Πολιτική

Τούρκος δικηγόρος: «Εάν ακολουθηθούν τα σωστά βήματα μπορεί και οι 8 να εκδοθούν στην Τουρκία»

Η Τουρκία διατηρεί προς το παρόν χαμηλούς τόνους σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα για την έκδοση ή μη των Τούρκων πραξικοπηματιών. Η πρώτη και μοναδική έως τώρα αντίδραση από την τουρκική πλευρά για την σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με την έκδοση τριών εκ των οχτώ πραξικοπηματιών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη χώρας μας ήρθε από τον Τούρκο Δικηγόρο και Διαμεσολαβητή, Ζεκί Αρίτουρκ.
Δεδομένου ότι αναμένεται και η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, για άλλους δυο Τούρκους αξιωματικούς, η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο. Άλλωστε, η έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοση των τριών πραξικοπηματιών, δίνει ελπίδες στην τουρκική πλευρά που ευελπιστεί να παραλάβει και τους οχτώ.

«Η απόφαση είναι πολιτική. Εάν η Τουρκία κάνει σωστά βήματα και παρακολουθήσει το θέμα όπως πρέπει, τότε μπορεί και οι οχτώ να εκδοθούν στην Τουρκία» είπε σήμερα ο Τούρκος Δικηγόρος και Διαμεσολαβητής, Ζεκί Αρίτουρκ.

Ο ίδιος υποστήριξε

«Υπήρξαν δύο διαφορετικές αποφάσεις μέσα σε δύο μέρες. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η νομική διαδικασία στην Ελλάδα» είπε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για την σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές