Κοινωνία

Συνελήφθη ένα ακόμη μέλος της σπείρας αρχαιοκαπήλων

Πρόκειται για έναν 32χρονο Έλληνα σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πατρών για συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση που εκτιμάται ότι ξεπούλησε αρχαιότητες και έβγαλε παράνομα κέρδη ύψους άνω των 650.000 ευρώ

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών της συμμορίας αρχαιοκαπήλων που δρούσε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών στις αρχές Οκτωβρίου. Ένα ακόμη, το 29ο κατά σειρά, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του τοπικού τμήματος στο Αιτωλικό.

Πρόκειται για έναν 32χρονο Έλληνα σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πατρών για συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση που εκτιμάται ότι ξεπούλησε αρχαιότητες και έβγαλε παράνομα κέρδη ύψους άνω των 650.000 ευρώ. Σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και υπεξαίρεση μνημείων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Νοεμβρίου είχε συλληφθεί στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας ένας 60χρονος Έλληνας μέλος της οργάνωσης που σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Ως τότε, είχαν συλληφθεί άλλοι 23 Έλληνες ηλικίας 27 ως 69 χρόνων, μια 54χρονη Ελληνίδα, μια 33χρονη Γεωργιανή και μια 51χρονη Γερμανίδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία, Δράμα, Προμαχώνα και Ρόδο.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία άλλων εννέα Ελλήνων ηλικίας 26 ως 65 χρόνων, ενός 53χρονου Βούλγαρου και ενός 42χρονου Αλβανού, ενώ διώκονται ακόμη τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλων οίκων δημοπρασιών του εξωτερικού με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ