Κόσμος

Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας Hisar-O ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη σειρά δοκιμών! - Η τουρκική αμυντική βιομηχανία γιγαντώνεται (βίντεο)

Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας μέσου ύψους Hisar-O των Roketsan και Aselsan ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη σειρά δοκιμών με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή του Aksaray όπως δήλωσαν οι Τούρκοι.

Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολούθησε ο ΥΠΑΜ Fikri Işık και ο γραμματέας της Υπογραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας Ismail Demir καθώς και Tούρκοι τεχνικοί υπεύθυνοι του προγράμματος μέσω του συστήματος διοίκησης και ελέγχου του συστήματος.

Το σύστημα Hisar-O αναπτύσσεται για τον τουρκικό στρατό και θα καλύπτει την άμυνα θέσεων όπως κέντρα διοίκησης εγκαταστάσεις και στρατεύματα σε αποστάσεις μέχρι και τα 25 χλμ με τον πύραυλο δύο σταδίων κατασκευής της Roketsan να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά συστήματα έρευνας και πρόσκτησης στόχων της Aselsan με την λειτουργία να αφορά την εκτόξευση με την βοήθεια του πρώτου κινητήρα για έξοδο από το κάνιστρο, την πραγματοποίηση πτήσης πλεύσης προς τον στόχο και κατόπιν ενεργοποίηση του δευτέρου κινητήρα για την επίτευξη του πλήγματος στην τερματική του καθοδήγηση.

Το χαμηλού ύψους βλήμα Hisar (Fortress-φρούριο) –A ολοκληρώθηκε το 2013 ενώ και τα δύο συστήματα θα τεθούν σε μαζική παραγωγή το 2020 σε συνδυασμό με το ραντάρ, το κέντρο ελέγχου και το σύστημα ελέγχου πυρός .

Επίσης μετά την ακύρωση του προγράμματος για πυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας HQ-9 από την Κίνα οι δύο εταιρείες συνεργάζονται και για την κατασκευή του συστήματος αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας της τάξης των 100χλμ.

https://www.youtube.com/watch?v=KLgHpxDICGw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ