Αρχείο

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ: Ένα απέραντο πορνείο κατάντησαν την Ελλάδα - Έρευνα που «σπάει κόκκαλα» (φωτογραφίες)

Το πραγματικά τρομακτικό πρόβλημα της παιδικής πορνείας στην χώρα μας, από την παρουσία τόσων «ασυνόδευτων» και «συνοδευμένων» παιδιών από το Αφγανιστάν αλλά και από άλλες χώρες,  παρουσιάζει σε ένα συγκλονιστικό επιτόπιο  ρεπορτάζ το πρακτορείο ειδήσεων france24.

Η ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστια προς την ελληνική κοινωνία και όλους τους πολίτες, για αυτό το τρομερό φαινόμενο που «δηλητηριάζει» τα χρηστά ήθη των Ελλήνων.    

Πλατείες και  πάρκα στην Αθήνα, και σε πολλές ελληνικές πόλεις γεμίζουν από μετανάστες που είναι  παγιδευμένοι στο κενό μεταξύ της Τουρκίας και  Ευρώπης. Είναι σχεδόν αδύνατο για αυτούς να βρουν εργασία ή αξιοπρεπή στέγαση, έτσι διαμένουν μαζικά σε δημόσιους χώρους.

migrantsvictoriaflou2

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες πολλών ΜΚΟ, πολλοί  νέοι μετανάστες, ειδικά οι  ασυνόδευτοι ανήλικοι , παγιδεύονται  σε παράνομες συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών , της εμπορίας ανθρώπων και, πολύ συχνά, της ανεξέλεγκτης και βδελυρής  πορνείας .

Οι περισσότεροι από τους νέους παράνομους μετανάστες είναι από το Αφγανιστάν και είναι πολύ μικροί,  μερικοί από αυτούς είναι μόλις 15 ετών κάτι που τους καθιστά  ιδιαίτερα ευάλωτους στις ήδη επισφαλείς κοινωνικές συνθήκες.

Με ανύπαρκτες  πηγές εισοδήματος, οι περισσότεροι καταλήγουν να ζουν σε σκηνές χωρίς ζεστό νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα. Οι παράνομοι μετανάστες όλων των ηλικιών αντιμετωπίζουν επίσης εκτεταμένες διακρίσεις.

Επειδή δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, πολλοί καταλήγουν να σε παράνομες συναλλαγές, όπως η πορνεία, για να επιβιώσουν.

Κάθε βράδυ, αρκετές δεκάδες νεαροί συγκεντρώνονται στο πάρκο της πλατείας Βικτωρίας , στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως και στην πλατεία Ομονοίας «πουλώντας» τον εαυτό τους  .

Μερικές φορές, η «πράξη» πραγματοποιείται στο σπίτι του πελάτη αλλά τις περισσότερες φορές  τα αγόρια καταλήγουν σε αλσύλλια και απόμερα μέρη  με τον πελάτη τους.

Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα και προσπαθούν  να επιβιώσουν και να εκπληρώσουν τις πιο βασικές ανάγκες τους, είναι σε θέση να κάνουν  όλα τα είδη των "πραγμάτων". Αυτά τα νεαρά αγόρια βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Ζουν σε σκηνές σε προσφυγικούς καταυλισμούς και δεν έχουν καμία άλλη εργασία.

10426664_369208656579328_3980960189022512976_n

Το πρόβλημα προέρχεται και από το γεγονός ότι οι Αφγανοί αντιμετωπίζουν πολλές διακρίσεις . Επίσης, δεν λαμβάνουν  καμία κυβερνητική βοήθεια.

Αυτοί οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν επαρκή στέγη και δεν υπάρχει τρόπος για να κερδίσουν νόμιμα χρήματα , σε τελική ανάλυση, για να μπορέσουν  να φροντίσουν τον εαυτό τους όσο καλύτερα μπορούν.

Στην καλύτερη περίπτωση, αυτοί οι νέοι άνθρωποι λαμβάνουν ως αμοιβή για τις σεξουαλικές  "υπηρεσίες" τους  € 50 ανά πελάτη, μερικές φορές όμως και  10 €. Δεν γνωρίζουν την εθνικότητα των πελατών τους, αλλά σχεδόν όλοι τους μιλούν ελληνικά και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολύ μεγαλύτεροι στην ηλικία , συνήθως άνω των πενήντα ετών.

Μερικές φορές λειτουργούν και ως διερμηνείς  σε τοπικά  νοσοκομεία. Μια μέρα, ένα από αυτά παιδιά μετέφρασε για ένα νεαρό Πακιστανό  άντρα που μόλις είχε βρεθεί  θετικός στον ιό HIV. Έπρεπε να του εξηγήσει τα πάντα γι 'αυτόν τον ιό. Δεν είχε καμία ιδέα για το τι σημαίνει η διάγνωση του και  δεν είχε ποτέ ακούσει για το AIDS. Επίσης ποτέ δεν είχε ακούσει για τα  προφυλακτικά.

Μερικές φορές, οι πελάτες δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά μόνο και μόνο επειδή δεν νοιάζονται για αυτούς τους νέους ανθρώπους. Αυτές οι απρόσεκτες πρακτικές έχουν θέσει πολλές ζωές σε κίνδυνο, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ένας  τρόπος για να μοιραστεί το βάρος της ύπαρξης τόσο πολλών προσφύγων, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει πλέον ένα σύστημα ποσοστώσεων, το οποίο σημαίνει ότι οι αιτούντες ασύλου  που εισέρχονται στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μετακινηθούν  σε άλλη χώρα.

Ωστόσο,  μόνο ένα ποσοστό από αυτούς τους αιτούντες  από χώρες όπως η Συρία ή το Ιράκ, όπου το 75% των αιτημάτων ασύλου της ΕΕ που υποβάλλονται από τους πολίτες αυτούς,  λαμβάνουν θετικές απαντήσεις. Οι  Αφγανοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα αυτό.

Επιπλέον, πολλοί από τους γείτονες της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένης της πΓΔΜ και της Σερβίας, έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους Αφγανούς. Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για αυτούς τους πολίτες  να φτάσουν σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Σουηδία είναι να πληρώσουν υψηλές αμοιβές για να τους φυγαδεύσουν λαθρέμποροι

Ο Khatija Sacranie, ο οποίος είναι Βρετανός υπήκοος , εργάζεται για ανθρωπιστική οργάνωση. Πριν από μερικούς μήνες, είδε για μια ομάδα περίπου 20 αγόρια να συγκεντρώνεται  στην πλατεία Βικτωρίας.

«Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Αφγανοί αλλά υπήρχαν και πολλοί Σύροι και λίγοι Αιγύπτιοι. Ηλικιωμένοι άνδρες, οι οποίοι δεν ήταν πρόσφυγες, ήταν τα άτομα  που καραδοκούσαν γύρω τους σαν νταβατζήδες.

migrantsvictoriaflou4

Μερικοί από αυτούς τους ηλικιωμένους άνδρες ήταν σε αυτοκίνητα και σταματούσαν  να διαπραγματευτούν με τα αγόρια. Δεν είδα καμία  συναλλαγή να πραγματοποιείται  με τα ίδια μου τα μάτια, αλλά ήταν σαφές ότι αυτά τα παιδιά εκπορνεύονταν  με ηλικιωμένους Έλληνες  στο πάρκο" είπε ο ίδιος γεμάτος από αηδία.

«Με τον Αλί, ένα παιδί από την Συρία φωτογράφο και οδηγό μας, είμαστε στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή είναι μια χαμένη γενιά . Δεν μπορεί να πάει μπροστά, δεν μπορεί να πάει πίσω. Η νεολαία, όλα ανήλικα παιδιά  ακόμα , κάποια εγκαταλείφθηκαν, κάποια από αυτά έχουν πέσει μέσα στον "βούρκο" . Νεαρά αγόρια, όπως και τα ανίψια μου, όπως και τα ξαδέρφια μου. Είμαστε μάρτυρες σε συναλλαγές με  νταβατζήδες, και ηλικιωμένους άνδρες που βγαίνουν για κυνήγι, έτοιμοι να επωφεληθούν , έτοιμοι να εκμεταλλευτούν. Οι κοινές δηλώσεις από όλα αυτά τα αγόρια. "Αν θέλετε να μας βοηθήσετε, στείλτε μας πίσω στο σπίτι. Στείλτε μας πίσω στη Συρία". "Βοηθήστε μας. Ας εργαστούμε», αναφέρει ο Γάλλος ρεπόρτερ συγκλονισμένος.

Μια έρευνα η οποία «σπάει κόκκαλα» στην κυριολεξία στα μούτρα της ελληνικής κοινωνίας . Η κοινωνική διάλυση ενός κράτους είναι το διαλυτικό αυτό στοιχείο που θα «κόψει κομμάτια» μια χώρα και θα την παραδώσει στους εχθρούς της.

Έλληνες πολίτες, πολιτικοί, η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και γενικά όλοι μας πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε αυτό το αίσχος που λαμβάνει χώρα  κάθε μέρα στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ .   

 

https://youtu.be/48HDJhaCK_o

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ