόμενα, σήμερα όμως δείχνει ότι τίποτα από όλα όσα έλεγε μπορεί να κάνει πράξη.

Τρανό παράδειγμα είναι η υπόθεση, που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, του νυν υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος, αφού διόρισε την γυναίκα του και τέσσερα ανίψια του, αποφάσισε να διορίσει τις πρώτες μέρες του κιόλας στο υπουργείο Ναυτιλίας, με απόσπαση την αγαπημένη του ανίψια, κόρη του αδερφού του Ανδρέα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα, η ανιψιά του υπουργού αποσπάστηκε στο γραφείο του σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.

Η Ελένη Κουρουμπλή είναι κόρη του Ανδρέα Κουρουμπλή και αγαπημένη ανιψιά του υπουργού και θεωρείται άνθρωπος εμπιστοσύνης. Αν και διοικητικά ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του θείου της.

Εξάλλου ο κ. Κουρουμπλής δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στο στην πολιτική σκηνή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά όπως είναι γνωστό ήταν για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016, δηλαδή την επόμενη του ανασχηματισμού, η Ελένη Κουρουμπλή, αποσπάστηκε στο γραφείο του νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.

Πετρόλα-Λουμινίτσα Κωτσοπούλου: Στις 6 Μαρτίου 2015 η ανιψιά του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή από το σόι της συζύγου του Ελένης Κωτσοπούλου προσλαμβάνεται σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών.

Στις 19 Νοεμβρίου δημοσιεύεται ΦΕΚ σύμφωνα με τι οποίο αυξάνονται κατά πέντε μήνες οι θέσεις των ειδικών συμβούλων και κατά πέντε οι μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, προκαλώντας επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 265.000 ευρώ ετησίως. Νέος υπουργός Εσωτερικών έχει αναλάβει ο κ. Κουρουμπλής.

Την ίδια ημέρα η ανιψιά διορίζεται στο πολιτικό του γραφείο σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου ( αν και αρχικά εσφαλμένα, αναγράφεται ως ειδική συνεργάτιδα), όμως το ΦΕΚ δημοσιεύεται στις 30 Δεκεμβρίου., σαν να επρόκειτο για πρωτοχρονιάτικο δώρο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις 10 Μαρτίου του 2016 η ανιψιά από μετακλητή υπάλληλος μετατρέπεται σε ειδική σύμβουλος του υπουργού θείου της με άλλο μισθολογικό κλιμάκιο.

Ο μισθός της από το 1.092 ευρώ εκτοξεύεται στα 1.800 ευρώ. Με ΦΕΚ που δημοσιεύεται στις 4 Νοεμβρίου 2016 την ημέρα δηλαδή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης , λύνεται η σύμβαση εργασίας της ανιψιάς, όπως και όλων των μετακλητών των υπουργών, που είτε πήγαν σπίτι τους είτε άλλαξαν υπουργείο.

Ο κ.Κουρουμπλής μετακινήθηκε στο υπουργείο ναυτιλίας. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ν η ανιψιά ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ΦΕΚ με τις νέες τοποθετήσεις των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων.

Παναγιώτα Φασούλα: Σε ηλικία 20 ετών η απόφοιτος λυκείου Παναγιώτα Φασούλα διορίστηκε στις 20 Ιουλίου 2015, μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, λύθηκε η σύμβαση της όπως συνέβη με τους μετακλητούς λόγω των επερχόμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Με την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή στην ηγεσία του υπουργείο εσωτερικών, η 20χρόνη ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο. Στις 23 Σεπτεμβρίου διορίστηκε μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών.

Στις 22 Ιανουαρίου 20216 έληξε η υπηρεσία της, καθώς παραιτήθηκε, όταν τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρουσφέτι. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη στο γραφείο του θείου της.

Λευτέρης Κουρουμπλής: Ιούνιος του 2015. Την περίοδο που η Ελλάδα στέναζε από τα capital control, ο κ.Κουρουμπλής, υπουργός υγείας τότε είχε άγχος να βρει δουλειά σε ένα ακόμα ανίψι του. Και φυσικά τα κατάφερε. Ο ανιψιός του Λευτέρης, διορίστηκε επικουρικός γιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ «Ελπίς» σε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ο υπουργός είχε προκήρυξη θέση επίκουρου οδοντιάτρου στο νοσοκομείο που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαία, ενώ αντίθετα για κλινικές με μεγάλες ελλείψεις γιατρών όπως η χειρουργική, όπου υπηρετούσαν δύο μόνιμοι, ένας επίκουρος και ένας με απόσπαση, δεν προκηρύχθηκε θέση. Ο Υπουργός αποφάσισε να προκηρύξει την θέση φωτογραφικά με την διαδικασία των ειδικών διατάξεων και με τον τρόπο αυτό κατέλαβε τη θέση ο ανιψιός του.

Δημήτρης Κουρουμπλής: Τέλος ακόμη ένα ανίψι του κ .Κουρουμπλή εργάζεται σε πολικό γραφείο, όχι όμως ε αυτό του θείου του. Υπάλληλος στα ΕΛΤΑ ο Δημήτρης είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, αποσπασμένος σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, στο Αγρίνιο.

Η σύζυγος Ελένη

Στο πλευρό του κ. Κουρουμπλή όχι μόνο στην ζωή αλλά και στην πολιτική βρίσκεται συνεχώς και η σύζυγος του Ελένη Κωτσοπούλου, αν και η κανονική της θέση είναι μόνιμη υπάλληλος στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Στις 15 Ιουνίου 2015 αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη σε θέση διοικητικής υπαλλήλου ( ο κ .Κουρουμπλής ήταν υπουργός υγείας) ενώ όταν ο σύζυγος της πήγε στο υπουργείο εσωτερικών αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείριση Αποβλήτων του υπουργείο Εσωτερικών. Στα αξιοσημείωτα είναι και ο νέος διορισμός του Χρήστου Φωτιάδη στο γραφείο του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας. Ο κ. Φωτιάδης ο οποίος εμφανιζόταν σε δημοσιεύματα ως σύντροφος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου, ήταν διορισμένος στο υπουργείο Ναυτιλίας και επί του προκατόχου του κ. Κουρουμπλή, Θοδωρή Δρίστα.

 • Η κλασσική συνταγή της αριστεράς.

 • Proud to be Greek

  Ο Κουρουμπλής δεν θα έπρεπε να είναι στην Κυβέρνηση επειδή κουβαλάει μαζί του τις κακές συνήθειες του ΠΑΣΟΚ.
  «Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι»

  • Fuck the NWO

   Αν δεν υπήρχε ξένος δάκτυλος αυτό το αίσχος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

   • Proud to be Greek

    Οι ξένοι έβαλαν του Κουρουμπλή να διορίζει τους συγγενείς του?

    • Fuck the NWO

     Πολύ πιθανόν.

     • Proud to be Greek

      Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, και επιμένω στο αρχικό μου σχόλιο.

      Οι ξένοι βάζουν την Κυβέρνηση να περικόπτει απο τον λαό.
      Αυτό τους νοιάζει μόνο.

     • Fuck the NWO

      Κι εγώ αυτό πίστευα μέχρι που αποκαλύφθηκε πως ξένες πολυεθνικές όπως η γαλλική Lafarge χρησιμοποιούσαν την τρόικα για ρουσφέτια.

    • DisqussioneR

     Όχι, αλλά όταν όλο αυτό το έκτρωμα που κυβερνάει (και δεν εννοώ μόνο τον κουρουμπλη) το …διορίζουν οι ξένοι και δε μπορεί να ανατραπεί, λογικό είναι να περνάνε το δημόσιο τομέα τσιφλίκι τους και να διορίζουν όλα τα ανηψέγγονα τους, ενεργώντας εκ του ασφαλούς…

     • Proud to be Greek

      Δοκιμασμένη η «συνταγή διατήρησης της καρέκλας» απο το τόσα χρόνια κυβερνών ΠΑΣΟΚ, οπου προέρχεται ο Κουρουμπλής.

     • DisqussioneR

      Είναι αισχροί, παχύδερμα, που δε συγκινούνται ούτε και υπολογίζουν τίποτα. Ο κόσμος χρεωκοπεί, χάνει τα πάντα του, θα μείνει στο δρόμο και αυτοί νοιάζονται για τη μπάκα τους και για την μπάκα των δικών τους και μόνο!

 • Fuck the NWO

  Οι δανειστές κατάφεραν να βουλιάξουν τη κυβέρνηση στα σκάνδαλα και τη διαφθορά!

 • DisqussioneR

  Του κουρουμπλή (όπως λέμε κουτρούλη) ο γάμος γίνεται….

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΚ@ΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

 • ΦΟΙΝΙΞ

  ΕΤΣΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ ΒΡΗΣΚΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Σπυρο κατι με θυμισες .Ειμασθε επανω στα βυτια εγω και ενας νεος πρωτη μερα που ηλθε Την ωρα που εσκυψε να κλειση τα καπακια τον πεφτει μια καρτουλα της ΝΔ Οπως κατεβηκα την βλεπω την διαβαζω με σηκωθηκε η τριχα γιατι εκαναν προσπαθεια προωθησης του σε εργασια δεν θυμαμαι τωρα περασαν και 26 χρονια . Δεν τον πηραν μαλλον και ηλθε οδηγος εκει που ημουν κι εγω στον ιδιωτη.Δεν βαριεσαι απο ολες τις πλευρες υπηρχαν τα ευτραπελα κατ’εμε.

 • Αθηνά

  Οι διορισμοί είναι το ατού της εκάστοτε κυβέρνησης,είτε για προσλάβουν συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα,είτε γα ψηφοθηρία.Αν υπήρχε αξιοκρατία στις προσλήψεις τα μεγάλα μυαλά δεν θα έφευγαν για να βρουν την αποδοχή και την επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό.

  • ΦΟΙΝΙΞ

   ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΤΟΥ ΤΟ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΣΥΡΙΖΑ ΒΛΕΠΕΙΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ

   • Fuck the NWO

    Και το κουαρτέτο δεν πάει πίσω στη διαφθορά και τα σκάνδαλα όπως αποδείχτηκε στη περίπτωση του Bob Traa και της Lafarge.

    • ΦΟΙΝΙΞ

     ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΠΟΙΟ ΛΕΣ?

     • Fuck the NWO

      ESM/ECB/EU/IMF

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Εγω αλλο κουαρτετο καταλαβα και το καταθετω ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΟΣ,ΓΑΠ, ΣΑΜΑΡΑΣ-ΜΠΕΝ.

 • Spyros Spyropoulos

  Αρχιλαμογιο ο Κουρουμπλης, θητευσας επι σειρα ετων στο ΠΑΣΟΚ…..εχει την τελεια τεχνογνωσια του ρουσφετιου!

  • Fuck the NWO

   Αν ο Κουρουμπλής είναι αρχιλαμόγιο του σημιτικού ΠΑΣΟΚ οι δανειστές αποδεικνύονται ισάξιοι της διαφθοράς και της σήψης που κυριαρχεί στους κόλπους των εκάστοτε κυβερνήσεων. Η γαλλική Lafarge χρησιμοποίησε τον πρώην εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα Bob Traa ως βαποράκι για τα ρουσφέτια της.

  • LETHAL FIORD

   οχι απλα σειρα ετων.
   αποτο 85 και μαλιστα ο αντρεας στο κοινωνικων υπηρεσιωντον ειχε πρωτοβαλει γραμματες

 • Proud to be Greek

  O μόνος λόγος ύπαρξης του Κουρουμπλή (και) στην παρούσα Κυβέρνηση είναι οτι είναι τυφλός.
  Αν έβλεπε και ήταν όπως οι υπόλοιποι, πιθανότατα δεν θα ήταν στην Κυβέρνηση που θέλει να δείξει το ανθρώπινο της πρόσωπο έχοντας μέσα ΑΜΕΑ.

  • Αθηνά

   Είναι μια καλή προσέγγιση η άποψη σου

   • Proud to be Greek

    Οι αριστερές – κεντροαριστερές κυβερνήσεις πασχίζουν να δείξουν το ανθρώπινο τους πρόσωπο, και το βλέπουμε με τους μετανάστες.
    Ακριβώς τα ίδια σε αυτό το θέμα θα έκανε και το ΠΑΣΟΚ.

    • Αθηνά

     Στις επόμενες εκλογές ίσως δούμε και γυναίκες με μαντίλες.

     • Proud to be Greek

      Το φοβάμαι.
      Πάντως μειονοτικούς (ΚΑΙ εκεί πασχζίουν να δείξουν ανθρώπινο πρόσωπο και στοργή προς τις μειονότητες) έχουμε, και μάλιστα φωτογραφίζονται με φόντο τον Κεμάλ, και σημαίες της «Δυτικής Θράκης».

     • Αθηνά

      Δεν είναι ανθρώπινο πρόσωπο όπως πολύ καλά ξέρουμε,είναι ανθελληνικό

     • Proud to be Greek

      Αυτό το πεδίο ψηφοθηρίας είναι πιο επικίνδυνο απο τους διορισμούς.
      Οι τύποι είναι τα μάτια και τα αυτιά της Αγκυρας.

 • thrylos

  Το ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει.ΣΥΡΙΖΑ λέγεται.

 • Σκορδοπροβατινοδεινοσαυρούλης

  Η πεπατημένη καλώς κρατεί εις το Ελληνικό μπουρδ@λο που λέγεται κράτος σχεδόν 200 χρόνια τώρα

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Η μεγαλυτερες εφευρεσεις των ερπετοσιωνιστων στην νεωτερη ιστορια της Ελλαδος ηταν 3 ο πρωτος και καθοριστικος ηταν το ΔΥλληλικι ,η Βασιλεια και ο κομμουνισμος. Ολα δουλεψαν στην εντελεια το ενα δεν το χρειαζονται αλλα τα αλλα δυο λειτουργουν ακομη περιφημα.

 • 14ALL

  οχι στο θειο, στο συντροφο