Κόσμος

Όταν ο Μουφτής της Ουκρανίας φοβάται ότι η χώρα θα μετατραπεί σε περιοχή του ISIS τότε τα πράγματα είναι σοβαρά-Τουρκικός δάκτυλος και εδώ

Ο επικεφαλής του μουσουλμανικού  συμβουλίου  της Ουκρανίας Αχμέντ Ταμίμ προτρέπει τις αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για να μην μετατραπεί η χώρα σε μια σταθερή βάση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κρούοντας τον κώδωνα του  κινδύνου και στην Ρωσία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων inetrfax.

«Δεν θα ήθελα να κάνω νέα νύξη για τον αποκαλούμενο ISIS. Ξέρουμε τι κάνουν άλλες χώρες, και οι χώρες αυτές,  άνοιξαν ένα διάδρομο στην οργάνωση αυτή και  είδαμε τώρα πως υποφέρουν», δήλωσε ο Ουκρανός μουφτής,  κατά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ουκρανικού κοινοβουλίου  Αντρέι Παρούμπου  μαζί με τα μέλη του συμβουλίου όλων των δογμάτων στην Ουκρανία.

2dda6f1e7d5cf81ad4260174b961f9ea

Ο ίδιος μίλησε επίσης κατά της πολιτικοποίησης της θρησκείας. «Είμαστε κατά του σχηματισμού ταγμάτων με  εθνική ή θρησκευτική αρχή», δήλωσε ο Ταμίμ.

Ο Lenur Islyamov, ο οποίος ήταν  οργανωτής των αποκλεισμών παροχής  τροφίμων και  ενέργειας στην Κριμαία, ανακοίνωσε την απόφαση της δημιουργίας ενός τάγματος  Τάταρων της Κριμαίας που θα αποτελείται από 560 άτομα, το οποίο θα εκτελεί αποστολές που  δίδονται  από το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο.

«Το τάγμα των εθελοντών φέρει το όνομα «Noman Chelebidzhikhan», και αποτελείται από  Τάταρους της Κριμαίας, αλλά είναι ουσιαστικά μια ισλαμική ομάδα», δήλωσε ο Ruslan Balbek, αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας στο πρακτορείο ειδήσεων  Interfax.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η ραχοκοκαλιά του τάγματος αποτελείται από μισθοφόρους που είναι πιστοί στο ριζοσπαστικό Ισλάμ,  μαζί με εκπροσώπους  των «γκρίζων λύκων» και μέλη του ISIS που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία μέσω της Τουρκίας, αλλά και πολίτες από την Βόρεια Αφρική.

Η πολυποίκιλη δράση της Τουρκίας  και εδώ είναι πασιφανής και αφορά την δημιουργία «διαδρόμου» και κατάλληλων συνθηκών για την αποστολή τζιχαντιστών στην Ουκρανία, δίπλα από τα ρωσικά σύνορα. Ίσως αυτό να ήταν το αρχικό  σχέδιο  των ΗΠΑ με την συνδρομή της Τουρκίας ευθύς εξαρχής και να αποσκοπούσε μόνο στην  Ρωσία.

Μόλις προχθές μάλιστα κοινοβουλευτική ομάδα Τούρκων αξιωματούχων επισκέφθηκε την Κριμαία για να διαπιστώσει την κατάσταση των μουσουλμάνων Τατάρων.

Η σχέση Άγκυρας και Τατάρων σε Κίεβο και Κριμαία είναι πολύ στενή και μαζί με τους «γκρίζους λύκους» και τους τζιχαντιστές « σκάβουν κάθε μέρα « το λάκκο της Ρωσίας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ