Πολιτική

Kυβερνητική πηγή: Θα δώσει τελικά το «πράσινο φως» η Ευρώπη για τα μέτρα

Την ανατροπή των εξελίξεων σχετικά με το ζήτημα του παγώματος της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων, σε σύντομο χρονικά διάστημα, αναμένουν κυβερνητικές πηγές.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης εξήγησε πως η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) πάγωσε εξαιτίας μιας χώρας (της Γερμανίας) η οποία ζήτησε από το ΔΣ του ESM και τους θεσμούς τον έλεγχο συμβατότητας σχετικά με τα μέτρα για συντάξεις και ΦΠΑ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Η ίδια πηγή τονίζει πως αναμένει την δημοσιοποίηση ενός «ελέγχου συμβατότητας» από τους θεσμούς σχετικά με τα εξαγγελθέντα μέτρα, πριν τα Χριστούγεννα, η οποία «κατά πάσα πιθανότητα» θα αξιολογεί θετικά τη συμβατότητα τους.

Συνεπώς η κυβερνητική πηγή αναμένει την ομαλή επανεκκίνηση της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων με κάποιες, μόνο, αναφορές στην ανάγκη ενημέρωσης των θεσμών για τέτοια ζητήματα, παρά τη χθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, για πάγωμα ως τον Ιανουάριο.

Παράλληλα οι κυβερνητικές πηγές αξιολογούν θετικά τα μηνύματα στήριξης που λαμβάνουν από Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, όπως τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και τον αρχηγό των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα, που έκαναν λόγο για το δικαίωμα διανομής της υπεραπόδοσης του πλεονάσματος με δίκαιο κοινωνικά τρόπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...