Κόσμος

Χιλιάδες άνδρες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν σε άσκηση στην Λιθουανία-Πρόβα επέμβασης στην Βαλτική μετά από εξέγερση Ρωσόφωνων (Φωτογραφίες-Βίντεο) !!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Χιλιάδες στρατιώτες  του ΝΑΤΟ  ολοκλήρωσαν την δύο εβδομάδων στρατιωτική άσκηση σε μια επίδειξη δύναμης για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης ρωσικής επιθετικότητας στη Λιθουανία, την ίδια στιγμή που οι νατοϊκοί «ετοιμάζονται » για την δημιουργία βάσης στην Γεωργία   .

Περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες από 11 κράτη του ΝΑΤΟ έλαβαν μέρος στα παιχνίδια  πολέμου με την επωνυμία  «Iron Sword» που περατώθηκαν στην πόλη  Rukla της Λιθουανίας .

Υπό την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Λιθουανίας, νατοϊκοί  στρατιώτες πήραν μέρος σε ασκήσεις «αστικού πολέμου» διεξάγοντας  επιθετικές επιχειρήσεις σε έναν ειδικό  χώρο όπου διεξήχθη ένα "αντάρτικο των πόλεων", από εχθρικές δυνάμεις υπονοώντας σαφώς ρωσικούς πληθυσμούς που κατοικούν στις χώρες της Βαλτικής.

Οι προετοιμασίες αυτές ακολουθούν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ  Ευρώπης και  Ρωσίας, τις  πρόσφατες οικονομικές  κυρώσεις της ΕΕ για το θέμα της  προσάρτησης της Κριμαίας, που δεν λένε να το χωνέψουν οι δυτικοί σε καμία περίπτωση .

Όπως δήλωσαν ς νατοϊκοί αξιωματούχοι οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν για να αυξήσουν  την ετοιμότητα και την ευελιξία των δυνάμεών σε κρίσιμε αποστολές και σενάρια .

«Οι ασκήσεις τεστάρησαν στην ουσία την  ετοιμότητα, τον συντονισμό και την  διαλειτουργικότητα των συμμετεχουσών δυνάμεων», ανέφερε ανώτατος αξιωματικός του ΝΑΤΟ . «Μας έδειξαν την  αποφασιστικότητα και δέσμευση για συλλογική άμυνα των Συμμάχων», κατέληξε ο ίδιος.

Η πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaite σχολίασε μετά την επιθεώρηση των στρατευμάτων, τα οποία περιελάμβαναν και  Αμερικανούς στρατιώτες  ότι  «οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο εγγυητής της ειρήνης μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και αναμένουμε ότι θα παραμείνουν έτσι» .

nato-completes-military-drill-744530

Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο ( Ιδού ο κυρίαρχος στόχος του Β.Πούτιν: H προστασία των Ορθόδοξων χωρών και το σενάριο του Γ” Παγκοσμίου Πολέμου που αφορά χώρα της Βαλτικής),  είχαμε αναφέρει τον τρόπο που θα ξεκινούσε ενδεχομένως   «ένας παγκόσμιος πόλεμος από την Λετονία», η οποιαδήποτε χώρα της Βαλτικής.

Το σενάριο ανέφερε ότι οι  ρωσόφωνοι Λετονοί και  Εσθονοί και Λιθουανοί αναμένονταν να ξεκινήσουν  διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις , απαιτώντας  διεθνή προστασία. Πίσω από όλα θα «παρίστατο » το πολύ καλά εκπαιδευμένο «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση των κρατών της ρωσικής Βαλτικής».

Διάφορες δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις υψηλού προφίλ θα οδηγήσουν  τις χώρες της Βαλτικής στο φυσικό ενδεχόμενο ενός ανελέητου εμφυλίου πολέμου. Εκεί θα εμφανίζονταν  τα ρωσικά στρατεύματα όπως έγινε στην Κριμαία …κρυφά στην αρχή , και όταν σοβαρέψουν τα πράγματα κανονικά».

Αυτό το σενάριο έγινε στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες νατοϊκοί σε μια πρόβα πολέμου από την Βαλτική.

Το μόνο που  δεν διευκρινίζεται όμως είναι ποίος ακριβώς   θα « βάλει την ουρά του» για να γίνει αυτό το σενάριο πραγματικότητα.

Βίντεο

https://youtu.be/KOhn1GJdm7Q

 

https://youtu.be/vXXzME2yqHU?t=2

 

 

 

187129

187137

 

187149

187135

187138

187145

187136

187139

187143

187146

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ