Κόσμος

To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κοπτική εκκλησία στο Κάιρο

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι στον σημαντικότερο καθεδρικό ναό των Κοπτών χριστιανών του Καΐρου και απείλησε να διαπράξει κι άλλες επιθέσεις εναντίον αυτής της θρησκευτικής μειονότητας στην Αίγυπτο.

Σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από έναν ιστότοπο ο οποίος αποτελεί όργανο προπαγάνδας του ΙΚ, το Άμακ, η οργάνωση ανέφερε ότι ο Αμπού Αμπντάλα αλ Μάσρι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα στον ναό.

«Κάθε άπιστος κι αποστάτης στην Αίγυπτο και αλλού πρέπει να ξέρει ότι ο πόλεμός μας (...) συνεχίζεται», ανέφερε η οργάνωση στην ανακοίνωση αυτή.

Το όνομα στο οποίο αναφέρεται το ΙΚ διαφέρει από αυτό που ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές χθες Δευτέρα--Μαχμούντ Σαφίκ Μοχάμεντ Μουστάφα--χωρίς να δίνεται καμιά εξήγηση γι' αυτό.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι την επίθεση διέπραξε ένας οπαδός των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...