Κοινωνία

Tί είπε στην απολογία της η γυναίκα που δραπέτευσε με το βραχιολάκι

«Εκνευρίστηκα από την αδικία. Μέσα σε μία παρόρμηση οργής το έκοψα. Είχε λήξει το 18μηνο. Οι άλλοι συγκατηγορούμενοί μου είχαν βγει με περιοριστικούς όρους. Έπρεπε να αποφυλακιστώ. Όταν σε εμένα επεκτάθηκε για ένα 6μηνο ο κατ’ οίκον περιορισμός με βραχιολάκι, θόλωσα».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 43χρονης κατηγορούμενης, σύμφωνα με το thetoc.gr, για το οικονομικό σκάνδαλο της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, προσπαθώντας να εξηγήσει την πράξη της στους αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής, μετά τη σύλληψή της μαζί με τον καταζητούμενο σύζυγό της στην Κάτω Κηφισιά.

Το συγκεκριμένο μέτρο χρήσης ηλεκτρονικού ιμάντα έχουν κάνει 11 κατηγορούμενοι ή έγκλειστοι φυλακών. Για πέντε από αυτούς είχε επιβληθεί και το μέτρο κατ’ οίκον περιορισμού, εκ των οποίων μία ήταν η 43χρονη και δύο ακόμη συγκατηγορούμενοί της, για τους οποίους πρόσφατα αποφασίστηκε να βγάλουν το βραχιολάκι και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Η ίδια, ένας κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ένας ακόμη για λαθρεμπόριο τσιγάρων, βρίσκονται στο καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι.

Χρήση του μέτρου για τη λήψη εκπαιδευτικών και φοιτητικών αδειών από τις φυλακές έχουν κάνει 6 έγκλειστοι. Δύο από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ένας 50χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών και προέδρων δημοσίων οργανισμών που συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα ανοικτού πανεπιστημίου και τρεις ακόμη έγκλειστοι για ανθρωποκτονίες και άλλα αδικήματα.

Από την διαφυγή της στις 19 Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων, είχαν διαπιστώσει ότι η γυναίκα είχε φύγει με ένα δικό της τρίκυκλο-«γουρούνα», που ενδεχομένως οδηγούσε κάποιο συγγενικό πρόσωπο από το περιβάλλον του 37χρονου συζύγου της, επίσης καταζητούμενου από το 2013. Σε 11 λεπτά είχε φθάσει στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου έκοψε το βραχιολάκι και το πέταξε στα σκουπίδια. Από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύζυγός της, το οποίο φαίνεται να ανήκε σε συγγενή του.

Από την επιτήρηση του συγγενικού περιβάλλοντος, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έφθασαν στο κατώφλι μεζονέτας που είχε νοικιαστεί στην Κάτω Κηφισιά, και ταυτοποίησαν ότι στο εσωτερικό της έμενε το καταζητούμενο ζευγάρι. Το απόγευμα της Δευτέρας, το ζευγάρι βγήκε από το σπίτι, επιβιβάστηκε σε ένα τζιπ, που ανήκε σε εταιρεία, και κινήθηκε προς την Ν. Ερυθραία. Όταν σταμάτησαν σε ένα φαρμακείο οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν και τους δύο.

Σε βάρος της 43χρονης εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή της λόγω της παραβίασης του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση που της είχε επιβληθεί. Σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε παρόμοιο βούλευμα, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σε βάρος του επίσης εκκρεμούσαν 16 καταδικαστικές αποφάσεις, για παράβαση του Νόμου περί επιταγών, με συνολική ποινή φυλάκισης 13 έτη και τρεις μήνες και συνολική χρηματική ποινή 13.800 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...