Κοινωνία

Φυγόποινη συνελήφθη για κράτηση... πέντε ημερών

Σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Πατρών για επαιτεία

Δεν πίστευε στα αυτιά της μια νεαρή γυναίκα, όταν άκουσε από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος οι οποίοι της έκαναν έλεγχο στην Ανδραβίδα ότι θα την συλλάβουν ως φυγόποινη. Σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Πατρών για επαιτεία. Όμως, αν και η ποινή που επιβλήθηκε στην 23χρονη ήταν μικρή (κράτηση πέντε ημερών και πρόστιμο 250 ευρώ), δεν την είχε εξαγοράσει όπως είχε την δυνατότητα εκ του νόμου και έπρεπε να την... εκτίσει!

Συλλήψεις φυγόποινων, όμως, έγιναν και για πολύ πιο σοβαρά αδικήματα. Στο Αιτωλικό, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας 61χρονος Έλληνας, όταν διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που του έγινε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Στην Πάτρα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ένας 31χρονος Αλβανός μετά από έλεγχο από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης εννέα ετών και τριών μηνών.

Στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί του τμήματος Αλλοδαπών συνέλαβαν έναν 28χρονο Αλβανό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία κατά συναυτουργία με ποινή κάθειρξης έξι ετών και καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Στην Πάτρα, συνελήφθη ένας 43χρονος ύστερα από έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Α΄ και Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για αντίσταση και ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών.

Στο Αίγιο, άνδρες της Ασφαλείας συνέλαβαν έναν 45χρονο Έλληνα, όταν διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που του έκαναν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου για κλοπή με τποινή φυλάκισης δέκα μηνών.

Στην Ακράτα, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας 66χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πατρών για παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ