Εθνικά θέματα

O Aναστασιάδης έστρεψε τα βέλη του στα κόμματα της αντιπολίτευσης

Στις εννέα το πρωί θα συναντηθούν ο Ελληνοκύπριος και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί για να προετοιμάσουν τη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συναντώνται για πρώτη φορά μετά τη 1η Δεκεμβρίου όταν σε δείπνο που παρέθεσε ο ΟΗΕ είχαν αποφασίσει τη συνέχιση των συνομιλιών μετά το «ναυάγιο» στο Μον Πελεράν της Ελβετίας. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση όλων των κεφαλαίων του Κυπριακού μέχρι τις 9 Ιανουαρίου που θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες στη Γενεύη.

Οι επισκέπτες απ’ την Ελλάδα…

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που επικρίνουν τους χειρισμούς τους, είπε ότι κάποτε θα ντρέπονται για τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις σε σχέση με το τι πραγματικά έχει συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις. Αναφερόταν κυρίως στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε ισχυριστεί ότι μετά τη λύση θα υπάρχει πλαφόν 20% στον αριθμό των Ελληνοκυπρίων που θα μπορούν να αποκτήσουν περιουσία και να διαμείνουν στο τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ομιλία που έκανε στο μνημόσυνο του Τάσου Παπαδόπουλου, την περασμένη Κυριακή από τον καθηγητή της Παντείου Άγγελο Συρίγο λέγοντας πως δεν μπορεί να ακούει από «επισκέπτες πατριώτες» ότι η προσάρτηση των κατεχομένων θα μας φέρει δήθεν σε απευθείας διαπραγμάτευση με την Τουρκία. «Θέλω να παρακαλέσω, όσους επισκέπτονται εξ Ελλάδος την Κύπρο» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, «και δεν αναφέρομαι στην υπεύθυνη κυβέρνηση της Ελλάδας, ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους περιοχή που είναι υπό κατοχή. Ο πατριωτισμός από καθέδρας δεν χρειάζεται γιατί έχουμε βιώσει και έχουμε πληρώσει για αυτό τον πατριωτισμό, μέσα από τα συνθήματα που εύηχα ακούγονται. Στο τέλος το κόστος αυτοί που το πληρώνουν δεν είναι οι επισκέπτες εξ Ελλάδος ή οι επισκέπτες από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά οι Κύπριοι πολίτες και ιδιαίτερα ο κυπριακός Ελληνισμός. Ας πάψουν να νομίζουν ότι κατέχουν την αλήθεια ή ότι μπορεί να αποσπάσουν εύσημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...