Κόσμος

Τι αναφέρει ο ρωσικός Τύπος για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, η δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, δύο χώρες που έχουν σημειώσει σημαντική προσέγγιση από το καλοκαίρι έναν χρόνο μετά τη διπλωματική κρίση που προκλήθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στη συρο-τουρκική μεθόριο, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.

9cd2a4e981d320e9f2a64b44a500d936

«Είναι πιθανόν ότι οι τρομοκράτες είχαν ως στόχο να εκδικηθούν τη Ρωσία για τις πράξεις της στη Συρία και να οδηγήσουν σε αποτυχία την ρωσο-τουρκική προσέγγιση», γράφει η εφημερίδα Kommersant.

«Αλλά δεδομένων των πρώτων δηλώσεων των εκπροσώπων των δύο χωρών, αυτός ο στόχος δεν πραγματοποιήθηκε», διαπιστώνει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν ανέβαλε την επίσκεψή του στη Μόσχα όπου θα συζητήσει σήμερα για την κατάσταση στη Συρία με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν.

Στην ίδια κατεύθυνση, η οικονομική εφημερίδα RBK θεωρεί ότι δεν είναι πιθανόν η δολοφονία να προκαλέσει νέα επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα.

«Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ήδη δηλώσει ότι η τραγωδία αυτή δεν είχε άλλο αποτέλεσμα από το να τις ενώσει», γράφει η Gazeta.ru.

Ο πρεσβευτής Αντρέι Κάρλοφ, 62 ετών, πυροβολήθηκε από τον Τούρκο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια έκθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο δράστης της δολοφονίας στη συνέχεια δήλωσε ότι η πράξη του αποτελεί εκδίκηση για την τραγωδία στο Χαλέπι, το οποίο έχει πέσει στα χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού, που υποστηρίζεται από την Μόσχα.

a10e3c73a86350a1a4f35e894c84d41f

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...