Κόσμος

Ka-52 Alligator: Ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών

Eίναι ένα από τα πιο εξελιγμένα όπλα στην πολεμική μηχανή της Ρωσίας. Ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών. Κa-52 Alligator.
1017169980
Το επιθετικό ελικόπτερο, είναι γνωστό για την δύναμη πυρός του και μπορούν να εξοπλιστούν με αντιαρματικούς πυραύλους «Vikhr-Μ».

Το πλεονέκτημα της χρήσης των ATGM «Vikhr-Μ» (με ακτίνα δράσης μέχρι 10 km), δίνει τη δυνατότητα στα Ka-52 να βάλουν από αποστάσεις που είναι εκτός της ζώνης πυρός των αυτοκινούμενων πυραυλικών συστημάτων «Roland», των MANPADS «Stinger», των πυραύλων «Mistral» και των συγκροτημάτων πυροβολικού «Gepard».

Ένα αξιοσημείωτο εξοπλιστικό πλεονέκτημα του Ka-52, είναι τα δύο επιπλέον - σε σύγκριση με τον ανταγωνιστή του – σημεία ανάρτησης (6 αντί για 4) και τα επιπλέον 500 kg ωφέλιμου φορτίου.

Το Ka-52 μπορεί να «κρεμαστεί» στον αέρα εκτελώντας ακροβατικούς ελιγμούς. Μπορεί να πετάει με μεγάλη κλίση που είναι ασυνήθιστο χαρακτηριστικό για ελικόπτερα με τέτοιο σχήμα. Το ελικόπτερο μπορεί να πετάξει με την ουρά μπροστά με ταχύτητα έως και 100 km/h και να αναπτύξει ταχύτητα 230 km/h υπό γωνίες κλίσης που να αγγίζουν τις ± 90 μοιρών. Οι αντίπαλοι, που δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες ευελιξίας, για να πάρουν θέση για επίθεση, θα πρέπει να κάνουν ελιγμούς «αεροσκάφους», χάνοντας αρκετό χρόνο. Το Ka-52 μπορεί να εκτελέσει ακροβατικούς ελιγμούς, όπως η θηλιά, όταν το ελικόπτερο πετάει περιστρεφόμενο γύρω από το σημείο στόχευσης και τα οπλικά συστήματά του βλέπουν συνεχώς τον στόχο. Η επίπεδη περιστροφή με τη μύτη κόντρα στον αέρα, επιτρέπει την ασφαλή προσγείωση του ελικοπτέρου με χαμηλές ταχύτητες.

Το ελικόπτερο εγκρίθηκε από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας το 2011.

https://www.youtube.com/watch?v=A7Nsq9fPJSo

 

πληροφορίες: sputniknews.com, rbth.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...