Κόσμος

Χαρτί τουαλέτας για smartphones!

Η επίσκεψη στις τουαλέτες του διεθνούς αεροδρομίου Ναρίτα στο Τόκιο της Ιαπωνίας επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους ταξιδιώτες. Δίπλα στο ρολό με το χαρτί υγείας υπάρχει άλλο ένα ρολό χαρτί, για εντελώς άλλη χρήση όμως: πρόκειται για χαρτί για την υγιεινή... του smartphone, που πιθανότατα κατέχει ο χρήστης της τουαλέτας, ενώ αναγράφει και χρηστικές πληροφορίες.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, τα ειδικά ρολά, που περιλαμβάνουν και ένα καλωσόρισμα στην Ιαπωνία, τοποθετήθηκαν σε 86 θέσεις στον χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου αυτό το μήνα. Σύμφωνα με την εταιρεία NTT Docomo, που βρίσκεται πίσω από την πρωτότυπη αν μη τι άλλο ιδέα, θα παραμείνουν εκεί έως τον Μάρτιο.

Η συγκεκριμένη «πρόταση», με μορφή χαρτιού υγείας, προέκυψε από τα ευρήματα μελετών που δείχνουν πως οι οθόνες των smartphone έχουν περισσότερα μικρόβια ακόμα και από το κάθισμα της τουαλέτας. Έρευνες έχουν επίσης δείξει πως οι ξένοι ταξιδιώτες εντυπωσιάζονται από την καθαριότητα στις δημόσιες τουαλέτες της Ιαπωνίας. Έτσι το συγκεκριμένο χαρτί χρησιμεύει τόσο για τον γρήγορο καθαρισμό της οθόνης όσο και για την ενημέρωση του ιδιοκτήτη του κινητού.

Οι τουαλέτες, εξηγεί ο Guardian, είναι σοβαρή υπόθεση στην Ιαπωνία. Πολλά δημόσια κτίρια διαθέτουν τουαλέτες… χάι τεκ, με θερμαινόμενα καθίσματα που εκτοξεύουν ζεστό νερό και αέρα. Στις γυναικείες μάλιστα, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια μιας «πριγκίπισσας του ήχου», ενός γκάτζετ που παράγει δυνατούς ήχους νερού που τρέχει για να καλύψει τυχόν άλλων ήχων που συνοδεύουν την ανταπόκρισή μας όταν η φύση μας καλεί.

Οι νεότερες τουαλέτες στην χώρα έχουν λειτουργία αποσμητικού χώρου που εξαφανίζει γρήγορα κάθε δυσάρεστη οσμή αλλά και έξυπνα καθίσματα και καπάκια που ανοίγουν αυτόματα ανάλογα με το εάν ο άνδρας που τις έχει επισκεφθεί πρόκειται να τις χρησιμοποιήσει… όρθιος στα γρήγορα ή καθιστός για λίγο μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο Narita καλούνται να διαβάσουν τα χαρτιά τουαλέτας των κινητών τους για να ενημερωθούν για τα σημεία που παρέχεται ασύρματο ίντερνετ αλλά και για άλλες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...