Κόσμος

Σε «κόκκινο συναγερμό» οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας στο Βατικανό - Πληροφορίες για επικείμενο κτύπημα στην Αγία Έδρα και τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο!

Σε «κόκκινο συναγερμό» ευρίσκονται οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία διότι έχουν έρθει στην κατοχή τους, βάσιμες  πληροφορίες για επικείμενο κτύπημα στην Αγία Έδρα και τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο.

Το Βατικανό προετοιμάζεται και αυτό  για μια ενδεχόμενη τρομοκρατική δράση από το Ισλαμικό κράτος  και αυτά τα Χριστούγεννα, ειδικά μετά την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι σε μια πολυσύχναστη αγορά στο Βερολίνο.

pope-766132

Οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν σκληρούς και τυπολατρικούς ελέγχους των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένων των σωματικών ελέγχων αλλά και της πιστοποίησης της ταυτότητας .

Όμως, παρά την ύπαρξη της αυξημένης απειλής,  ο ποντίφικας  αρνήθηκε  να αλλάξει τον τρόπο που διεξάγεται η ετήσια τελετή.

Πέρυσι ο Πάπας Φραγκίσκος  αγνόησε και τις εκκλήσεις από την ιταλική αστυνομία και δεν φόρεσε αλεξίσφαιρο γιλέκο  κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, παρά το «μήνυμα» του ISIS για επίθεση στην Ρώμη.

Μιλώντας αποκλειστικά στην  βρετανική εφημερίδα  Express.co.uk, ο εκπρόσωπος του Πάπα τόνισε ότι ο ποντίφικας γνωρίζει τις απειλές του  ISIS εναντίον του αλλά «δεν φοβάται» τους φανατικούς ισλαμιστές  μαχητές.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Ποντίφικας αρνήθηκε επίσης να κάνει οποιεσδήποτε μεταβολές και να προστατεύσει τον εαυτό του κατά τη διάρκεια του μηνύματος της ημέρας των Χριστουγέννων.

Το Βατικανό δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για σχόλιο σχετικά με την τις εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στο Βατικανό.

Στα σχόλια που δημοσιεύθηκαν πριν από κήρυγμα του αύριο  25 Δεκεμβρίου  ο Πάπας Φραγκίσκος  φέρεται να δηλώνει ότι : «Ο κόσμος μας είναι κουρασμένος και εξαντλημένος, επειδή ο καθένας  συναγωνίζεται  για να δει  ποιος είναι ο καλύτερος. Υπάρχει ένας ανηλεής ανταγωνισμός μεταξύ των κυβερνήσεων, των εκκλησιών, των λαών, μέσα στις οικογένειες, από τη μία ενορία στην άλλη, ποιος είναι ο καλύτερος  από εμάς; Ο κόσμος είναι σε απόγνωση  με οδυνηρές πληγές εξαιτίας αυτής της μεγάλης ασθένειας: Ποιος είναι ο καλύτερος ; Αλλά σήμερα έχουμε  τον Υιό  του Θεού, ο οποίος είναι το  φάρμακο σε αυτήν την αρρώστια . «Εγώ, και όλος ο κόσμος, δεν θα βρούμε  τη σωτηρία ή την ειρήνη, εκτός αν πάμε πίσω και  συναντήσουμε εκ νέου την φάτνη της Βηθλεέμ. Αμήν» είπε ο ίδιος.

pope-766133

Νεωτέρες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος ειδικά ο Ποντίφικας κινδυνεύει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά λόγω «δράσης» των δεκάδων μουσουλμάνων πυρήνων εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Άλλωστε ο Πάπας πάντα ήταν ένας «ελκυστικός στόχος» για τους τζιχαντιστές δολοφόνους του ISIS καθώς και οι χιλιάδες Ιταλοί και ξένοι που συνωστίζονται την πλατεία του Αγίου Πέτρου κάθε χρόνο τέτοια ημέρα .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ