Αρχείο

EKTAKTO: Καταιγισμός πυραύλων από τη Κίνα - Βγήκαν οι διηπειρωτικοί πύραυλοι DF-41 και αναπτύχθηκε η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Liaoning - Αερομαχίες Κινεζικών-Ιαπωνικών μαχητικών - Κλιμακώνει το Πεκίνο (εικόνες, βίντεο)


ΣΟΚ: To Πεκίνο κινητοποίησε τον βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο DF-41 και απογείωσε βομβαρδιστικά H-6K για περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή ενώ κινεζικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με Ιαπωνικά F-15. Ταυτόχρονα, η ομάδα μάχης του κινεζικού αεροπλανοφόρου Liaoning αναπτύχθηκε για πρώτη φορά απατώντας στις προκλήσεις των ΗΠΑ ενώ πύραυλοι αέρος-αέρος, αντι-πλοϊκοί και αεράμυνας, εκτοξεύθηκαν στην θάλασσα Bohai. Η Κίνα είναι σε πολεμική ετοιμότητα.

Tαυτόχρονα σε επικοινωνία βρίσκονται τα Υπουργεία Άμυνας Ρωσίας και Κίνας, με τη Μόσχα να στηρίζει έμπρακτα το Πεκίνο και να παραδίδει νωρίτερα την πρώτη παρτίδα των Su-35S στις 25 Δεκεμβρίου. Το ύψος της συμφωνίας φτάνει τα 2 δισ.δολάρια και έχουμε επιτάχυνση των παραδόσεων καθώς το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την παράδοση στις αρχές του 2017.

Η ξεφτίλα των ΗΠΑ, θα έχει ευρύτερες συνέπειες καθώς το Πεκίνο είναι αποφασισμένο να σκληρύνει τη στάση του. Όπως αποκαλύψαμε, στα χέρια των Κινέζων βρίσκεται υποβρύχιο drone που είχε αναπτυχθεί από αμερικάνικο ωκεανογραφικό σκάφος. 

Το όλο σκηνικό συνδέεται με την κίνηση του Ν.Τραμπ....Είναι η ¨απάντηση " των Κινέζων στην πρόσφατη επικοινωνία της Ουάσιγκτον με την Ταιβάν , ένα θέμα που "καίει" το Πεκίνο όσο τίποτε άλλο.
https://twitter.com/OedoSoldier/status/809363280170860544

https://twitter.com/xinfengcao/status/809635353023762433

Το κινεζικό ναυτικό πραγματοποίησε την πρώτη άσκηση με πραγματικά πυρά της ομάδας  μάχης του αεροπλανοφόρου Liaoning, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας.

Η εφημερίδα China Daily αναφέρει ότι το  πολεμικό ναυτικό  της χώρας με δεκάδες πολεμικά πλοία και μαχητικά της ομάδας μάχης, του μοναδικού προς παρόν κινεζικού αεροπλανοφόρου, συμμετείχε σε ξαφνικές "ασκήσεις" στην θάλασσα Bohai.

Εκτοξεύτηκαν περισσότερα από 10 πύραυλοι  αέρος-αέρος, αντι-πλοϊκοί κατά αεροπλανοφόρων και αεράμυνας κατά τη διάρκεια της άσκησης και ενεργοποιήθηκαν όλα τα συστήματα άμυνας των πλοίων. 

Τα σενάρια που υλοποιήθηκαν ήταν άκρως «επιθετικού χαρακτήρα» συμπεριλαμβανομένων αυτών της αναγνώρισης, παρακολούθησης των αεροσκαφών, του πολέμου  επιφανείας και της ενεργοποίησης της  πυραυλικής άμυνας από αντιτορπιλικά και φρεγάτες από την ομάδα μάχης του Liaoning.

Ο υποναύαρχος Chen Yueqin διοικητής της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου , χαρακτήρισε τις ασκήσεις ως "ορόσημο" για την δύναμη του .

«Μας επέτρεψε να εξερευνήσουμε την οργάνωση  μιας άσκησης ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Liaoning και να δοκιμάσουμε σε πραγματικές συνθήκες τα επίπεδα εκπαίδευσης των μελών των δυνάμεων μας  και των πιλότων μας. Μπορούμε επίσης να ενισχύσουμε τις προσπάθειες της ομάδας μάχης για να γίνουμε ακόμα πιο έτοιμοι όσο το δυνατόν νωρίτερα» δήλωσε ο ίδιος στην China Central Television.

Τον Ιανουάριο, το κινεζικό  υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι η Κίνα ευρίσκεται στην φάση σχεδιασμού και κατασκευής του δεύτερου αεροπλανοφόρου της, 50.000 τόνων, που θα είναι εξ ολοκλήρου από κινεζικά «χέρια» και θα τροφοδοτείται με συμβατική και όχι με πυρηνική ενέργεια.

Αυτό μεταφράζεται στο ότι το το αεροπλανοφόρο αυτό προορίζεται ειδικά για τις θάλασσες της περιοχής της νότιας Κίνας.

Η Κίνα  εκσυγχρονίζει με τρομακτικούς ρυθμούς την ναυτική της ικανότητα σε μια εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ναυτική επέκτασή του Πεκίνου, ενώ  υποψιάζονται ότι αυτή στοχεύει στην στρατιωτική επέκταση χώρας .

Η περίοδο του εκτοπισμού του αμερικανικού παράγοντα  από την περιοχή έχει ξεκινήσει προ πολλού, και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τυχόν αναμέτρηση των δύο υπερδυνάμεων στην περιοχή.

Άλλωστε οι ΗΠΑ δεν αντέχουν πλέον να αναμετρούνται σε Μεσόγειο και Μαύρη θάλασσα με την Ρωσία και ταυτόχρονα με την Κίνα στον Ειρηνικό.  

Αναγκαστικά κάπου θα υποχωρήσουν λόγω του τεράστιου χρέους που έχει ο αμερικανικός προϋπολογισμός.

https://youtu.be/XCNfJ3xZ-Ok

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ