Κοινωνία

Στο δικαστήριο ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας

Με αίτημα την κράτηση του μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2017 που είναι ορισμένη εξ αναβολής η υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου με 1 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Focus, οδηγείται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο εφοπλιστής και φίλος και συνεργάτης του αποβιώσαντα Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλης Ζολώτας. Έφθασε χθες το απόγευμα στην Κύπρο συνοδευόμενος από Κύπριους ανακριτές και διανυκτέρευσε σε αστυνομικό κρατητήριο στην περιοχή της Λευκωσίας.

Οι ανακριτές επενδύουν στο ότι ο Μ. Ζολώτας θα πεισθεί να συνεργασθεί για διαλεύκανση της σοβαρής υπόθεσης διαφθοράς, καθώς τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ενεργούσε με οδηγίες του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος χρηματοδοτούσε την Focus και άλλες εταιρείες του Μιχάλη Ζολώτα με πολλά εκατομμύρια με δανειοδότηση από τη Marfin- Λαϊκή. Το όνομα του κ. Ζολώτα και της εταιρείας Focus έχει εμπλακεί και στην παροχή μεγάλων ποσών προς τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου (ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ) κατά τις Προεδρικές εκλογές του 2008. Και σε αυτή τη περίπτωση τα στοιχεία οδηγούν στον Ανδρέα Βγενόπουλο ο οποίος χρησιμοποιούσε τον Μιχάλη Ζολώτα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του εφοπλιστή θα ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση που θα διασφαλίζει την παρουσία του στην δίκη που ξεκινάει στις 16 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ