Κόσμος

O Ν. Φάρατζ στα πρόσωπα της χρονιάς!

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται στην τελική λίστα με τα σημαντικότερα πρόσωπα της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό «Time».

Το πρόσωπο-κλειδί του «Brexit» είναι ένας από τα έντεκα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα. Τον Φάρατζ συνοδεύουν οι Ντόναλντ Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον, Βλάντιμιρ Πούτιν και Μπιγιονσέ. Ακολουθούν η χρυσή Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης, Σιμόν Μπάιλς, οι Ρώσοι επιστήμονες που ανέπτυξαν την τεχνολογία επεξεργασίας του DNA, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο ιδρυτής του FACEBOOK Μαρκ Ζούκερμπεργκ και οι κάτοικοι της πόλης Φλιντ στο Μίσιγκαν που έγιναν γνωστοί μετά το σκάνδαλο με το δηλητηριασμένο νερό.

Μετά την ανακοίνωση της λίστας από τους αρχισυντάκτες του περιοδικού, το περιοδικό υποστήριξε πως: «Ως ο επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Φάρατζ ήταν το πρόσωπο της επιτυχημένης εκστρατείας της Βρετανίας να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το δημοψήφισμα να είναι η αρχή του λαϊκού κύματος εναντίον στο πολιτικό καθεστώς».

Ο νικητής, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίσημα το πρόσωπο της χρονιάς, αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ