Κόσμος

To PKK δείχνει ο Ερντογάν πίσω από το μακελειό στην Καισάρεια

Στους 13 οι νεκροί και στους 55 οι τραυματίες από τη νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Τουρκία -Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη- Για έναν βομβιστή αυτοκτονίας κάνει λόγο το πρακτορείο Ανατολή

https://www.youtube.com/watch?v=YpHVfq-oD3A

To PKK δείχνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πίσω από τη νέα βομβιστική επίθεση στην Καισάρεια της Τουρκίας σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα 13 Τούρκοι στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους και 55 ακόμα άνθρωποι να τραυματιστούν.

Σε ανακοίνωσή του ο Ερντογάν είπε: «Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση είναι υπεύθυνη για τη σημερινή επίθεση» και πρόσθεσε: «Τέτοιες επιθέσεις αυτές δεν είναι ανεξάρτητες των εξελίξεων σε Ιράκ και Συρία».

Ο Ερντογάν σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων συχνά χρησιμοποιεί τον όρο «ακραία τρομοκρατική οργάνωση» για να αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ένας καμικάζι αυτοκτονίας ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο λεωφορείο.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιμίρ, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ικόνιο και συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να κάνει δηλώσεις για τη νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε προσωρινά την αναμετάδοση εικόνων και πληροφοριών. Οπότε η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο και μόνο από τα διεθνή μέσα.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.

Επίθεση στα γραφεία φιλοκουρδικού κόμματος από εξαγριωμένους πολίτες

Μετά την επίθεση πολίτες επιτέθηκαν στο κτίριο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Καισάρεια. Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί επιτίθεται φωνάζοντας «εκδίκηση». Πιθανότατα το θεωρούν υπεύθυνο για την επίθεση ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Πολυσύχναστο το σημείο όπου έγινε η έκρηξη

Το λεωφορείο που ήταν σταματημένο έξω από το πανεπιστήμιο Erciyes μετέφερε στρατιώτες οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά -καθώς είχαν πάρει άδεια για το Σαββατοκύριακο - αλλά και πολίτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή όχημα γεμάτο με εκρηκτικά πέρασε δίπλα από το σταθμευμένο λεωφορείο και προκάλεσε την έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο και το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το σημείο στο οποίο σημειώθηκε είναι ένα πολυσύχναστο μέρος καθώς μέσα στην εβδομάδα περνούν από αυτό το σημείο πολλοί άνθρωποι. Άλλωστε εκεί κοντά βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Erciyes, που ευτυχώς σήμερα είναι κλειστό. Όμως κάποιοι που ήταν μέσα σε αυτό άκουσαν την έκρηξη που έγινε στην περιοχή.

Κοντά στο δρόμο όπου εξερράγη το λεωφορείο υπάρχει ένα αρχηγείο. Δεν αποκλείεται το όχημα να είχε προορισμό αυτό το μέρος. Η έκρηξη έγινε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο του οποίου ο αριθμός της πινακίδας ξεκινάει από 71.

xartis-tourkia-17122016

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...