Κόσμος

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στη Χιλή – Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών που προερχόταν από εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων σημειώθηκε σήμερα στη νότια Χιλή, σε απόσταση 225 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Πουέρτο Μοντ, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Αρχικά, οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές που επλήγησαν, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση περίπου 4.000 κατοίκων στην περιοχή Λος Λάγκος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών φοβούνταν ότι μεγάλα κύματα θα πλήξουν το νησί Τσιλοέ και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ωστόσο, σχεδόν 2 ώρες μετά τον σεισμό, οι αρχές ήραν τον συναγερμό, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του Onemi Ρικάρντο Τόρο. Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εντούτοις συνέστησαν στους πολίτες ως προληπτικό μέτρο να μην προσεγγίζουν τις ακτές σε απόσταση 100 μέτρων.

Σύμφωνα με το Onemi, «δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες» σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες.

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και προβλήματα στις επικοινωνίες. Πολλά σπίτια υπέστησαν ελαφρές ζημιές, διευκρινίζεται.

«Πολλή δύναμη και κουράγιο προς τους συμπατριώτες που επλήγησαν από τον σεισμό στο Τσιλοέ και σε άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα!» ήταν το μήνυμα που έγραψε η πρόεδρος Μισέλ Μπασελέτ στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...