Πολιτική

SZ: Από τον Οκτώβριο διπλασιάστηκαν οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα

Στην αύξηση των αναγκαστικών πλειστηριασμών στην Ελλάδα κατοικιών και ξενοδοχείων αναφέρεια η η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της.

«Πέντε αστέρων, δυστυχώς χρεωκοπημένο» επιγράφει η ίδια εφημερίδα το άρθρο της με θέμα τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και ξενοδοχείων στην Ελλάδα. «Η Τετάρτη είναι ημέρα πλειστηριασμών στην Αθήνα» σημειώνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας. «Οι ελληνικές τράπεζες μετά από έξι χρόνια κρίσης έχουν στα χέρια τους δεκάδες χιλιάδες ακίνητα, επειδή οι δανειολήπτες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν πλέον τις δόσεις των δανείων τους. Οι τράπεζες επιθυμούν φυσικά να πουλήσουν αυτές τις περιουσίες, ωστόσο δεν βρίσκουν αγοραστές (…).

Ο αριθμός των αναγκαστικών πλειστηριασμών έχει διπλασιαστεί από τον Οκτώβριο. Μόνο αυτή την Τετάρτη έφτασαν 21 υποθέσεις στο δικαστήριο, ωστόσο ελάχιστες κατέληξαν σε αποφάσεις. Κι αυτό επειδή ο σύλλογος των συμβολαιογράφων ζήτησε από τα μέλη του να μποϊκοτάρουν τους πλειστηριασμούς διαμερισμάτων μέχρι να ψηφιστεί από την κυβέρνηση νόμος που θα προστατεύει τους ιδιοκτήτες.

Τέτοιος νόμος ίσχυε παλιότερα για τα ακίνητα που δεν ξεπερνούσαν μία συγκεκριμένη αξία. Ωστόσο αυτή τη γενναιόδωρη εγγύηση το υπερχρεωμένο κράτος αναγκάστηκε να την περιορίσει λόγω της πίεσης από τους διεθνείς δανειστές του».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος της Süddeutsche Zeitung εστιάζει στον πλειστηριασμό του ξενοδοχείου Athens Ledra. «Με 48 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να αγοράσει κανείς το παλιό ξενοδοχείο(…). Ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με θέα στην Ακρόπολη, 315 δωμάτια και πισίνα. “Ήδη από την αρχή του χρόνου το 90% των δωματίων ήταν κλεισμένο“ λέει ένας από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Στις 31 Μαΐου η διοίκηση πληροφόρησε τους πελάτες ότι θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να πληρώσει πλέον τα χρέη του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ