Οικονομία

Eρχεται το χαράτσι στη σταθερή τηλεφωνία από τον επόμενο μήνα - Ο ΦΠΑ θα μπαίνει πάνω στο νέο τέλος!

Μετά από τη ψυχρολουσία του τέλους στα κινητά τηλέφωνα, έρχεται από την 1η Ιανουαρίου και το χαράτσι στη σταθερή τηλεφωνία, για να «τιμωρήσει» συν τοις άλλοις τη χρήση του ίντερνετ.

Η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ απλώς προαναγγέλλει την επιβάρυνση, η οποία ψηφίστηκε στο πακέτο της περασμένης άνοιξης. Πρόκειται για τέλος που επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού, κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης INTERNET) και υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι ο ΦΠΑ -που έχει ανέβει στο 24%- δεν υπολογίζεται μόνο στην παρεχόμενη υπηρεσία, αλλά και στο νέο ειδικό τέλος, σε μια ακόμα έκφραση του απόλυτου θεάτρου του παραλόγου.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από τον χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού. Οπως ορίζεται, δε, στην εγκύκλιο, οι διατάξεις για το τέλος καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από 1/1/2017 και μετά, άρα καλύπτουν υπηρεσίες που παρασχέθηκαν και τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...