Κόσμος

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση συνεργών του μακελάρη

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για την επίθεση στο Βερολίνο θα συνεχισθούν για να εξακριβωθεί εάν ο κύριος ύποπτος ως δράστης, που σκοτώθηκε σήμερα από αστυνομικά πυρά στην περιοχή του Μιλάνου, είχε συνεργούς.

Αν και ο ύποπτος Άνις Άμρι είναι νεκρός, θα συνεχίσουμε την έρευνά μας. Είναι σημαντικό για μας τώρα να εξακριβώσουμε εάν υπήρχε δίκτυο υποστηρικτών και συνεργών, εάν υπήρχαν πρόσωπα που βοήθησαν το άτομο αυτό να προετοιμάσει, να πραγματοποιήσει την επίθεση και να διαφύγει», είπε.

Στο μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα κάνει μια δήλωση στις 16:00 ώρα Ελλάδας για τον Άνις Άμρι, ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ αναμένεται να κάνει δηλώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές