Αρχείο

Στρατιωτική "ανάσταση" της Σερβίας: Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία αποκτά το Βελιγράδι με εντολή Β.Πούτιν και τα βλέμματα πλέον στους Αλβανούς - Έρχεται μεγάλο μπαμ στον πλανήτη και γρήγορα... (βίντεο, εικόνες)

Συμμαχία Ρωσίας-Σερβίας με το βλέμμα στην Αλβανία. Γιγαντώνει στρατιωτικά την Σερβία η Μόσχα και σε λίγα χρόνια πολλά πράγματα θα αλλάξουν ξανά στα Βαλκάνια. Όπως φαίνεται η Σερβία μπήκε ξανά στην κούρσα επανεξοπλισμού της και σίγουρα αυτό θα σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή. Όλοι γύρω από την Ελλάδα εξοπλίζονται, αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα. Σίγουρα κάτι θα σκάσει στον πλανήτη...

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο η Ρωσία στα πλαίσια της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Σερβία θα παραδώσει όπως έχουμε ήδη αναφέρει 6 μαχητικά Mig-29 καθώς και άλλο υλικό αξίας 230 εκατομμυρίων ευρώ .

Ο Σέρβος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν είχαμε προμηθευτεί τα μαχητικά από την διεθνή αγορά θα είχαμε πληρώσει 600 εκατομμύρια ευρώ.

Συζήτηση γίνεται αν τα μαχητικά θα παραδοθούν άμεσα στη Σερβία και θα εκσυγχρονιστούν εκεί ή αν θα παραδοθούν εκσυγχρονισμένα και θα παραδοθούν τον Οκτώβριο του 2017.

Επιπλέον αυτών η Σερβία θα παραλάβει 30 άρματα T-72S και 30 BRDM-2 με πολυβόλο των 14.5 mm (KPVT – Ed).

Πηγές αναφέρουν πως η Σερβία θα αποκτήσει σίγουρα πολλά περισσότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν.

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόκτηση αντιαεροπορικών συστημάτων για αρχή Buk-M2, Pantsir S-1, και σε τελική φάση S-400..

Επιπλέον οι δύο χώρες θα εντείνουν την στρατιωτική τους συνεργασία με κοινές ασκήσεις.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η επίσκεψη-αστραπή του επικεφαλής ασφαλείας του ρωσικού εθνικού συμβουλίου Νικολάι Πατρούσεφ στο Βελιγράδι από την Μόσχα επιτάχυνε τις εξελίξεις καθώς περιελάμβανε μια άκρως δελεαστική προσφορά από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, προσωπικά προς τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας.

«Αφήστε τώρα τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και ελάτε για υποψηφιότητα στην ευρασιαστική ένωση», ανέφερε το μήνυμα του Τσάρου της σύγχρονης Ρωσίας , Β.Πούτιν.

Επίσης ο ίδιος καλούσε τη Σερβία να υπογράψει «σχεδόν αμέσως συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο με την Ευρασιατική Ένωση», κάτι που ερμηνεύεται από πολλούς αναλυτές ως και μόνο ένα πράγμα, και αυτό είναι ότι το Κρεμλίνο προτίθεται να συνδεθεί οικονομικά-στρατιωτικά-πολιτικά με το Βελιγράδι θέτοντας το υπό την άμεση «πυρηνική» προστασία του.

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε:

«Ζητήσαμε από την ρωσική πλευρά να εγκατασταθούν «θανατηφόρα συστήματα» και ορισμένα άλλα είδη εξοπλισμού που συνδέονται με άλλες μονάδες του στρατού. Περιμένω την επίσκεψη [Σέρβου Πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς ] για του δώσω την πρόοδο σε αυτό το θέμα». Χάρη στη βοήθεια και την υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Σερβία ενισχύει την αμυντική ισχύς της», κατέληξε ο ίδιος.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε εποικοδομητικά τυχόν «προβήματα» και απορίες από τους Σέρβους φίλους μας προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη άμυνα στην χώρα και φυσικά στο πλαίσιο μιας γενικής σταθερότητας στην περιοχή».

https://www.youtube.com/watch?v=LUJfL0-Spto

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ